Connect with us

جهان

به دلیل کاهش کمک کشورهای ثروتمند، بحران گرسنگی در جهان تشدید شده است

اکثر کمک‌های بشردوستانه به سازمان ملل فقط از طریق سه کمک‌کننده ثروتمند اصلی جهان تامین می‌شود: ایالات متحده، آلمان و کمیسیون اروپا.

منتشر شده

در

هر روز شمار افرادی که در سراسر جهان دچار گرسنگی می‌شوند یا در تلاش رفع گرسنگی اند، در حال افزایش است و همزمان میزان کمکی که ثروتمندترین کشورهای جهان در این زمینه پرداخت می‌کنند، در حال کاهش است. این شرایط موجب شده بحران گرسنگی در جهان تشدید شود.

به گزارش رویترز، سازمان ملل متحد سه‌شنبه (۴ جدی) اعلام کرد که این سازمان در بهترین حالت، می‌تواند برای کمک به حدود ۶۰ درصد از ۳۰۷ میلیون نفری که در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه در زمینه گرسنگی نیاز دارند، پول جمع‌آوری کند.

این بدان معناست که ۴۰ درصد نیازمندان دریافت غذا، دست‌کم ۱۱۷ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۵ غذا یا کمک‌های دیگر دریافت نخواهند کرد.

اطلاعات سازمان ملل نشان می‌دهند که این سازمان تا پایان سال ۲۰۲۴، فقط ۴۶ درصد از ۴۹.۶ میلیارد دالری که قرار بود برای کمک‌های بشردوستانه در سراسر جهان جمع‌آوری کند، به دست خواهد آورد. این دومین سال متوالی است که سازمان ملل کمتر از نیمی از آن‌چه را که در این زمینه به دنبال آن بود، جمع‌آوری می‌کند.

این کمبود، سازمان‌های بشردوستانه را مجبور کرده تصمیمات دردناکی، مانند کاهش جیره برای گرسنگان و کاهش تعداد افراد واجد شرایط برای کمک، اتخاذ کند.

عواقب چنین سیاستی در مناطقی مانند سوریه بیش از دیگر نقاط جهان احساس می‌شود، زیرا در این کشور برنامه جهانی غذا، نهاد اصلی سازمان ملل در زمینه توزیع‌ غذا، به شش میلیون نفر غذا می‌داد.

رانیا داگاش-کامارا، دستیار مدیر اجرایی سازمان برای مشارکت و بسیج منابع، گفت که برنامه جهانی غذا با توجه به پیش‌بینی‌های خود برای جمع‌آوری کمک‌های مالی در اوایل سال جاری، تعداد افراد مورد نظر خود را به حدود یک میلیون نفر کاهش داد.

داگاش-کامارا در ماه مارچ از کارکنان برنامه جهانی غذا در سوریه بازدید کرد و در مصاحبه‌ای گفت سیاست آن‌ها این بود که «در این مرحله از گرسنگان غذا می‌گیریم تا گرسنه‌ها را سیر کنیم».

مقامات سازمان ملل دلایل کمی برای خوش‌بینی در زمینه کاهش شمار گرسنگان دارند، زیرا در زمان درگیری‌های گسترده، ناآرامی‌های سیاسی و تغییرات اقلیمی شدید، به قحطی دامن زده می‌شود.

تام فلچر، معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک اضطراری، به رویترز گفت: «ما مجبور شده‌ایم پاسخ به درخواست‌ کسانی که نیاز شدید دارند را کاهش دهیم.»

فشارهای مالی و تغییر سیاست‌های داخلی، تصمیمات برخی از کشورهای ثروتمند را در مورد این‌که به چه میزان و به چه نهادی کمک کنند، تغییر داده است.

آلمان، یکی از بزرگترین اهداکنندگان کمک به برنامه غذایی سازمان ملل، در چارچوب سیاست کاهش هزینه‌های عمومی خود، ۵۰۰ میلیون دالر از کمک‌های بشردوستانه خود کم کرد.

کابینه این کشور کاهش یک میلیارد دالر دیگری در کمک‌های بشردوستانه را برای سال ۲۰۲۵ توصیه کرده است. پارلمان جدید آلمان پس از انتخابات فدرال در ماه فبروری در مورد برنامه هزینه‌های سال آینده تصمیم‌گیری خواهد کرد.

همچنین سازمان‌های بشردوستانه منتظراند ببینند دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، پس از آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در جنوری چه پیشنهادی در این زمینه ارائه می‌کند.

مشاوران ترمپ نگفته‌اند که او چگونه در مورد کمک‌های بشردوستانه تصمیم‌گیری می‌کند، اما او در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود به دنبال کاهش بودجه ایالات متحده در این زمینه بود.

ناکامی کشورهای بزرگ در کاهش بودجه برای طرح‌های جهانی، شکایت دایمی ترمپ بوده و او اکنون مشاورانی را استخدام کرده که می‌گویند احتمال کاهش کمک‌های خارجی وجود دارد.

این در حالی است که ایالات متحده نقش اصلی را در پیشگیری و مبارزه با گرسنگی در سراسر جهان ایفا می‌کند و این کشور طی پنج سال گذشته ۶۴.۵ میلیارد دالر کمک بشردوستانه ارائه کرده است.

این میزان دست‌کم ۳۸ درصد از کل چنین کمک‌هایی است که سازمان ملل ثبت کرده است.

اکثر کمک‌های بشردوستانه به سازمان ملل فقط از طریق سه کمک‌کننده ثروتمند اصلی جهان تامین می‌شود: ایالات متحده، آلمان و کمیسیون اروپا.

این سه منبع، ۵۸ درصد از ۱۷۰ میلیارد دالر کمک ثبت شده سازمان ملل را در پاسخ به بحران‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تامین کردند.

