Connect with us

جهان

بایدن: راکت اصابت شده به پولند شاید از جانب روسیه نباشد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

جو بایدن امروز (چهارشنبه ۲۵عقرب) پس از نشست اضطراری با برخی رهبران ناتو به منظور رسیدگی به ادعای حمله راکتی از سوی روسیه به پولند گفت، راکتی که باعث مرگ دو نفر در پولند شد، شاید از جانب روسیه پرتاب نشده باشد.

انفجار روز سه‌شنبه (۲۴عقرب) در یک سوله غلات در نزدیکی مرز اوکراین با پولند در حالی اتفاق افتاد که روسیه حملات راکتی را علیه زیرساخت‌های اوکراینی انجام داده و این مساله باعث بروز تشویش از وقوع حملات به کشورهای همجوار اوکراین شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نشستی را با حضور سران کشورهای عضو گروه ۲۰ در بالی، اندونیزیا به منظور رسیدگی به این رویداد در پولند برگزار کرد.

رهبران کشورهای عضو ناتو یعنی آلمان، کانادا، هالند، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس به همراه جاپان و نمایندگانی از اتحادیه اروپا در این نشست حضور داشتند.

رئیس جمهور امریکا در پاسخ به این سوال که آیا خیلی زود نیست که بگوییم این راکت از جانب روسیه پرتاب شده، گفت: «اطلاعات اولیه‌ای وجود دارد که حمله راکتی از جانب روسیه را به چالش می‌کشد. تا زمانی که به طور کامل آن را بررسی کنیم، نمی‌خواهم این را بگویم اما بعید است که از روسیه پرتاب شده باشد. به هرحال همه چیز مشخص می‌شود.»

بایدن افزود: «ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو به طور کامل پیش از هر اقدامی تحقیق می‌کنند.»

وی همچنین به آندژی دودا، رئیس جمهور پولند در تماسی تیلیفونی گفت که واشنگتن به ناتو متعهد است و از تحقیقات پولند درباره این حمله راکتی حمایت خواهد کرد.

معاون نخست وزیر لتوانیا نیز اعلام کرد، اوضاع غیرقابل قبول است و باعث می‌شود تا ناتو دفاع ضد هوایی بیشتری برای پولند و اوکراین ارائه کند.

رئیس جمهور لتوانیا نیز در توئیتی نوشته است: «از هر وجب از خاک ناتو باید دفاع کنیم!»

اولکسی رزنیکف، وزیر دفاع اوکراین نیز گفته است، کی‌یف درباره خطر راکتی روسیه علیه کشورهای همسایه اخطار داده و خواستار اعمال منطقه پرواز ممنوع شده بود.

وی نیز در توئیتی نوشته است: «ما می‌خواستیم آسمان را ببندیم چون آسمان مرز ندارد. نه برای راکت‌های کنترل نشده. نه برای خطری که آنها برای همسایگان ما در اتحادیه اروپا و ناتو دارند. زمان برنده شدن است.»

این اظهارات در حالی مطرح شده که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام امریکایی اعلام کرده راکت فرود آمده در پولند اوکراینی بوده که برای مقابله با راکت‌های روسی پرتاب شده بود.

آلمان و کانادا گفتند که وضعیت را زیر نظر دارند و اتحادیه اروپا، هالند و ناروی نیز اعلام کردند که به دنبال جزئیات بیشتر هستند.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، خواستار بررسی بیشتر شده و بریتانیا فوراً در حال بررسی این گزارش شده است.

به گزارش رویترز، وزارت دفاع روسیه اصابت راکت‌های روسیه به خاک پولند را رد کرد و این گزارش‌ها را ” تحریک عمدی با هدف تشدید اوضاع” عنوان کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هیچ اطلاعاتی در مورد انفجار در پولند ندارد.

جهان

اعزام یک کشتی طیاره‌بر دیگر امریکا به خاورمیانه

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

در پی افزایش تنش‌ها با ایران و بمباران حوثی‌های یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیت‌های جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.

این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه انجام می‌شود.

بر اساس بیانیه پنتاگون که سه‌شنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیاره‌بر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.

همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاش‌ها برای «ثبات منطقه‌ای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.

در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یو‌اس‌اس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»

پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتی‌اش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.

بمب‌افکن‌های «بی ۲» قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیاره‌ها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده می‌شوند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: زلنسکی تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی عقب‌نشینی کند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا  گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبه‌رو خواهد شد.

ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش می‌کند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»

او افزود: «او می‌خواهد عضو ناتو شود، اما هیچ‌وقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را می‌داند.»

Continue Reading

جهان

کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقه‌ای توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: )

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقه‌ای را تسهیل کنند و همکاری‌های سه‌جانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا آماده می‌کنند.

به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقه‌ای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.

دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای) را که سه کشور در آن شرکت کرده‌اند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاری‌های تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»

این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفه‌های بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» می‌نامد، ملاقات کردند.

این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بوده‌اند.

آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سه‌جانبه نداشته‌اند.

RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه‌های وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکت‌ها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.

پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.

گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!