رویداد های اخیر
بلینکن باردیگر درباره چگونگی خروج امریکا از افغانستان به کنگره احضار شد
مککال، ۳ جوزا، در جریان جلسه استماع آنتونی بلینکن گفته بود: «خروج فاجعهبار از افغانستان سیاست خارجی امریکا را برای نسلها لکهدار کرد.»
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا سهشنبه (۱۳ سنبله) آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور را برای پاسخگویی درباره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان احضار کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واکنش به این اقدام کنگره گفت: «بلینکن ۱۴ بار در برابر کنگره در مورد افغانستان شهادت داده است، از جمله چهار بار در کمیته مککال.»
میلر گفت: «این ناامیدکننده است که به جای ادامه تعامل با وزارت با حسن نیت، در عوض احضاریه غیرضروری دیگری صادر شده است.»
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، درباره این احضاریه گفت که بلینکن باید در ۱۹ سپتمبر در کمیته حاضر شود وگرنه با اتهام نافرمانی از دستور قضایی مواجه خواهد شد.
مککال گفت که مقامهای فعلی و سابق وزارت خارجه تأیید کردند که بلینکن تصمیم گیرنده نهایی در مورد خروج و تخلیه نیروهای امریکایی از افغانستان بوده است.
مککال قبل از این نیز با انتقاد از جو بایدن و دولتش گفته بود: «خروج فاجعهبار از افغانستان لکه ننگی در تاریخ امریکا باقی خواهد ماند.»
مککال، ۳ جوزا، در جریان جلسه استماع آنتونی بلینکن گفته بود: «خروج فاجعهبار از افغانستان سیاست خارجی امریکا را برای نسلها لکهدار کرد.»
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا با اشاره به جنگ اوکراین و افزایش تنشها در خاورمیانه، خروج ایالات متحده از افغانستان را آغاز ابراز ضعف در سیاست خارجی کشورش خواند و گفت: «همه چیز با سقوط افغانستان شروع شد.»
او گفت: «پس از خروج شرمآور از افغانستان، دولت (بایدن) در صحنه جهانی خود را ضعیف نشان داد.» امریکا در آگست ۲۰۲۱ از افغانستان به طور کامل خارج شد. این خروج که با شتاب نیروهای امریکایی انجام شد، مورد انتقاد شمار زیادی از سیاستمداران امریکایی و افغان قرار گرفت.
در جریان این خروج ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند و صدها همکار نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان جا گذاشته شدند.
رویداد های اخیر
استعفای دو دیپلومات افغان گماشته شده توسط حکومت پیشین در آلمان
رسانه آلمانی «دویچه ویله» گزارش داده که یما یاری، سفیر افغانستان گماشته شده توسط حکومت پیشین در برلین از سمتش کنار رفته است.
سید لطف الله سادات، جنرال قونسل افغانستان در شهر بن آلمان نیز استعفا کرده است.
سادات با نشر اعلامیهای دلیل این تصمیم را «ملاحظات و محدودیتهای سیاسی کشور میزبان» عنوان کرده است.
پیش از این امارت اسلامی اعلام کرده بود که اسناد صادر شده از سوی این دو نمایندگی را به رسمیت نمیشناسد.
رویداد های اخیر
نماینده خاص چین در امور افغانستان میگوید که کشورش به دنبال نفوذ در افغانستان نیست
یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.
نماینده خاص چین برای افغانستان در مصاحبهای گفته است که بیجینگ به دنبال ایجاد حوزه نفوذ در افغانستان نیست. او افزود: «افغانستان باید به جای تبدیلشدن به عرصه رقابت جیوپولیتیکی، بستری برای همکاری همه طرفها شود.»
یو شیائو یونگ روز یکشنبه (۲۷عقرب) در گفتگو با مرکز گفتگوهای بینالمللی بیجینگ، تاکید کرد که چین به استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام میگذارد و هرگز در امور داخلی این کشور مداخله نخواهد کرد. او افزود که چین به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست.
یو شیائو یونگ اولویتهای افغانستان را تشکیل حکومت فراگیر و اتخاذ سیاست ملی و معتدل برشمرد. او همچنین از حضور گروههای تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: «پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بودند، اما اکنون بیش از بیست گروه تروریستی در این کشور حضور دارند.»
