تجارت
بانک جهانی: جمعآوری عواید در افغانستان بهتر شده است
بانک جهانی با نشر گزارشی از افزایش ۹۰ درصدی صادرات، ثبات نرخ ارز و افزایش عواید افغانستان در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ خبر داده است.
طبق این گزارش، نرخ افغانی در مقابل ارز خارجی نیز ثبات نسبی خود را حفظ کرده است.
دلیل عمده کاهش تورم در این گزارش، کاهش قیمت نفت و مواد غذایی در بازارهای جهانی خوانده شده است.
در قسمت حفظ ثبات نسبی افغانی در برابر ارز خارجی، کمکهای نقدی بشردوستانه که پیوسته از طریق سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای خیریه به افغانستان سرازیر میشود، نیز بیتاثیر نبوده است.
در مورد دسترسی مردم به حسابهای پساندازشان، در این گزارش آمده است که محدودیت بر برداشت پول از بانکها همچنان ادامه دارد.
شرکتها و اشخاصی که قبل از ۶ سنبله ۱۴۰۰ در بانکها پول داشتند، هنوز نمیتوانند بیشتر از یک مبلغ محدود از بانک پول بردارند.
بانک جهانی میگوید که معاشات کارمندان دولتی در دو ماه اخیر به صورت منظم پرداخته شده و پرداخت معاش کارمندان زن منظمتر از کارمندان مرد بوده است.
برداشت پول اما برای این کارمندان ساده نبوده و همهشان از اینکه زمان زیادی را باید صرف انتظار در قطار بانک کنند، شکایت داشتند.
در این گزارش از روند جمعآوری مالیات و درآمد توسط مسوولان جدید حکومت توصیف شده و آمده است که امارت اسلامی از ماه حمل تا قوس امسال توانستند ۱۳۵.۹ میلیارد افغانی که معادل حدود ۱.۵۴ میلیارد دالر میشود از تعرفههای گمرکی در مرزها جمعآوری کنند.
افزایش قیمت و صادرات ذغال سنگ عامل عمده افزایش عواید امارت اسلامی بوده است.
بر بنیاد این گزارش، صادرات افغانستان نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
بانک جهانی میگوید در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات افغانستان به ۰.۸ میلیارد و ۰.۹ میلیارد میرسید. در حالیکه امسال افغانستان حدود ۱.۷ میلیارد دالر صادرات داشته است.
بر اساس یافتههای بانک جهانی، امسال بیشترین صادرات افغانستان حاصلات زراعتی، معدن و پارچه بود و مقصد ۶۵ درصد این صادرات پاکستان و ۲۰ درصد دیگر هند بود.
در این گزارش ذکر شده است که پس از شروع سرما و بارش برف، تقاضا به نیروی کار ماهر و غیرماهر کاهش یافته و صنعتهای مانند زراعت و ساختمانسازی که بیشترین نیروی کار را جذب میکنند اکنون به کارگر نیاز ندارند.
طبق گزارش ملل متحد، امسال حداقل ۲۸.۳ میلیون شهروند افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه برای زندهماندن دارند.
از سویی هم، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر آمار گزارش بانک جهانی در بارۀ افزایش صادرات افغانستان، آن را پیشرفت اقتصادی خوانده است.
این آمارها اما با آنچه بر شهروندان میگذرد، تفاوت دارد.
ناظران میگویند با وجود آمارهای دلگرمکنندهای که بانک جهانی نشر میکند، در حال حاضر مردم با زمستان سرد و دشواری دستوپنجه نرم میکنند. شهروندان در میانه فقر و سرما، ناگزیر اند از میان مواد گرمکننده برای خانههایشان و غذا، یکی را انتخاب کنند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد