Connect with us

تجارت

بهای تحریم‌های مالی امریکا را مردم افغانستان می‌پردازند

منتشر شده

در

تحریم‌های مالی امریکا بر افغانستان پس ‌از گذشت یک سال هنوز پا برجاست و بهای سنگین آن را افغان‌ها می‌پردازند.

آگاهان می‌گویند منجمد ماندن ذخایر ارزی افغانستان و ادامه روند تحریم‌ها از سوی امریکا نه تنها مانع سرمایه‌گذاری در کشور ‌شده بل سبب اخلال فعالیت‌های اقتصادی نیز شده است.

به باور این آگاهان، ادامه این تحریم‌ها بیشتر به بدترشدن وضعیت اقتصادی می‌انجامد و امریکا انتقام شکست‌اش را از مردم افغانستان می‌گیرد.

با روی کار آمدن امارت اسلامی، وضع تحریم‌ها از سوی امریکا، نظام بانکی را در افغانستان مختل کرد، دامنه فقر گسترش یافت و همین‌گونه زنگ بحران بشری را به صدا درآورد.

شاکر یعقوبی، آگاه اقتصادی در این باره گفته است: «نظام مالی پولی، تجارتی و اقتصادی افغانستان ضربه جدی دید و ذخایر افغانستان که هنوز بسته است فاجعه بزرگتر انتظار افغانستان را دارد.»

شماری دیگر از آگاهان، وضع تحریم‌ها از سوی امریکا را عامل اصلی گسترش دامنه فقر در کشور می‌دانند و تأکید می‌کنند که ادامه آن، بار دیگر سبب خواهد شد تا یک شماری دیگر از شهروندان کشور، راه مهاجرت‌های غیرقانونی را پیش گیرند.

شبیر بشیری، آگاه اقتصادی گفت: «افغانستان در یک انزوای اقتصادی خواهد رفت و فقر مردم بیشتر خواهد شد و مهاجرت‌های غیرقانونی نیز بیشتر می‌شود.»

هرچند برای آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان گردهمایی‌های گسترده در افغانستان به راه انداخته شد و نیز امارت اسلامی پیوسته خواستار رهایی این دارایی‌های بانک مرکزی شد، اما امریکا تاکنون هیچ پاسخی به این خواسته‌ها نداده است.

شکست سیاسی و نظامی امریکا در حالی یک ساله می‌شود که به گفته سازمان ملل، ۲۴ میلیون تن در افغانستان نیاز به کمک‌های دوامدار دارند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!