نماینده خاص چین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در افغانستان، اظهار داشت: «مسئله زنان تنها بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و علت اصلی مشکلات این کشور نیست.»
او همچنین از کشورهای غربی به دلیل آنچه که «استاندارد دوگانه» نامید، انتقاد کرد و افزود: «برای تامین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در افغانستان رسیدگی شود.»
یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.
او گفت بخشی از این کمکها به افغانستان و همچنین پاکستان و ایران خواهد رسید تا ترتیبی برای بازگشت مهاجران به کشورشان داده شود.
او افزود که در سه سال گذشته ۴۷۰ میلیون یوان به افغانستان کمک کرده است.
یو شیائو یونگ تاکید کرد که با کمک به افغانستان در این مدت، از فروپاشی این کشور جلوگیری کردهاند.
نماینده خاص چین همچنین از عملکرد امارت اسلامی در سه سال گذشته دفاع کرد و گفت که طی این مدت، افغانستان با تلاشهای مشترک از فروپاشی و خروج گسترده پناهجویان جلوگیری کرده و وضعیت در حال بهبود است.
وی همچنین خاطر نشان کرد که امارت اسلامی در زمینه کنترول وضعیت، مبارزه با مواد مخدر، فساد و تمرکز بر فعالیتهای اقتصادی عملکرد خوبی داشته است.
او از ایالات متحده خواست که مسئولیت اصلی رنجها و ویرانیهای افغانستان را بپذیرد و بر مسئولیت آنها در بازسازی افغانستان تاکید کرد.
رویداد های اخیر
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمانهای مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.
خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که در سال جاری بیش از ۱۰۰ شهروند خارجی به شمول سه شهروند افغانستان در عربستان سعودی اعدام شده اند که در مقایسه با دو سال گذشته افزایش سه برابر را نشان میدهد.
در تازهترین مورد، بر اساس گزارش رسانهٔ دولتی عربستان، یک شهروند یمن به جرم قاچاق مخدرات، روز شنبه (۲۶عقرب) در شهر نجران در جنوب غرب عربستان اعدام شد.
خبرگزاری فرانس پرس که آمار خود را بر اساس گزارشها و اعلامیههای رسمی حکومت سعودی تهیه میکند، گفته است که با اعدام این شهروند یمن، شمار شهروندان خارجی اعدام شده در عربستان در سال روان به ۱۰۱تن رسید.
حکومت عربستان در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲، هر سال ۳۴ شهروند خارجی را که به ارتکاب جرایم مختلف مجرم شناخته شده بودند، اعدام کرد.
سازمان حقوق بشر اروپا-سعودی مستقر در آلمان گفته است که اعدام شهروندان خارجی در عربستان در سال روان، ریکارد بسته است.
طه الحاجی، مسوول حقوقی این سازمان، گفت: «این بزرگترین شمار اعدام شهروندان خارجی در یک سال است. عربستان سعودی هرگز در یک سال ۱۰۰ خارجی را اعدام نکرده بود.»
عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمانهای مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، پس از چین و ایران، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ سومین کشوری بود که بیشترین شمار اعدامها را انجام داده بود.
خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که از اول جنوری تا ۱۷ نوامبر در مجموع ۲۷۴ نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند.
افزون بر سه شهروند افغانستان، ۲۱ شهروند پاکستان، ۲۰ یمنی، ۱۴ شهروند سوریه، ۱۰ نایجریایی، ۹ مصری، ۸ شهروند اردن و ۷ اتیوپیایی، ۳ شهروند سعودی، ۳ هندی و یک یک شهروند سریلانکا، اریتریا و فلیپین در سال روان در عربستان اعدام شده اند.
عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، پس از سه سال وقفه، بار دیگر اعدام افراد را پیوند به ارتکاب جرایم مرتبط به قاچاق مخدرات از سر گرفت. امسال نیز ۹۲ نفر در سعودی در پیوند به جرایم مرتبط به مخدرات اعدام شده اند که ۶۹ نفر آنان خارجی اند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تاکید روسیه و پاکستان بر افزایش هماهنگی برای صلح و رفاه در افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فرانسه سه میلیون یورو کمک به افغانستان اختصاص داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر چهار امبولانس به افغانستان کمک کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
انستیتوت صلح امریکا: سیستم بانکی افغانستان ناکارآمد است