Connect with us

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: از هر ده نفر در افغانستان دست‌کم نه نفر قادر به تامین غذای کافی نیست

منتشر شده

در

برنامه جهانی غذا اعلام کرده که در افغانستان، از هر ده نفر نه نفر نمی‌توانند غذای کافی بدست بیاورند و والدین قادر به فراهم کردن غذای صحی برای فرزندان شان نیستند

این سازمان روزیک شنبه (۰۱عقرب) می‌گوید در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی برای بیش از ۲۱ میلیون افراد آسیب پذیر و افرادی که با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند در سراسر افغانستان رسیدگی کرده است.

با این حال مقام امارت اسلامی بارها از کشورهای جهان به شمول چین خواسته اند تا مردم افغانستان را کمک کنند.

درهمین حال، چین نیز به کمک هایش به مردم افغانستان ادامه داده است.

درگیری طولانی در افغانستان، مردم افغانستان را از ماه اگست سال گذشته در یک بحران فزاینده بشردوستانه و حقوق بشری قرار داده است، به طوری که میلیون‌ها افغان به دلیل از دست دادن درآمد، کمبود پول نقد و افزایش هزینه‌های مواد غذایی با بحران شدید غذایی روبرو هستند.

در این میان کشورهای بزرگ همچون چین آغاز مجدد کمک‌های بشردوستانه اش را با افغانستان سر گرفت.

چیزی کمتر از دو ماه پس از سقوط نظام جمهوریت، سفیر چین در کابل اعلام کرد که نخستین محموله کمک‌‌های بشر دوستانه این کشور به کابل رسید. سفیر چین گفته است این بسته کمکی شامل البسه و لباس‌های زمستانی می‌‌شود و به وزارت امور مهاجرین تسلیم داده شده است.

عبدالباسط انصاری، مشاور وزارت مهاجران و عودت کنندگان می‌گوید :«کمک‌های کشور چین شامل کمپل و البسه است که می‌تواند در حدود هفتاد هزار تن را پوشش دهد، و همچنان امیدواری زیاد وجود دارد که کشور چین که یکی از کشورهای همجوار ما است که در این قسمت تعهد دارند که به مردم افغانستان کمک می‌کنند.»

اما اصل کمک‌های دولت چین در سال ۲۰۲۲ به افغانستان رسید کمک به نیازمندان، کمک‌های بشر دوستانه، کمک‌های صحی و سلسله کمک‌ها به زلزله زدگان ولایت‌های پکتیا و پکتیکا.

مقامات چینایی و امارت اسلامی بارها در نشست‌های شان روی بهتر شدن روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کرده اند.

به گفته مسؤولان از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون، چین به‌گونه دوامدار به کمک‌هایش در افغانستان ادامه داده است.

غلام غوث ناصری، وزیر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می گوید که :«در ضمن چین برای آسیب ‌دیده‌‌گان زلزله در پکتیکا و خوست نیز مواد غیرغذایی شامل خیمه، کمپل و سایر لوازم مورد نیاز کمک کرده‌ است.»

پیشتر سفیر چین در افغانستان گفته بود که پس تحولات سیاسی سال گذشته، چین به‌گونه فوری، ۲۵۰ میلیون ین کمک‌های بشردوستانه‌اش را به شهروندان افغان اعلام کرد.

وانگ‌ یو سفیر چین در کابل گفت:«افغانستان هنوز هم با مشکلات زیادی اقتصادی، بشری و امنیتی روبرو است. چین به‌عنوان کشور دوست و همسایه افغانستان به مشکلات مردم این کشور توجه دارد و در تلاش است تا برای حل این مشکلات به مردم کمک برساند.»

چین برای کاهش فاجعه انسانی افغانستان که در پی تحریم‌های آمریکا صورت گرفته، کمک‌های مالی به افغانستان را افزایش داده است.

در حال حاضر به باور آگاهان ذخایر ارزی افغانستان به طور غیرقانونی توسط دولت بایدن مسدود شده است، جامعه مدنی چین کار کمک های بشردوستانه اضطراری را به خانواده‌های شدیدا آسیب دیده افغان از طریق کمک مواد غذایی و پول نقد افزایش داد تا به این وسیله با جلوگیری ار یک بحران انسانی در این کشور، تحمل مشکلات را نیز برای مردم این کشور آسان‌تر کند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!