Connect with us

رویداد های اخیر

بلینکن به کمیته مجلس نمایندگان: امریکا سفارت کابل را به دوحه انتقال داده است

منتشر شده

در

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا دوشنبه شب (۲۲ سنبله) گفت که واشنگتن عملیات دیپلماتیک خود را از کابل به دوحه منتقل کرده است و همچنان بر تلاش‌های ضد هراس‌افگنی در منطقه متمرکز است.

بلینکن خطاب به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت: "ما عملیات دیپلماتیک خود را از کابل به دوحه منتقل کردیم، جایی که تیم جدید ما در امور افغانستان سخت کار می‌کند. بسیاری از شرکای اصلی ما در آنجا به ما ملحق شده اند. "

وی همچنین اظهار داشت که امارت اسلامی افغانستان تعهد کرده است که از استفاده گروه‌های هراس افگن از جمله القاعده و داعش از افغانستان به عنوان پایگاه عملیات خارجی که ایالات متحده یا متحدانش را تهدید کند، جلوگیری کند.

وی افزود:"ما آنها را در این مورد مسوول می دانیم. این بدان معنا نیست که ما به آنها تکیه می کنیم. ما در نظارت بر تهدیدها هوشیار خواهیم بود، ما توانایی‌های قوی ضدهراس افگنی را در منطقه حفظ می‌کنیم تا در صورت لزوم این تهدیدها را خنثی کنیم - و این کار را در نقاط مختلف جهان انجام می‌دهیم جای که نیروهای نظامی نداریم. "

وی همچنین گفت که امریکا به دیپلماسی فشرده خود با متحدان و شرکای خود ادامه می‌دهد.

وی افزود:" ما بیانیه‌ای را که بیش از نیمی از کشورهای جهان-بیش از صد کشور به آن ملحق شده اند و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که انتظارات جامعه بین‌المللی از دولت تحت رهبری طالبان (امارت اسلامی) را مشخص می‌کند ، آغاز کردیم.

وی همچنان گفته است که:" ما انتظار داریم که طالبان (امارت اسلامی) آزادی سفر را تضمین کنند. اجرای تعهدات خود در زمینه مبارزه با هراس افگنی، حمایت از حقوق اولیه مردم افغانستان از جمله زنان، دختران و اقلیت‌ها، نامگذاری یک دولت دائمی نماینده گسترده، برای اقدامات تلافی جویانه."

وی گفت: "مشروعیت و حمایت طالبان (امارت اسلامی) از جامعه بین‌المللی به رفتار آنها بستگی دارد."

بلینکن گفت که وی رهبری نشست وزیران ۲۲ کشور، ناتو، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد را بر عهده داشته است تا تلاش‌های خود را در مورد افغانستان ادامه دهد.

این درحالی است که درست چند ساعت پس از ایالات متحده اعلام کرد نزدیک به ۶۴ میلیون دلار کمک بشردوستانه جدید به مردم افغانستان برای تامین نیازهای حیاتی بهداشت و تغذیه ارایه می‌کند.

بلینکن همچنین گزارش کاملی از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و روند تخلیه ارایه داد و گفت که تخلیه اضطراری ناشی از فروپاشی نیروهای امنیتی و دولت افغانستان بوده است.

وی دراین باره گفت:"در طول سال، ما دائما در حال ارزیابی قدرت ماندن آنها و در نظر گرفتن سناریوهای متعدد بودیم. حتی بدبینانه ترین ارزیابی‌ها نیز پیش بینی نمی‌کرد که نیروهای دولتی در کابل در حالی که نیروهای امریکایی باقی مانده اند سقوط کنند."

به نقل از جنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش ، بلینکن گفت: " نه او (میلی) و نه هیچ کس دیگری، هیچ چیزی ندیده بود که نشان‌دهنده سقوط ارتش و دولت افغانستان ظرف ۱۱ روز باشد."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!