Connect with us

صحت

برای نخستین بار در جهان، قلب یک خوک به مردی ۵۷ ساله پیوند زده شد

منتشر شده

در

پوهنتون مریلند امریکا دریک بیانیه روز دوشنبه (۲۰جدی) از موفقیت جراحان امریکایی در پیوند قلب یک خوک دستکاری ژنتیکی‌شده، به مردی ۵۷ ساله خبر داد.

این عمل تاریخی که اولین در نوع خود محسوب می‌شود روز جمعه (۱۷جدی) انجام شد و شخص مریض که ساکن مریلند است، هم‌اکنون تحت‌ مراقبت قرار دارد.

در صورت موفقیت این عمل، تحولی در حل مشکل کمبود عضو پیوندی به وجود خواهد آمد.

دیوید بنت، مردی که تحت‌جراحی قرار گرفت، به‌دلیل وخامت حال بیش از حد و ضعیف بودن، برای عمل پیوند قلب انسان واجد شرایط تشخیص داده نشده بود.

بنت یک روز قبل از جراحی، این عمل را تیری در تاریکی خواند و گفت که می‌خواهد زنده بماند و تحت این عمل قرار گرفتن آخرین شانس او برای زنده ماندن است.

سازمان غذا و داروی امریکا مجوز انجام این عمل جراحی را به‌صورت اضطراری در شب سال نو میلادی صادر کرد.

بارتلی گریفیث، داکتر جراحی که عمل پیوند قلب را انجام داد گفت که این جراحی، جهان را یک قدم به حل مشکل کمبود عضو پیوندی نزدیک‌تر می‌کند.

او اظهار امیدواری کرد که این عمل جراحی در آینده امکانات جدیدی در اختیار مریضان قرار دهد.

خوکی که قلب او به دیوید بنت ۵۷ساله پیوند زده شد مورد دستکاری ژنتیکی قرار گرفته و سه ژن او که ممکن بود موجب شود بدن انسان عضو پیوندی را پس بزند، حذف شده بود.

یکی از این ژن‌ها، ژنی بود که ممکن بود به رشد زیادی قلب بینجامد. شش ژن انسان نیز که موجب پذیرش عضو پیوندی می‌شد نیز در ژنوم جاسازی شده بود.

به‌گفته متخصصان، خوک از جهت اندازه و رشد سریع و دیگر دلایل، گزینه خوبی برای اهدای عضو محسوب می‌شود.

در سال ۱۹۸۴، قلب یک میمون بابون به یک نوزاد پیوند زده شد اما این نوزاد تنها ۲۰ روز پس از عمل پیوند قلب زنده ماند.

بسیاری افراد در سراسر جهان در صف دریافت پیوند عضو به‌ سر می‌برند و هر ساله شماری از آنان پیش از آنکه نوبت پیوند عضو به آنان برسد جانشان را از دست می‌دهند.

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

صحت

نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود

Published

on

نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت‌ عامه در سفر به چین در کنفرانس بین‌المللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.

این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقه‌مندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.

او همچنان بر همکاری‌های دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربه‌ها و فراهم‌شدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.

گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت‌ عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسی‌ها و رهنمودها در این اداره کار می‌کند.

Continue Reading

صحت

متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد

همچنان مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش می‌کند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند‌.

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.

حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ با نشر اعلامیه‌ای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقه‌‌ای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.

بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه‌ در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده  تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.

متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماری‌های ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماری‌های ساری را در افغانستان فعال کند.

همچنان مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش می‌کند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند‌.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!