Connect with us

جهان

بایدن نسبت به‌هدف قرار دادن نظامیان امریکایی در خاورمیانه به ایران هشدار داد

منتشر شده

در

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رییس جمهور امریکا، نسبت به‌هدف قرار دادن نظامیان این کشور از سوی گروهای حامی تهران در خاورمیانه، به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، هشدار داده است.

به گزارش رویترز، جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، این موضوع را روز پنج‌شنبه (پنجم عقرب)، در یک نشست خبری بیان کرده است.

وی افزوده است: «پیام مستقیم مخابره شد.»

مقام‌های ایرانی هنوز در این مورد واکنشی نشان نداده‌اند.

پیشتر بایدن گفته بود که به آیت‌الله هشدار داده که در صورت ادامه هدف قرار گرفتن نیروهای امریکایی، این کشور پاسخ خواهد داد.

پیش از اظهارات کربی، محمد جمشیدی، یکی از معاونین ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، گفته بود که پیام‌های امریکا در پیام‌های‌اش از رهبری ایران درخواستی نکرده است.

پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که منجر به کشته شدن دست‌کم یک هزار و ۵۰۰ تن شد، مقام‌های امریکایی تلاش می‌کنند تا از گسترش درگیری به سایر نقاط خاورمیانه جلوگیری کنند.

در همین حال، خبرگزاری دولتی ایران ایرنا، به نقل از یک مقام ایرانی که نامی از وی در خبر گرفته نشده، گزارش داده که واشنگتن به ایران و همچنان برخی از متحدان تهران از جمله حزب‌الله لبنان پیام‌هایی مبنی بر این‌که به‌دنبال گسترش جنگ نیست ارسال کرده و از آنها خواسته است تا خویشتن داری کنند.

این منبع افزوده است: «امریکا نمی‌تواند هم تجهیزات نظامی به اسرائیل بفرستد و هم با یک دست مدیریت جنگ را برعهده بگیرد و از طرف دیگر پیام‌های سیاسی بدهد و هم از مخالفت خود با گسترش جنگ صحبت کند. متحدان ایران مستقل عمل می‌کنند و تابع دستورات تهران نیستند.»

نیروهای امریکایی در هفته گذشته دست‌کم ۱۲ بار در عراق و چهار بار در سوریه مورد حمله قرار گرفته‌اند.

پنتاگون به‌ تازه‌گی اعلام کرده است که حدود ۹۰۰ نیروی اضافی امریکایی به‌منظور تقویت این نیروها و پس از افزایش حملات راکتی گروه‌های وابسته به ایران در خاورمیانه، به منطقه اعزام شده‌اند.

با این همه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، روز پنج‌شنبه (پنجم عقرب)، در سازمان ملل گفت که اگر انتقام‌جویی اسرائیل علیه حماس در نوار غزه به پایان نرسد، امریکا از این آتش در امان نخواهد ماند.

اسرائیل هشدار داده است که تا زمان نابودی حماس در غزه به حملاتش بر این منطقه ادامه خواهد داد.

این در حالی است که از آغاز حملات هوایی ارتش اسرائیل بر غزه تا کنون، هفت هزار تن شامل زنان و کودکان کشته شده‌اند.

جهان

شمار قربانیان آتش‌سوزی در لس‌آنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت

اداره ملی هواشناسی امریکا هشدار داد که باد‌های شدید سانتا آنا به زودی ممکن است بازگردد و هشدار‌های جدی با آتش سوزی شدید تا روز چهارشنبه صادر کرد.

Published

on

آتش‌سوزی‌های منطقه لس‌آنجلس دست‌کم ۲۴ قربانی گرفته، هزاران نفر را بی‌خانمان کرده و بیش از ۱۲ هزار ساختمان را ویران و منطقه‌ای بزرگ‌تر از سانفرانسیسکو را طعمه حریق کرده است.

این آتش‌سوزی‌ها که از سه‌شنبه گذشته آغاز شد، به دلیل باد‌های شدید موسوم به «سانتا آنا» گسترش یافت و انتظار می‌رود وزش این باد‌ها تا اواسط هفته ادامه داشته باشد.

اداره آتش نشانی کالیفرنیا گزارش داد که آتش سوزی‌های مناطق هرست، پالیسادس، ایتون و کنت موجب تخریب منطقه‌ای به وسعت تقریباً ۱۶۰ کیلومتر مربع شده است.

علت آتش‌سوزی‌ها هنوز مشخص نیست، اما برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد که این آتش‌سوزی‌ها می‌توانند پرهزینه‌ترین در تاریخ ایالات متحده باشند.

