Connect with us

تجارت

بانک انکشاف آسیایی تمویل پروژه تاپی را متوقف کرد

منتشر شده

در

بانک انکشاف آسیایی به آریانا نیوز تایید میکند که تمویل پروژه تاپی را تا به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی افغانستان متوقف کرده است.

این بانک گفته که در پی بیانیه رسمی این نهاد در نوامبر سال گذشته  پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تا تصمیم بعدی متوقف شده اند.

یکی از سخنگویان بانک انکشاف آسیایی به خبرنگار آریانانیوز تایید کرده است که کار پروژه تاپی هم شامل این توافق است و در حال حاضر متوقف می باشد.

این درحالیست که حدود دو هفته قبل مقام‌های امارت اسلامی در دیدار با رییس اجرایی پروژه تاپی و سفیر ترکمنستان در کابل گفته بودند که کار عملی پروژه تاپی در آینده نزدیک آغاز  خواهند شد.

اما در این اواخر رسانه‌های پاکستانی گزارش کرده است بانک انکشاف آسیایی کار این پروژه را متوقف کرده است.

حماد اظهر، وزیر انرژی پاکستان، به نشریه نیوز انترنشنل پاکستان گفته"یک بخش بزرگ پروژه تاپی از افغانستان می‌گذرد اما حالا که حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشده است، بانک انکشاف آسیایی به عنوان تمویل کننده و هماهنگ کننده این پروژه، تمامی فعالیت‌های‌اش را متوقف کرده و پروژه را در حالت رکود قرار داده است."

پروژه 10 میلیارد دالری تاپی که گاز طبیعی ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند قرار است انتقال بدهد یکی از بزرگترین پروژه‌های اقتصادی میان این کشورها است.

کارشناسان اقتصادی میگویند که برخورد پاکستان با این پروژه سیاسی است و تلاش می‌کند تا هند را از این پروژه حذف کند.

سید مسعود، کارشناس اقتصادی، در این باره گفته" چند وقت پیش وزیر اقتصاد پاکستان هم گفت که ما معضل امنیتی داریم و این پروژه را تکمیل کرده نمیتوانیم و آنها با تاپی مشکل دارند که میخواهند هند را حذف کنند ولی هند از جانب ترکمنستان حذف نمی‌شود که در حقیقت آخرین ایستگاه تاپی هند است."

شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن، در این باره گفت:" پروژه تاپی به حدی مهم است که نه تنها به افغانستان بلکه اقتصادی منطقه را تغییر خواهد داد و مفاد اول اش به افغانستان این است که یک ارزش بین المللی به افغانستان میبخشد و دوم اینکه مفاد مشترک اقتصادی سبب به وجود آمدن امنیت می‌شود و همکاری‌های اقتصای را زیاد میسازد."

پروژه تاپی حدود ۱۸۰۰ کیلومتر امتداد می‌یابد و سالانه حدود ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد.

توقف این پروژه از سوی بانک انکشاف آسیایی در حالی صورت می گیرد که در کمتر از هفت ماه گذشته از حاکمیت امارت اسلامی در کشور تا هنوز دولت جدید افغانستان از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!