Connect with us

جهان

بسته جدید کمک‌های نظامی امریکا برای تایوان

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام امریکایی نوشته است که، واشنگتن بسته جدید کمک‌ نظامی برای تایوان به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون دالر را در نظر گرفته که به زودی و به احتمال زیاد امروز جمعه رسماً اعلام می‌کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام خشم بیجنگ را برخواهد انگیخت.

اخیراً کنگره امریکا در بودجه ۲۰۲۳ این کشور اجازده داده است که دولت با استفاده از اختیار ریاست جمهوری برای برداشت تسلیحات از ذخیره‌گاه اردو، تا یک میلیارد دالر کمک تسلیحاتی به تایوان بدهد.

به نوشته رویترز، یک مقام امریکایی که نامش را فاش نکرد گفت:«انتظار می‌رود این بسته کمک‌های تسلیحاتی امریکا برای تایوان حدود ۳۳۰ میلیون دالر ارزش داشته باشد.»

کاخ سفید از اظهار نظر درباره این گزارش خوداری کرده است.

طبق این گزارش، در اعلامیه رسمی دولت امریکا فهرست سیستم‌های تسلیحاتی ارسالی به تایوان ذکر نخواهد شد.

در هفته‌های اخیر چهار منبع اعلام کردند، انتظار می‌رود این بسته کمک تسلیحاتی شامل چهار طیاره بدون سرنشین شناسایی MQ-۹A باشد اما در عین حال احتمال لغو ارسال این اقلام را نیز مطرح کردند چون مقامات گزینه حذف تجهیزات پیشرفته‌ای از این طیاره‌های بودن سرنشین که منحصراً نیروی هوایی امریکا به آنها دسترسی دارد را بررسی می‌کنند.

به گفته یکی از منابع رویترز، مساله دیگر مربوط به این طیاره‌های بودن سرنشین این است که چه کسی هزینه اعمال تغییرات در طیاره‌های بودن سرنشین را پرداخت کند. رویترز نوشت اینکه این طیاره‌های بودن سرنشین هنوز بخشی از این بسته باشند را قطعی نمی‌داند.

تایوان پیش از این با امریکا بر سر خرید چهار طیاره‌های بودن سرنشین پیشرفته از مدل MQ-۹B SeaGuardian که ساخت شرکت جنرال اتومیکس است و قرار است در سال ۲۰۲۵ تحویل داده شوند، توافق کرده بود.

چین جزیره تایوان را به عنوان یکی از ایالت‌های خود می‌داند و استفاده از زور برای در اداره گرفتن این جزیره را رد نکرده است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا در تاریخ ۱۶ مه به یک کمیته مجلس سنای امریکا گفته بود: "من خرسند هستم که امریکا به زودی کمک امنیتی چشمگیر بیشتری از طریق اختیار ریاست جمهوری برای برداشت از ذخیره‌گاه اردو که کنگره سال گذشته به آن مجوز داد، به تایوان می‌فرستد.»

جنرال مارک میلی، لوی درستیز اردوی امریکا نیز اوایل ماه جاری میلادی گفت، واشنگتن و متحدانش باید تحویل تسلیحات به تایوان را در سال‌های آینده تسریع کنند تا به این جزیره در مورد دفاع از خودش کمک کنند.

بیجنگ مکرراً از امریکا که مهم‌ترین تامین کننده تسلیحات تایوان است خواسته فروش تسلیحات به این جزیره را متوقف کند.

مارک میلی ادعا کرد، تایوان به تسلیحاتی نظیر سیستم‌های ضد هوایی و راکت‌های ضد کشتی پرتابی از سطح احتیاج دارد.

تایوان اعلام کرد، در بودجه نظامی سال جاری میلادی خود بر آماده سازی تسلیحات و تجهیزات با هدف مقابله با "محاصره تمام عیار" فرضی از سوی چین از جمله تدارک قطعات جت‌های جنگی اف-۱۶ و پرسازی ذخیره‌های تسلیحات تمرکز می‌کند.