برآورد اولیه شرکت «اکیو ودر» خسارات و زیان‌های اقتصادی ناشی از این آتش سوزی را از ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دالر تخمین می‌زند.

شعله‌های آتش چندین محله پرجمعیت لس آنجلس از جمله پاسیفیک پالیسادس و آلتادنا را تهدید و ویران کرده است.

حدود ۱۵۰ هزار نفر تخلیه شده‌اند و بیش از ۷۰۰ نفر در ۹ مرکز پناه داده شده‌اند.

اداره آتش نشانی کالیفرنیا گزارش داد که تا روز یک‌شنبه، آتش سوزی در پالیسادس ۱۱ درصد و در ایتون ۲۷ درصد مهار شده است. همچنان تا صبح یک‌شنبه، نزدیک به ۷۰ هزار مشترک در کالیفرنیا برق نداشتند که بیش از نیمی از آنها در ایالت لس آنجلس بودند.

مقامات از خسارت قابل توجه به زیربنا‌های فاضلاب، آب و برق در سراسر منطقه خبر داده‌اند.

اداره ملی هواشناسی امریکا هشدار داد که باد‌های شدید سانتا آنا به زودی ممکن است بازگردد و هشدار‌های جدی با آتش سوزی شدید تا روز چهارشنبه صادر کرد.

در حالی که آتش سوزی‌ها تعدادی از ساختمان‌های مشهور و مکان‌های دیدنی ساخت فیلم را در لس آنجلس به خاکستر تبدیل کرده است، چندین مکان عبادت از جمله یک مسجد، یک کنیسه، یک کلیسای کاتولیک و حدود ۱۲ کلیسای پروتستان نیز سوخته است.

وزارت آموزش و پرورش کالیفرنیا روز چهارشنبه اعلام کرد که ۳۳۵ مکتب در سراسر شهر‌های لس آنجلس، سن برناردینو، ریورساید، ونتورا و سن دیگو تعطیل شده‌اند و احتمال تعطیلی آنها در روز دوشنبه وجود دارد.

در همین حال، کارن باس، والی لس‌آنجلس، به دلیل شکست‌های رهبری مدیریتی با انتقادات فزاینده‌ای مواجه شده است.

گاوین نیوسام والی کالیفرنیا، روز جمعه به مقامات ایالتی دستور داد تا خرابی یک مخزن آب ۴۴۰ میلیون لیتری و در نتیجه نبود آب در چندین لوله آتش نشانی در سرتاسر لس آنجلس را بررسی کنند.

کریستین کرولی رئیس آتش نشانی لس آنجلس، اظهار داشت که مدیران شهر با عدم تخصیص بودجه کافی برای کپسول آتش نشانی، منجر به تضعیف اداره او شده‌اند و از کمبود آب انتقاد کرد.

Continue Reading

جهان

سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتش‌بس

ویتکاف روز شنبه با صدراعظم اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، دیدار کرد و بر هدف ترمپ برای دستیابی به توافق قبل از ۲۰ جنوری تأکید کرد.

Published

on

استیو ویتکاف نماینده ترمپ در حوزه خاورمیانه، روز شنبه (۲۲جدی) برای پیشبرد توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه وارد اسرائیل شد. ویتکاف از قطر به اسرائیل سفر کرده است تا در تلاش لحظه آخری ترمپ، تمامی طرف‌های درگیر را به نتیجه‌گیری توافق قبل از ۲۰ جنوری ترغیب کند.

ترمپ تهدید کرده است که اگر حماس گروگان‌ها را تا زمان تحلیف او آزاد نکند، «جهنم در خاورمیانه» به پا خواهد شد. یک مقام بلند پایه‌ای اسرائیلی گفت ویتکاف در دیدار خود با صدراعظم قطر در دوحه پیام ترمپ را مبنی بر ضرورت دستیابی به توافق در چند روز آینده منتقل کرده است.

ویتکاف روز شنبه با صدراعظم اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، دیدار کرد و بر هدف ترمپ برای دستیابی به توافق قبل از ۲۰ جنوری تأکید کرد.

اعضای تیم مذاکراتی اسرائیل و برت مک‌گورک، مشاور خاورمیانه‌ای رئیس‌جمهور بایدن، که در دوحه مستقر است، در یک تماس کنفرانسی وضعیت مذاکرات را بررسی کردند.

