Connect with us

رویداد های اخیر

بسیج شدن صدها تن از باشنده‌گان پروان برای مبارزه با طالبان در بغلان

منتشر شده

در

فرمانده‌هان پیشین جهادی وشماری از مقام‌های حکومتی در پروان صدها تن را برای مبارزه دربرابر طالبان بسیج کردند وبه خط‌‌های جنگ فرستادند.

کسانی که جنگ افزار برداشته اند می‌گویند که بار دیگر اجازه نمی‌دهند که طالبان بر آنان حاکمیت کنند.

درهمین حال مقام‌های حکومتی اطمینان میدهند که جنگ‌افزار وامکانات بیشتر برای بسیج‌های مردمی فراهم خواهند کرد.

خبرنگار آریانانیوز که پروان رفته با شماری از فرمانده‌هان جهادی دراین باره گفتگو کرده است.

به هدف آنچه ایستاده‌گی در برابر طالبان می‌گویند، جنگ‌افزار برداشته اند.

اینان قصد رفتن به ولایت بغلان در همسایه‌گی پروان را دارند تا حمله‌های طالبان را عقب بزنند.

زلمی، عضو بسیج مردمی در برابر طالبان گفت:” پشت جنگ نگردند که زور شان نمی‌رسد و ما به یاری خدا آماده جنگ با آنان هستیم”.

گل آغا، عضو بسیج مردمی در برابر طالبان گفت:” تا آخرین قطره خون می‌جنگیم ونمی‌گذاریم که طالبان بر سرما حاکم شود، یکبار تجربه شانرا داریم”.

عبدالرحمان، کسی که تجربه جنگ در برابر طالبان را درسال‌های نیز پیش دارد، تفنگ‌اش را آماده ساخته است تا بار دیگر با طالبان بجنگند.

عبدالرحمان، عضو بسیج مردمی در برابر طالبان گفت:” صد فیصد آماده هستم که به خط جنگ بروم”.

فرمانده هان پیشین جهادی وشماری از مقام‌های حکومتی، دربسیج‌های مردم برضد طالبان در پروان نقش برجسته دارند.

جان احمد، فرمانده پیشین جهادی گفت:” این خاک ما است، هرگز اجازه نمی‌دهیم که یک کسی به دستور بیگانه بر این خاک حاکم شوند”.

برخی از مقام‌های حکومتی که در بسیج‌های مردمی نقش دارند، اطمینان میدهند که حکومت آماده است که جنگ‌افزار و امکانات بیشتری را برای بسیج‌های مردمی فراهم بسازد.

غلام بهاوالدین جیلانی، وزیر مباززه با حوادث گفت:” شمالی به گورستان طالبان مبدل خواهد شد”.

این بسیج‌های مردمی درحالی شکل گرفته که طالبان حضور شانرا تا مرزهای پروان در خنجان بغلان گسترده ساخته اند و در غوربندها هم شماری از ساحات را تصرف کرده اند.

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!