Connect with us

رویداد های اخیر

بن‌بست مذاکرات دوحه شکست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پس از اختلاف‌ها تند و طولانی سرانجام، هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه روی چهار مورد به عنوان اساس مذاکرات توافق کرده‌اند. منابع در دوحه می‌گویند، توافق‌نامه امریکا و طالبان، اراده مردم، مراجعه به سازمان ملل در صورت نیاز و تصمیم‌گیری هییت‌های مذاکره کننده، همچون اساس مذاکرات خواهند بود. با این حساب، کارشیوه مذاکرات نهایی می‌شود و طرف‌های مذاکره کننده به رایزنی روی اجندا و مذاکره روی مسایل کلیدی می‌پردازند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح می‌گوید که:” ما این چالش‌ها را دست کم نمی گیریم که چقدر می‌تواند سخت باشد. اما دلیل‌های برای ناامید نشدن داریم. با وجود تمام تفاوت‌های ما، جمهوری اسلامی افغانستان متعهد به یک رویکرد مثبت برای صلح است.”

هییت‌های مذاکرات دوحه می‌گویند، قرار است توافق بدست آمده در یک اعلامیه مشترک هییت جمهوری و طالبان به گونه رسمی اعلام شود. رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان هم تاکید می‌ورزد که گفت‌وگوها نیازمند زمان بیش‌تر اند و تا این‌جای پر فراز و نشیب بوده است.

معصوم ستانکزی، رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید:” متاسفانه کوتاه فکری طالبان این راه دشوار ساخته است. تداوم گفتگوهای معناداری برای دستیابی به یک دیدگاه مشترک، کوتاه ترین راه برای صلح است. این واقعیت نیاز به صبر، احتیاط و اجماع همگانی دارد.”

رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان برای مشوره با رهبری حکومت چند روزی می‌شود که در کابل به سر می‌برد تا تایید نهایی را روی توافق‌ هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی با طالبان بگیرد.

هییت جمهوری خوشبین است که پیشرفت در گفت‌وگوهای دوحه زودتر راه را برای برقراری آتش بس باز کند.

فوزیه کوفی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید :” پایان دادن به خشونت‌ها در جریان مذاکرات نخستین پیشنهادی است که بخاطر تامین اعتماد مردم سفارش شده بود. در جریان اخیر، زمانی که گفتگوها آغاز شد، مردم افغانستان گواه افزایش چشم‌گیر خشونت‌ها بودند.”

تاکنون روشن نیست که پس از نهایی شدن کارشیوه مذاکرات، هییت ها روی آتش بس به مذاکره می‌پردازند یا هم نوعیت نظام آینده سیاسی، اما پافشاری طالبان بر گفت‌وگو روی ساختار آینده سیاسی است.

رویداد های اخیر

مقام روسی: امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به مسکو دارد

Published

on

(Last Updated On: )

الکسی اورچوک، معاون صدراعظم روسیه می‌گوید که امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به روسیه دارد. اورچوک اظهار داشته که روسیه باوجود چالش‌های موجود، فرصتی برای تعامل عمیق‌تر با افغانستان می‌بیند.

این مقام روسی به روزنامه ایزوستیا گفته است که حاکمان افغانستان نگرش مثبتی نسبت به روسیه دارند و بسیار علاقه‌مند به توسعه روابط اقتصادی‌ اند.

او افزوده که تعلیق امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه این کشور، فرصتی برای بهره‌برداری از ظرفیت اقتصادی افغانستان است.

وی گفته است: «افغانستان مشکلات زیادی دارد، اما ظرفیت هم دارد که منتظر ما هستند. ما با افغان‌ها تماس داشتیم. آنها می‌خواهند توسعه پیدا کنند و در صلح زندگی کنند. آنها دیدگاه مثبتی نسبت به روسیه دارند و علاقه زیادی به توسعه روابط اقتصادی دارند. در ضمن اگر تصمیم بر تعلیق طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه گرفته شود، فرصت‌های بهتری برای روابط با این کشور باز خواهد شد.»

آقای اورچوک تأکید کرده که دفتر سارنوال روسیه در حال پیگیری لغو امارت اسلامی از لیست سازمان‌های ممنوعه آن‌ کشور است.

پیش از این، امارت اسلامی از پیشرفت در بهبود روابط دیپلوماتیک با روسیه استقبال کرده و خواهان روابط نزدیک شده بود.

پیشتر ضمیر کابلوف، نماینده روسیه در امور افغانستان خبر داده بود که مسکو می‌خواهد در بهار ۲۰۲۵، گروه کاری دوجانبه روسیه و افغانستلان را تشکیل دهد. کابلوف گفته بود در شرایطی که امارت اسلامی هنوز به رسمیت شناخته نشده‌، این گروه جایگزین کمیسیون بین دولتی همکاری‌های اقتصادی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش یوناما در مورد چگونگی تطبیق و تنفیذ قانون امر به معروف و نهی از منکر

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی درباره پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر نوشته است که محتسبان امارت اسلامی براساس این قانون، اختیارات گسترده در «بازداشت خودسرانه و مصادره اموال متخلفین» را دارند.

یوناما گفته است که امارت اسلامی برای حمایت از انفاذ این قانون، کمیته‌های اجرایی را در ۲۸ ولایت تحت رهبری والی‌ها تشکیل داده است.

طبق این گزارش، این کمیته‌ها به عنوان مکمل‌کننده تلاش‌های «هزاران محتسب» وزارت امر به معروف است که اکثر آنان را مردان تشکیل می‌دهند.

یوناما افزوده است که مردان، زنان، اقلیت‌ها و جوانان در سراسر افغانستان به میزان‌های مختلف از انفاذ قانون امر به معروف متأثر شده‌اند.

این سازمان تصریح کرده است که دسترسی زنان به خدمات صحی به‌دلیل ممنوعیت سفر بدون محرم نیز محدودتر شده است.

شماری از کارمندان صحی زن به یوناما گفته‌اند که به‌دلیل نداشتن محرم، اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.

این گزارش یوناما، مروری از چگونگی تطبیق، تنفیذ و پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر از ۲۱ آگست ۲۰۲۴ تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ است.

با این حال، وزارت امر به معروف و نهی از منکر در واکنش به این گزارش گفته است که این وزارت به هزاران زن کمک کرده تا از حقوق خود برخوردار شوند و آن‌ها را از ازدواج‌های اجباری در تمام ولایات نجات داده است.

این وزارت همچنان افزوده است که از سوء استفاده‌ها جلوگیری کرده تا آداب و رسوم ناپسند را حذف کند.

به گفته این وزارت، شماری از حلقات ناشناخته برای رسیدن به اهداف شوم خود همه این دستاوردها را نادیده گرفته و می‌خواهند افکار عامه را مغشوش سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشور‌های کمک‌کننده در ترکیه برگزار شد

 مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنج‌شنبه، ۲۱ حمل)  در اعلامیه‌ای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه می‌یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

سفارت ترکیه در کابل اعلام کرده است که نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورهای کمک‌کنده در استانبول برگزار شده است.

 مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنج‌شنبه، ۲۱ حمل)  در اعلامیه‌ای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه می‌یابد.

در اعلامیه آمده که در این نشست اولویت‌ها و برنامه‌های جامعه جهانی برای افغانستان مورد بحث قرار می‌گیرد، از نظر تأمین هماهنگی بین ابتکارات و پروژه‌های کشورها نیز مهم است.

این درحالیست که پیش از این یوناما، از اشتراک کنندگان این نشست خواسته بود که حمایت حیاتی از مردم افغانستان را حفظ کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!