Connect with us

تجارت

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان نسبت به قبل کوچک تر شده است

منتشر شده

در

بانک جهانی با نشر یک گزارش تازه گفته که افغانستان با مشکلات شدید اجتماعی و اقتصادی مواجه است و اقتصاد این کشور نسبت به قبل کوچک تر شده است.

در این گزارش آمده است که تولید ناخالص داخلی واقعی در افغانستان نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ درصد بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ کاهش داشته و ممکن برای دو سال آینده این رقم بیشتر شود.

بانک جهانی تاکید کرده است که هرگونه ادامه سیاست‌های محدود کننده در زمینه تحصیل و کار زنان، افزایش بی‌ثباتی در بخش بانکی، کاهش احتمالی کمک های جامعه بین‌المللی یا بدتر شدن وضعیت امنیتی و سیاسی به اقتصاد افغانستان آسیب جدی می‌رساند.

در گزارش این بانک همچنان آمده است که بدون بهبود در درآمد سرانه انتظار می‌رود فقر همچنان گسترده شود و بیش از دو سوم خانوادها در افغانستان برای تامین هزینه‌های اساسی با مشکل جدی مواجه شوند.

بانک جهانی در گزارش‌اش همچنان از کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصد تولید ناخالص واقعی داخلی در افغانستان بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خبر داده است.

دراین گزارش آمده است :«افغانستان اکنون اقتصاد بسیار کوچک‌تری دارد. پس از انقباض قابل توجه، اقتصاد به نقطه عطف رسیده است و احتمالاً حول تعادل در سطح پایین قرار دارد. در حالی که تورم همچنان بالاست. هرچند نشانه‌هایی از ثبات اقتصادی و انعطاف‌پذیری تجارت‌های افغانستان وجود دارد، اما این کشور همچنان با چالش‌های اجتماعی و اقتصادی عظیمی مواجه است که به شدت بر رفاه مردم به‌ ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها تأثیر می‌گذارد. شرایط زندگی در چند ماه گذشته بهبود جزئی را نشان داده است، اما محرومیت در سراسر افغانستان بسیار بالاست و تورم مداوم ممکن است هر گونه دستاوردهای رفاهی را کاهش دهد.»

بانک جهانی در گزارش تاکید کرده است که هرگونه ادامه سیاست‌های محدود کننده در زمینه تحصیل و کار زنان، افزایش بی‌ثباتی در بخش بانکی، کاهش احتمالی کمک‌های جامعه بین‌المللی یا بدتر شدن وضعیت امنیتی و سیاسی به اقتصاد افغانستان آسیب جدی می‌رساند.

در همین حال وزارت اقتصاد کشور می‌گوید که با راه اندازی پروژه‌های بزرگ اقتصادی تلاش دارند تا بحران اقتصادی در افغانستان را مهار کنند، مقام‌های این وزارت همچنان از جامعه جهانی می‌خواهند که افزون بر کمک‌های بشردوستانه کمک‌ها را در بخش پروژه‌های انکشافی به افغانستان نیز افزایش دهند.

بانک جهانی هرچند گفته همه سناریوها برای حل مشکلات در افغانستان به ادامه کمک‌های خارج از بودجه جامعه بین‌المللی بستگی دارد اما تاکید کرده است که یک مسیر صعودی بیشتر و پایدارتر مستلزم اقدامات دولت جدید افغانستان برای باز کردن یکپارچگی اقتصادی مورد نیاز و فرصت‌های داخلی برای بخش خصوصی برای ایجاد شغل به مردم افغانستان است که شامل رفع سیاست‌های محدودکننده جنسیتی، افزایش شفافیت در امور مالی عمومی و ارائه خدمات، و رفع محدودیت‌های بخش مالی می باشد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!