دولت امریکا پیش از این از اختیار ریاست جمهوری برای برداشت سلاح از ذخیره اردو به عنوان یک تدبیر اضطراری برای تسریع ارسال کمک‌های امنیتی برای اوکراین استفاده کرد. با این حال کنگره امریکا سال گذشته میلادی مجوز استفاده دولت از این اختیار برای تایوان را در پیش زمینه عدم وجود وضعیت اضطراری داده است. تایوان پیشتر از امریکا به سبب تاخیر در تحویل تسلیحاتی که این جزیره سفارش داده انتقاد کرده بود.

جهان

دست‌کم ۳۱ فلسطینی در حملات تازه اسرائیل بر غزه کشته شدند

حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد.

Published

on

در حملات هوایی روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اسرائیل به غزه، دست‌کم ۳۱ نفر جان باختند.

رویترز به نقل از منابع صحی فلسطینی گزارش داده است که تقریباً نیمی از کشته‌شدگان در مناطق شمالی غزه بودند؛ جایی که اردوی اسرائیل، به ادعای خود، عملیات نظامی را برای تضعیف حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن ادامه می‌دهد.

طبق گزارش رویترز، فلسطینی‌ها این حملات هوایی و زمینی و همچنین تخلیه‌های اجباری را به‌عنوان «پاکسازی قومی» محکوم کرده‌اند و مدعی‌اند که هدف اسرائیل از این حملات، تخلیه دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان از ساکنانش برای ایجاد مناطق حائل است.

اما اسرائیل این اتهامات را رد می‌کند و تأکید دارد که تنها با شبه‌نظامیان حماس، که از این مناطق دست به حمله می‌زنند، مقابله می‌کند.

داکتران اعلام کرده‌اند که در حملات به خانه‌های مسکونی در بیت‌لاهیا و جبالیا، بزرگترین اردوگاه پناهندگان در این منطقه که تمرکز عملیات نظامی اردوی اسرائیل است، دست‌کم ۱۳ فلسطینی کشته شدند. سایر قربانیان نیز در حملات هوایی جداگانه‌ای در شهر غزه و جنوب نوار غزه، از جمله در خان‌یونس، جان باختند.

مقامات صحی غزه اعلام کرده‌اند که هشت نفر، شامل چهار کودک، در این حملات کشته شده‌اند.

در همین حال، عصر یک‌شنبه، شفاخانه کمال عدوان در نزدیکی بیت‌لاهیا زیر حمله تانک‌های اسرائیلی قرار گرفت که به زخمی شدن شدید یک کودک بستری منجر شد.

حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد. وی تأکید کرد که اعزام تیم‌های تخصصی به شفاخانه‌های شمال غزه، که به دلیل افزایش شدید تعداد مجروحان تحت فشار هستند، بسیار ضروری است.

ابوصفیه افزود که حمله تانک‌ها منابع آب، محوطه و بخش مراقبت‌های خاص نوزادان شفاخانه را نیز تخریب کرده است. اردوی اسرائیل اعلام کرد که این گزارش را بررسی دارد.

روز شنبه، اردوی اسرائیل یک کندک جدید به جبالیا اعزام کرد تا به دو کندک دیگر که در این منطقه عملیاتی بودند، ملحق شود. در بیانیه‌ای نظامی آمده است که از آغاز عملیات در ۵ اکتوبر، صدها شبه‌نظامی فلسطینی در درگیری‌ها کشته شده‌اند.

هم‌زمان، کوگات، سازمان امور غیرنظامی اردوی اسرائیل، اعلام کرد که دور دوم واکسیناسیون فلج اطفال در شمال غزه آغاز شده و تاکنون به ۵۸ هزار و ۶۰۴ کودک واکسین تزریق شده است. با این حال، وزارت صحت غزه اعلام کرده است که حملات نظامی مانع واکسیناسیون هزاران کودک در جبالیا، بیت‌لاهیا و بیت‌حنون شده است.

گفتنی است این درگیری‌ها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ حمله‌ای که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و انتقال ۲۵۱ گروگان به غزه شد. در پی این حمله، اسرائیل نیز دست به حملات تلافی‌جویانه زد که تاکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیشتر نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.