بر اساس بررسی رویترز از اطلاعات کمک‌های سازمان ملل، سه قدرت دیگر، چین، روسیه و هند، در مجموع کمتر از یک درصد از کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل را در همان دوره به خود اختصاص دادند.

ناتوانی در از بین بردن کمبود بودجه یکی از دلایل عمده‌ای است که سیستم جهانی برای مقابله با گرسنگی و جلوگیری از قحطی تحت فشار شدید قرار گرفته است.

فقدان بودجه کافی، همراه با موانع لوژیستیکی ارزیابی نیاز و ارائه کمک‌های غذایی در مناطق درگیری، که در آن‌جا بسیاری از بدترین بحران‌های گرسنگی رخ می‌دهد، تلاش‌ها برای دریافت کمک‌های کافی به گرسنگان را کاهش می‌دهد.

پیشتر بر اساس آمارها اعلام شده بود نزدیک به ۲۸۲ میلیون نفر در ۵۹ کشور و منطقه از جمله سودان، میانمار، افغانستان در سال ۲۰۲۳ با سطوح بالایی از ناامنی غذایی شدید مواجه بودند.

جهان

اسرائيل مسئولیت ترور اسماعیل هنیه در تهران را پذیرفت

رویترز گزارش داده است که این اعتراف، خطر تنش‌ها میان تهران و «دشمن سرسختش» اسرائیل را در منطقه‌ افزایش داده است.

Published

on

اسرائيل کاتز، وزیر دفاع اسرائيل روز دوشنبه (۳جدی) برای اولین بار ه گونه علنی به ترور اسماعیل هنیه رهبر پیشین حماس در ایران در ماه جولای میلادی اعتراف کرد.

رویترز گزارش داده است که این اعتراف، خطر تنش‌ها میان تهران و «دشمن سرسختش» اسرائیل را در منطقه‌ افزایش داده است.

وزیر دفاع اسرائيل در پیوند به حمله‌های راکتی اخیر حوثی‌های یمن بر این کشور گفته است: «این روزها که سازمان تروریستی حوثی به سمت اسرائیل راکت پرتاب می‌کند، می‌خواهم در ابتدای سخنانم پیام روشنی را به آنها برسانم. ما حماس را شکست داده‌ایم. حزب‌الله را شکست داده‌ایم. ساختارهای دفاعی ایران به‌شمول ساختار تولیدی این کشور را کور کرده‌ایم و به آن آسیب رسانده‌ایم. ما رژیم اسد را در سوریه سرنگون کرده‌ایم،. ضربه سختی به محور شرارت وارد کرده‌ایم. سازمان تروریستی حوثی در یمن آخرین گروهی است که ایستاده است.»

او در شب بزرگداشت از منسوبان وزارت دفاع اسرائيل افزوده است که اسرائیل به زیرساخت‌های راهبردی این گروه‌ها آسیب می‌رساند و رهبران آن‌ها را سر خواهند زد؛ «همان‌طوری که با هنیه، سنوار و نصرالله در تهران، غزه و لبنان انجام دادیم، این کار را در حدیده و صنعا نیز انجام خواهیم داد».

گفتنی است حوثی‌های یمن که گروه مورد حمایت ایران خوانده می‌شود، بیش از یک سال است که به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ حمله می‌کند؛ تا سعی کند اسرائیل را در دریا محاصره کند.

این گروه پیش از این گفته است که آنان در همبستگی با فلسطینی‌ها در جنگ یک ساله اسرائیل در غزه عمل می‌کنند.

Continue Reading

جهان

رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت

رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانواده‌های بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم می‌کنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا می‌کنم.»

Published

on

سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که در اثر برخورد یک بس با ۴۵ سرنشین با یک لاری که از سائوپائولو به سمت این ایالت در حرکت بود، ۳۸ نفر از جمله راننده بس جان خود را از دست دادند.

به گزارش رویترز، در بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا آمده است: این بس پس از برخورد با لاری دچار حریق شده و وضعیت سایر سرنشینان آن که به یک شفاخانه محلی منتقل شده‌اند نیز وخیم اعلام شده است.

بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا می‌افزاید: در جریان این تصادف سه سرنشین یک موتر تیزرفتار نیز که پس از برخورد موتر آنها با لاری در زیر آن محبوس شده بودند به طرز معجزه‌آسایی از این حادثه جان سالم به در بردند و راننده لاری هم متواری شده است.

در ادامه بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا، آمده است: با توجه به گزارش‌های متفاوتی که از اظهارات شاهدان جمع‌آوری شده است، تحقیقات صحی قانونی علت اصلی وقوع این حادثه را تعیین خواهد کرد.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانواده‌های بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم می‌کنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا می‌کنم.»

رئیس جمهور برازیل همچنین از آمادگی دولت این کشور برای ارائه هرگونه کمک مورد نیاز به زخمیان این حادثه خبر داد.

Continue Reading

جهان

دست‌کم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیری‌ها در اوکراین کشته شده‌اند

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

Published

on

به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی ‌اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شده‌اند.

لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیاره‌های بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمین‌های باز بوده است.

این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارش‌هایی از آماده‌سازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دوره‌های آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.

آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارش‌هایی از نارضایتی منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»

اولین گزارش‌ها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شده‌اند.

گفته می‌شود نیروهای کوریای شمالی، که هیچ‌کدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دوره‌های آموزشی و نقش‌های پشتیبانی سپری کرده‌اند.

تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.

نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکرده‌اند. با این حال، روز پنج‌شنبه، بیانیه‌ای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آن‌ها» است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!