Connect with us

رویداد های اخیر

بریتانیا: گفتگوهای صلح بدون مشارکت زنان با شکست مواجه می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بریتانیا هشدار می دهد که گفتگو های صلح بدون مشارکت زنان با شکست روبرو خواهد شد.

سفارت بریتانیا در کابل در یک اعلامیه از كشورها و نهادهای سازمان ملل متحد می خواهد تا پیش از بیستمین سالگرد اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد مشارکت زنان در صلح و امنیت، در گفتگوهای صلح برای زنان نقش معنی دار فراهم و در مقابل خشونت بر علیه زنان، از آنها محافظت  کند.

جیمز کلیورلی وزیردولت بریتانیا برای شرق میانه در یک سخنرانی مجازی به سازمان ملل گفته است: “ما این را می دانیم که هر زمانی زنان دور میز گفتگوها می نشینند، مذاکرات صلح کمتر به شکست می انجامد. به همین دلیل ۲۰ سال پیش، هرکشوری در سازمان ملل متعهد شد تا مشارکت زنان در بحث صلح را افزایش دهد.”

آقای کلیورلی افزوده است: “با وجود این سطح مشارکت زنان هنوزهم پایین است و هر زمانی که زنان شامل روند می شوند، تهدید ها علیه شان بیشتر می شود.”

به گفته وی: “اکنون رهبران جهان باید به سخنان شان جامه عمل بپوشانند و از رهبری بریتانیا که برای حفاظت از مشارکت بیشتر زنان در خط مقدم رایزنی می‌کند، پیروی کنند.”

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط بخش زنان ملل متحد و شورای روابط خارجی، زمانی که زنان در گفتگو های صلح مشارکت معنادار داشته باشند، امکان شکست توافقات حاصل شده از گفتگو ها به ۶۴ درصد کاهش می یابد و یا توافقات حاصل شده از گفتگو ها برای حد اقل ۱۵ سال ادامه می یابند. با وجود این بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۱۷، زنان فقط ۲ درصد میانجیگران، ۸ درصد مذاکره کنندگان و ۵ درصد از شاهدان و امضا کنندگان در تمام روندهای عمده صلح را تشکیل می دادند.

در اعلامیه سفارت بریتانیا آمده است که آقای کلیورلی جهت نشان دادن تعهد دوامدار بریتانیا به مشارکت زنان در روند صلح سازی، مبلغ یک میلیون پوند کمک جدید این کشور را برای شبکه زنان میانجیگر در کشورهای مشترک المنافع اعلام کرد که این شبکه مستقل متشکل از  ۵۰ زن میانجیگراز سراسر جهان است و تحت حمایت موسسه Conciliation Resources قرار دارد.

در اعلامیه آمده است :از طریق این حمایت مالی، برای زنانی که در خط مقدم گفتگوهای صلح قرار دارند، آموزش، مشوره دهی و منابع برای مشارکت بیشتر در روند صلح سازی فراهم می گردد تا زنان در همه سطوح مذاکرات، به شمول ملل متحد رایزنی نمایند.”

این کشور همچنان کمک مالی جدید ۲۵۰۰۰ پوندی را برای تحقیق در مورد تاثیر ویروس بر زنان و دخترانی که در کشورهای جنگ‌زده مانند افغانستان و نیجریه زندگی میکنند، نیز اعلام کرد.

رویداد های اخیر

رئیس جمهور ازبیکستان: بازسازی افغانستان به نفع اتحادیه اروپا است

میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.

Published

on

(Last Updated On: )

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبیکستان تاکید کرده که ثبات در افغانستان و بازسازی آن به نفع کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا است.

میرضیایف در مصاحبه با یورونیوز که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، گفت که سیاست کشورش در قبال افغانستان همیشه عمل‌گرایانه و مبتنی بر استراتیژی درازمدت بوده است.

او گفت: «ما هرگز همسایه خود را منزوی نکرده و یا از آن روی گردان نشده ایم. ما همیشه بر این باور بوده ایم که توسعه افغانستان بدون تعامل سازنده با کشورهای همسایه از جمله ازبیکستان به عنوان نزدیک ترین و مهم ترین شریک آن غیرممکن است.»

میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.

رهبر ازبیکستان همچنین از حکومت پیشین در افغانستان به دلیل ناتوانی در امر اداره کل کشور، عدم تمایل به گفتگو با مخالفان و عدم تمایل برای تشکیل یک حکومت همه شمول انتقاد کرد. وی افزود که فساد اداری گسترده در همه سطوح حکومت پیشین وجود داشت.

او گفت: «رهبری کنونی توانسته است وضعیت را در افغانستان باثبات سازد و منابع خود را به سمت توسعه زیرساخت‌ها از جمله میدان‌های هوایی، شبکه های داخلی راه آهن، تاسیسات آب و انرژی و همچنین به سمت کاهش کشت تریاک هدایت کند.»

میرضیایف گفت که افغانستان را باید از دریچه فرصت های استراتیژیک در حال ظهور دید.

او گفت: «ادغام افغانستان در روند های اقتصادی جهانی از جمله از طریق اجرای پروژه های زیربنایی در قلمرو آن بسیار مهم است.»

رئیس جمهور ازبیکستان ضمن ابراز آمادگی برای همکاری مشترک با اتحادیه اروپا در مورد افغانستان، گفت که وظیفه اصلی در این مرحله، تداوم کمک ها در زمینه آموزش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سارنوالی شهر صوفیه بلغاریه اعلام کرده است که پنج نفر در پیوند به قاچاق و جان باختن ۱۸ مهاجر افغان حدود دو سال قبل، محاکمه می‌شوند.

در هفدهم فبروری سال ۲۰۲۳، اجساد ۱۸ مهاجر افغان که ظاهراْ از اثر نرسیدن هوا در یک لاری در نزدیکی شهر صوفیه جان باخته بودند، پیدا شد.

به گزارش خبرگزاری بلغاریه، در صورت دعوای این قضیه آمده است که ۵۲ افغان سوار این لاری بودند.

سارنوالی شهر صوفیه گفته است که دو تن از متهمان دیدند که مهاجران به گونه عادی نفس کشیده نمی‌توانستند زیرا به شدت به هم چسپیده بودند، اما با آن هم کانتینر را بسته و حرکت کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روبیو: تا زمانی که تمام امریکایی‌های بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

به دنبال رهایی فای هال، زندانی امریکایی در افغانستان، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفته است تا زمانی که تمام امریکایی‌های بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهند گرفت.

روبیو در صفحه ایکس خود روز دوشنبه نوشت: «ایالات متحده از استقبال فای هال به وطن خوشحال است. تعهد رئیس جمهور دونالد ترمپ به مردم امریکا روشن است – تا زمانی که همه امریکایی‌هایی که در افغانستان بازداشت شده‌اند و در سراسر جهان گروگان گرفته شده‌اند، به وطن بازگردانده نشوند، آرام نخواهیم گرفت.»

خبر رهایی فای هال سه روز پیش توسط زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان اعلام شد.

گزارش‌ها می‌رسانند که او در ماه فبروری بازداشت شده بود.

تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در یک نشست خبری روز دوشنبه گفت که مهم ترین اولویت دولت ایالات متحده، مصوونیت و امنیت مردم امریکا است در هر جایی که هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!