Continue Reading

جهان

نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند

Published

on

پولیس اسرائیل اعلام کرده که در پی برخورد سه راکت اوایل امروز (شنبه) در منطقه شارون در مرکز اسرائیل، ۱۹ نفر مجروح شده اند.

اداره امبولانس اسرائیل پیش از این گزارش داده بود که هفت نفر در شهر طیره در مرکز اسرائیل زخمی شده اند.

به گزارش رویترز، اردوی اسرائیل اعلام کرده که زنگ خطر در مناطقی از مرکز اسرائیل پس از حمله راکتی به صدا درآمد. در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است که برخی از راکت ها رهگیری شده اند.

اردوی اسرائیل با اشاره به اینکه جزئیات در دست بررسی است، افزود: «به احتمال زیاد یک راکت سقوط کرده در منطقه شناسایی شده است.»

اداره امبولانس اسرائیل و رسانه‌های محلی گفتند که جراحات در حد خفیف و متوسط است.

شبکه مقاومت اسلامی عراق بعداً در بیانیه‌ای اعلام کرد که پهپادهای خود را به سمت یک «هدف مهم» در شمال اسرائیل پرتاب کرده است. هنوز مشخص نیست که آیا این بیانیه مربوط به همین حادثه است یا خیر.

درگیری ها در لبنان در هفته های اخیر بین نیروهای اسرائیلی و گروه حزب الله لبنان به شدت افزایش یافته است.

Continue Reading

جهان

وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

Published

on

رسانه دولتی کوریای شمالی و مقام‌های روسی امروز (سه‌شنبه، ۸عقرب) خبر دادند که وزیر خارجه آن کشور در دومین سفر خود در ۶ هفته گذشته به روسیه رفته است.

این سفر از سوی چوئه سون هوی، وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها در مورد دخالت ادعایی پیونگ یانگ در جنگ مسکو و اوکراین صورت گرفته است.

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی KCNA گزارش داده است که هیئتی به ریاست وزیر خارجه کوریای شمالی روز دوشنبه برای سفری رسمی به روسیه رفت اما از ذکر جزئیات این سفر خودداری کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در بیانیه‌ای که در صفحه شبکه اجتماعی Vkontakte سفارتخانه منتشر شد، اعلام کرد الکساندر ماتسگورا، سفیر روسیه در پیونگ یانگ، چوئه را در میدان بدرقه کرد.

در این بیانیه آمده است: «سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به فدراسیون روسیه در چارچوب یک گفتگوی راهبردی انجام می‌شود که پس از توافق برای تقویت روابط بین رهبران ۲ کشور در نشست جون ۲۰۲۴ صورت می‌گیرد.»

یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی در جریان نشست تلویزیونی کابینه مدعی شد که همکاری نظامی غیرقانونی بین روسیه و کوریای شمالی تهدیدی جدی برای جامعه بین‌المللی است و افزود: «از همه می‌خواهم تا نسبت به مدیریت خطر هوشیار باشند.»

سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در حالی انجام می‌شود که ناتو به سئول، واشنگتن و کی‌یف برای تایید اعزام نیروها از سوی پیونگ یانگ به روسیه، گفت که واحدهای نظامی کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند.

پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که اگر کوریای شمالی وارد جنگ مسکو علیه کی‌یف شود، واشنگتن محدودیت‌های جدیدی را برای استفاده اوکراین از تسلیحات امریکایی اعمال نخواهد کرد.

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نیز این وضعیت را «بسیار خطرناک» خواند.

مارک روته، سرمنشی ناتو نیز پس از نشست روز دوشنبه با هیئتی از کوریای جنوبی گفت تعمیق روابط نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ تهدیدی جدی برای امنیت هند-پاسیفیک و یورو-آتلانتیک است.

رئیس جمهور کوریای جنوبی در تماس تیلیفونی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد که اعزام نیروهای کوریای شمالی به خط مقدم جنگ در اوکراین ممکن است زودتر از حد انتظار انجام شود.

از زمان دیدار کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خاور دور این کشور در سال گذشته، ۲ کشور روابط نظامی خود را ارتقا داده‌اند. آنها دوباره در جون سال جاری میلادی برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!