در پایان این دیدار، نتانیاهو دستور داد که مدیر موساد، دیوید بارنئا، مدیر شاباک، رونن بار، و جنرال نیتزان آلون به دوحه سفر کنند تا توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را پیش ببرند.

یک مقام بلند پایه‌ای اسرائیلی اعلام کرد که ویتکاف چندین بار تأکید کرد که هدف، دستیابی به توافق تا روز تحلیف است.

او گفت که مشکلات موجود در مذاکرات میان اسرائیل و حماس در روز‌های اخیر کاهش یافته است، اما هنوز به نقطه توافق نرسیده‌اند.

این مقام افزود: «احتمال دستیابی به توافق وجود دارد، اما چالش بزرگی است. اگر رؤسای تیم مذاکراتی اسرائیل به قطر سفر کرده‌اند، به این معناست که باور دارند توافق ممکن است. اما کار سختی خواهد بود.»

مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده همچنان در دوحه ادامه دارد. مقامات امریکایی می‌گویند که مک‌گورک و ویتکاف تلاش‌های خود را هماهنگ کرده‌اند.

حدود ۹۸ گروگان همچنان در دست حماس در غزه هستند که هفت نفر آنها امریکایی‌اند. اطلاعات اسرائیلی نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از گروگان‌ها زنده‌اند که سه نفر از آنها امریکایی‌اند.

اگر توافقی حاصل شود، مرحله اول شامل آزادی ۳۳ گروگان (زنده یا کشته‌شده) خواهد بود.

همچنین، مرحله اول آتش‌بس شش تا هفت هفته‌ای در غزه و آزادی صد‌ها زندانی فلسطینی را شامل می‌شود.

جان کربی، سخنگوی قصر سفید، روز جمعه گفت: «پیشرفت‌هایی در مذاکرات حاصل شده و توافق ممکن است قبل از ۲۰ جنوری به دست آید، اما به مصالحه‌های بیشتری نیاز است.»

مقامات اسرائیلی گفتند که نتانیاهو باید تصمیم بگیرد آیا مدیران موساد و شاباک به دوحه بروند یا نه تا توافق را نهایی کنند.

بیل برنز، رییس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، به NPR گفت: «گروگان‌ها در شرایط جهنمی در تونل‌ها نگهداری می‌شوند و غیرنظامیان غزه نیز در شرایط جهنمی و رنج شدید قرار دارند.»

او افزود: «رهبران سیاسی باید تشخیص دهند که کافی است. گزینه‌ای بی‌نقص در خاورمیانه وجود ندارد و زمان آن رسیده است که توافقی حاصل شود.»

Continue Reading

جهان

ده‌ها تن در پی بمباران قریه مسلمان‌نشین توسط اردوی میانمار کشته شدند

Published

on

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ده ها نفر در حمله هوایی حکومت نظامی میانمار روز چهارشنبه هفته گذشته در ایالت غربی راخین کشته شدند.

حکومت نام نهاد غیرنظامی و اردوی آراکان، یک گروه شبه نظامی قومی مستقر در راخین که برای خودمختاری این منطقه می جنگد، نیز گزارش دادند که این حمله ده ها کشته برجای گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از حکومت وحدت ملی و بیانیه سازمان ملل متحد که اواخر روز جمعه منتشر شد، حکومت نظامی بعد از ظهر چهارشنبه به قریه «کیاک نی ماو» در شهرک یانبی حمله کرد که در پی آن حدود ۵۰۰ خانه ویران شد و بیش از ۴۰ نفر جان باختند.

حکومت نظامی میانمار اتهام ارتکاب جنایات علیه غیرنظامیان را رد می‌کند و می‌گوید که مبارزه آن با «تروریست ها» است.

اردوی آراکان اسامی ۳۸ روستانشین مسلمان را منتشر کرد که به گفته آن در این حمله کشته و زخمی شدند.

میانمار از زمانی که اردوی دولت منتخب آنگ سان سوچی، برنده جایزه نوبل را در سال ۲۰۲۱ سرنگون کرد، دچار ناآرامی‌ها شده است. برکناری وی اعتراضات گسترده‌ای را برانگیخت که به شورش مسلحانه گسترده در جبهه های مختلف تبدیل شد.

سازمان ملل متحد در بیانیه خود از همه طرف ها خواسته است که به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی بشردوستانه پایبند باشند.

کمپاین پول خون، ائتلافی از فعالان میانمار که برای قطع درآمد حکومت نظامی تلاش می‌کنند، از دولت‌های خارجی خواسته است تا نهادهایی را که تیل طیاره آن را تامین می‌نمایند، فوراً تحریم کنند.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!