Connect with us

رویداد های اخیر

بن‌بست مذاکرات دوحه شکست

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۳, ۱۳۹۹)

پس از اختلاف‌ها تند و طولانی سرانجام، هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه روی چهار مورد به عنوان اساس مذاکرات توافق کرده‌اند. منابع در دوحه می‌گویند، توافق‌نامه امریکا و طالبان، اراده مردم، مراجعه به سازمان ملل در صورت نیاز و تصمیم‌گیری هییت‌های مذاکره کننده، همچون اساس مذاکرات خواهند بود. با این حساب، کارشیوه مذاکرات نهایی می‌شود و طرف‌های مذاکره کننده به رایزنی روی اجندا و مذاکره روی مسایل کلیدی می‌پردازند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح می‌گوید که:” ما این چالش‌ها را دست کم نمی گیریم که چقدر می‌تواند سخت باشد. اما دلیل‌های برای ناامید نشدن داریم. با وجود تمام تفاوت‌های ما، جمهوری اسلامی افغانستان متعهد به یک رویکرد مثبت برای صلح است.”

هییت‌های مذاکرات دوحه می‌گویند، قرار است توافق بدست آمده در یک اعلامیه مشترک هییت جمهوری و طالبان به گونه رسمی اعلام شود. رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان هم تاکید می‌ورزد که گفت‌وگوها نیازمند زمان بیش‌تر اند و تا این‌جای پر فراز و نشیب بوده است.

معصوم ستانکزی، رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید:” متاسفانه کوتاه فکری طالبان این راه دشوار ساخته است. تداوم گفتگوهای معناداری برای دستیابی به یک دیدگاه مشترک، کوتاه ترین راه برای صلح است. این واقعیت نیاز به صبر، احتیاط و اجماع همگانی دارد.”

رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان برای مشوره با رهبری حکومت چند روزی می‌شود که در کابل به سر می‌برد تا تایید نهایی را روی توافق‌ هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی با طالبان بگیرد.

هییت جمهوری خوشبین است که پیشرفت در گفت‌وگوهای دوحه زودتر راه را برای برقراری آتش بس باز کند.

فوزیه کوفی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید :” پایان دادن به خشونت‌ها در جریان مذاکرات نخستین پیشنهادی است که بخاطر تامین اعتماد مردم سفارش شده بود. در جریان اخیر، زمانی که گفتگوها آغاز شد، مردم افغانستان گواه افزایش چشم‌گیر خشونت‌ها بودند.”

تاکنون روشن نیست که پس از نهایی شدن کارشیوه مذاکرات، هییت ها روی آتش بس به مذاکره می‌پردازند یا هم نوعیت نظام آینده سیاسی، اما پافشاری طالبان بر گفت‌وگو روی ساختار آینده سیاسی است.

رویداد های اخیر

سیلاب‌‌ها در بغلان جان ۵۰ نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

هدایت‌الله همدرد، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی بغلان می‌گوید که سیلاب‌ها پس از چاشت امروز (جمعه، ۲۱ ثور) در چندین ولسوالی بغلان جان ۵۰ تن را گرفته است.

آقای همدرد افزوده که این آمار ابتدایی است و احتمال افزایش تلفات وجود دارد.

این در حالی است که سرازیرشدن سیلاب‌ها همچنان طی دو روز اخیر در ولسوالی‌های چهارسده و مرغاب ولایت غور خسارات هنگفت مالی به ‌جا گذاشته و دو تن مشمول یک طفل و یک مرد کهن‌سال را ناپدید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: کار روی اجرای طرح انسداد مرز شرق ایران با افغانستان ادامه دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

مقام‌های ایرانی می‌گویند که کار روی اجرای طرح انسداد مرز شرق ایران با افغانستان به شدت ادامه دارد. رسانه‌های ایرانی به نقل از قوماندان نیروهای زمینی آن کشور گزارش داده‌اند که کار انسداد مرزها تحت نظر نیروی زمینی در حال انجام است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان خواهد رسید.

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی ایران در این مورد گفته است: «بنابر تدابیری که اندیشیده شده، ما مشغول انسداد مرزی هستیم. کار انسداد مرزها تحت نظر نیروی زمینی در حال انجام است. انسداد مرز شرق کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان خواهد رسید.»

با این حال، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حصارکشی در سرحدات ایران و افغانستان در هماهنگی با دولت افغانستان به پیش خواهد رفت.

حمدالله فطرت گفته است: «جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که در برخی نقاط آسیب‌پذیر تدابیر امنیتی را تقویت کند، این یک اقدام خوب است و در هماهنگی با امارت اسلامی انجام می‌شود.»

گفتنی است که افغانستان و ایران در مجموع بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

به باور آگاهان، ایران به دنبال رفع نگرانی‌های امنیتی خود است و هزینه بزرگی را در روند انسداد مرزی مصرف خواهد کرد اما این دیوار مرزی به نفع هر دو کشور تمام خواهد شد و همچنان قاچاق مواد مخدر و تردد گروه‌های تروریستی حداقل تحت کنترول قرار خواهد گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: اظهارات امارت اسلامی مبنی بر استفاده از خاک ما علیه افغانستان، بیجا و غیر مسوولانه است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه پاکستان اظهارات امارت اسلامی مبنی بر استفاده از خاک این کشور علیه افغانستان توسط داعش را رد کرده و آن را بیجا و غیر مسوولانه می‌داند.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه (۲۰ ثور) گفت که امارت اسلامی باید به‌جای بیان کردن این‌گونه اظهارات، علیه همه گروه های تروریستی مستقر در افغانستان اقدام مؤثر انجام دهد.

پیش از این، اردوی پاکستان ادعا کرده بود که حمله انتحاری ماه گذشته که جان پنج انجنیر چینی را در خیبرپختونخوا گرفت، در افغانستان طراحی شده و عامل آن هم افغان بود.

وزارت دفاع افغانستان ضمن رد این ادعا گفت که خیبرپختونخوا تحت پوشش اردوی پاکستان قرار دارد و هدف قرار گرفتن شهروندان چینی در این منطقه، «بیانگر ضعف ارگان‌های امنیتی» این کشور است یا همکاری آن با مهاجمان.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی، همچنان حکومت پاکستان را به عدم جلوگیری از ورود داعش به افغانستان متهم کرد.

آقای خوارزمی تصریح کرد: «ما مواردی داریم که خوارج داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان به ضد خاک ما استفاده شده و واقعه از آن کشور تنظیم می‌شود.»

پاکستان بارها ادعا کرده که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود، اما این نخستین بار بود که امارت اسلامی پاکستان را به عدم جلوگیری از ورود داعش به افغانستان متهم کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!