Connect with us

رویداد های اخیر

بریتانیا: اگر هراس‌افگنانی در افغانستان رشد کند دوباره اقدام نظامی خواهیم کرد

منتشر شده

در

وزارت دفاع بریتانیا می‌گوید که دولت بریتانیا و متحدانش در صورت رشد دوباره هراس‌افگنی در افغانستان احتمال اقدام نظامی در این کشور را برای خود باز نگهداشته است.

جیمز هیپی، وزیر دفاع بریتانیا، گفته است که در صورت رشد هراس‌افگنی در افغانستان و تهدیدی برای بریتانیا و متحدانش گزینه‌ اقدام نظامی را برای خود باز نگهداشته ایم.

وی همچنین گزینه‌های خود برای پشتیبانی هوایی از نیروهای افغان نیز باز نگهداشته است.

گزارش‌ها می‌افزایند که بریتانیا ماموریت نظامی‌اش در افغانستان را بررسی می‌کند.

این در حالی است که در حال حاضر ۷۵۰ سرباز بریتانوی در افغانستان در چوکات ماموریت قاطع مستقر استند، اما قرار است تا ۱۱ ماه سپتمبر افغانستان را ترک کنند.

وزیر دفاع بریتانیا در باره خروج سربازان امریکایی گفته است که: " مانند هر سرباز دیگر وقتی من تصمیم ناتو را شنیدم، از خود سوال کردم که آیا این همه ارزش این را داشت؟"

جیمز هیپی، وزیر دفاع بریتانیا، افزوده که طالبان در نتیجه‌ی یک راه حل سیاسی یک بخش حکومت افغان خواهد شد.

در همین حال توبیاس الوود، رییس کمیته دفاعی بریتانیا، هشدار داده که افغانستان با خطر وقوع جنگ داخلی رو برو خواهد شد.

او در این باره گفته است که:" این یک ستراتیژی مشخص نیست که ما پیش بینی کرده ایم. ملت و ارتش ما شایسته پاسخ استند. از این لحاظ من درخواست ارزیابی را میدهم تا بتوانیم از اشتباهات خود بیاموزیم."

اما وزیر دفاع بریتانیا گفته است که وی امیدوار است تا از اشتباهات گذشته عبرت بگیرد.

از سوی دیگر، وزیر دفاع پیشین بریتانیا به مجلس نماینده‌گان آن کشور گفته بود که:" اگر ما به گونه کامل خارج شویم، یک بخش خطرناک جهان دیگر هم خطرناک خواهد شد، طوریکه طالبان کنترول عمده کشور را در دست خواهد گرفت و یکبار دیگر به افراط گرایان پناه خواهد داد."

او افزود:" ارتش دلیر ما با افتخار خدمت کرده است، اما خدمات آنها توسط مدیریت ضعیف قضاوت شده است، اگر امروز سیاسیون ما درک نکنند... مبارزه ما با افراط گرایی و اقتدارگرایی از بین خواهد رفت."

وزیر دفاع بریتانیا در این باره گفته است که:" ما به نقطه رسیدیم که ماموریت نظامی ما به اوج خود رسیده است و چیزی که باقی مانده کار سیاسیون است."

اما، جان هیلی، وزیر دفاع دولت سایه از حزب کارگر، گفته که افغانستان به نیروهای مسلح بریتانیا شکست خورده به نظر میرسد.

جان هیلی هنگام سخنرانی در مجلس نماینده‌گان بریتانیا گفته است که: " بدون شک که پیشرفت‌ها در بخش حکومتداری، اقتصاد، حقوق زنان، تعلیم دختران و ختم هراس‌افگنی در افغانستان شده است، اما افغانستان برای قوای بریتانیا نسبت به موفقیت شکست خورده به نظر میرسد."

او افزوده است که: " حالا با خروج سربازان ناتو از افغانستان، این بسیار مشکل خواهد بود تا افغانستان بدون جنگ ببینید. کنترول گسترده تر طالبان و خطر برای کسانیکه با غرب کار کرده است و همچنان برای زنان که در بخش‌ها سیاسی، قضایی، علمی و تجارتی کار میکنند."

اما وزیر دفاع بریتانیا این اظهارات را رد کرده است.

این در حالی است که قرار است همه نیروهای خارجی تا ۱۱ ماه سپتامبر سال روان افغانستان را ترک کنند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!