اخبار ویژه
بازگشت هشت «چیتا» به هند پس از ۷۰ سال
بر اساس توییت صندوق حفاظت از چیتا (CCF) روز شنبه، ۱۷ سپتامبر، هشت چیتا از نامیبیا وارد هند شده و در پارک ملی کونو در ایالت مادیا پرادش این کشور رها شدند.
به گزارش سیانان، نارندرا مودی، نخستوزیر هند که تولد ۷۲ سالگی خود را جشن میگرفت، برای استقبال ازاین هشت چیتا درخانه جدیدشان حضور یافت.
مودی با انتشار تصاویری از چیتاهای وارد شده به هند در توییتر نوشت: «انتظار طولانی به پایان رسید.»
چیتاها از سال ۱۹۵۲ در هند منقرض شدند. این حیوانات، تنها گوشتخواران بزرگی در این کشورند که به این سرنوشت دچار شدهاند و مقامات هندی در تلاشاند که آنها را دوباره وارد چرخه حیات وحش کنند.
پروژه بازگرداندن چیتا به هند، از زمان وزارت جیرام رامش، از وزرای سابق محیط زیست هند آغاز شد و در سال ۲۰۰۹ میلادی سر و صدای زیادی برپا کرد. پس از آن مطالعهای از سوی صندوق حیات وحش هند صورت گرفت که نشان داد چیتا میتواند در هند زندگی کند.
طبق گزارش صندوق جهانی حیات وحش (WWF)امروزه چیتاها در جنوب و شرق افریقا بهویژه در نامیبیا، بوتسوانا، کنیا و تانزانیا یافت میشوند.
صندوق جهانی حیات وحش میگوید در حال حاضر کمتر از هفت هزار چیتا در طبیعت باقی مانده و از این میان، در ایران فقط ۱۲ چیتا بالغ در طبیعت وجود دارد.
انتقال این هشت حیوان به هند، بخشی از یک طرح بزرگتر برای بازیابی مجدد آنها در محدوده قبلی محل زندگیشان است. در ماه جولای، وزارت محیط زیست، جنگل و تغییرات آب و هوایی هند در بیانیهای اعلام کرد که دولت در نظر دارد طی پنج سال آینده ۵۰ چیتا را در پارکهای ملی هند رها کند.
چیتاهایی که به تازگی به کونو رسیدند متشکل از سه چیتا نر و پنج یوزپلنگ ماده بالغ از نامیبیا هستند. گفته میشود که تمام این حیوانات واکسینه شدهاند و از قلاده ماهوارهای نصب شده برخوردارند. آنها پیش از این در نامیبیا در انزوا نگهداری میشدند.
وزارت محیط زیست، جنگلها و تغییرات آب و هوایی هند معتقد است که بازگرداندن این حیوانات به هند احتمالاً منجر به حفاظت بهتر از اکوسیستمهای جنگلی باز، مراتع و بوتهزارها میشود.
دولت هند بر این باور است که عواملی مانند شکار و از بین رفتن زیستگاه که منجر به انقراض چیتا در این کشور شد، کاهش یافته است.
اخبار ویژه
برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم
برنامه جهانی غذا میگوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.
این سازمان در ماههای گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیونها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.
سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.
با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمکرسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.
سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیتها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمکهای بشری را از دلایل دیگر قطع این کمکها عنوان کرده است.
اخبار ویژه
قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت
جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.
به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.
ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقهای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.
اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیارهی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.
وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.
وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیارهی دیگری شده باشد.
وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.
برخی از رسانههای روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیارهی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.
مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیارهی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.
گفته میشود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.
در همین حال، شبکه بیبیسی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.
اخبار ساحوی
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد
پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت میشود.
به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیتهای سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.
این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند