Connect with us

رویداد های اخیر

ایران: طالبان باید بر اساس راه‌های دموکراتیک تغییر کنند

منتشر شده

در

جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفته است که طالبان باید بر اساس راه‌های دموکراتیک تغییر کند.

آقای ظریف امروز در نشست آنلاین «کنفرانس دیالوگ رایزینا» گفت که اگر طالبان میخواهند تفکر دهه‌ی ۹۰ را دنبال کند، امکان ندارد، " زیرا افغانستان جدید با افغانستان دهه ۹۰ فرق دارد."

وزیر امور خارجه ایران در حالی این اظهارات را مطرح میکند که جوبایدن رییس جمهوری امریکا و ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو اعلام کرده اند که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان را سر از اول می آغاز خواهند کرد.

امریکا و ناتو گفته اند که روند خروج تا یازده سپتامبر سال روان میلادی تکمیل خواهد شد.

وزیر خارجه ایران در واکنش به خروج نظامیان خارجی از افغانستان هشدار می‌دهد که تلاش طالبان برای ایجاد یک فضای خالی، به معنای رفتن افغانستان به یک جنگ دیگر است.

آقای ظریف می‌گوید، کشورهای همسایه افغانستان تحمل یک جنگ دیگر را ندارند و نیاز است که طالبان باید با دولت و طرف های سیاسی به مذاکره بپردازند.

آقای ظریف گفته است: "ما نباید یک فضای خالی را ایجاد کنیم، طالبان نباید به دنبال یک فضای خالی باشند. طالبان باید حالا گفتگوها را با مردم، دولت و گروه‌های مختلف افغانستان آغاز کنند. گفتگوهای آن‌ها باید حالا فراگیر باشد."

وزیر خارجه ایران تاکید کرده است: "منتظر بودن برای یک اتفاق و تلاش طالبان برای ایجاد یک فضای خالی، به معنای رفتن به یک جنگ دیگر است، ما به عنوان همسایه‌های افغانستان در منطقه، نمی‌توانیم آن را تحمل کنیم."

در همین حال دولت افغانستان خوشبین است که فرصت به دست‌گیری کامل امنیت کشور را بدست می‌آورد، چنانچه که حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی در نشست مجازی رایزانا می‌گوید، که خروج نیروهای خارجی از افغانستان فرصت خوب است، اما طالبان نباید محاسبه نادرست و به روند صلح پشت گوش کنند.

آقای محب میگوید:"رییس جمهور غنی به عنوان سرقوماندانی اعلا، شاید بهترین شخص برای رهبری روند انتقال باشد. او مسوول انتقال رهبری نیروهای امریکایی و ناتو درسال ۲۰۱۴ بود، زمانی‌که بیش‌ترین نیروهای خارجی از افغانستان بیرون شدند. در روزهای آینده ما یک تیم را در این مورد برای روند انتقال که نیرو‌های امریکایی و ناتو کار کند، تعیین خواهد کردیم."

دهلی نو اما نگران وضعیت پیش آمده است؛ وزیر خارجه هند می‌گوید، طالبان اگر تغییر نکرده، افغانستان و جهان تغییر کرده اند و نباید این گروه در پی برگشت به گذشته باشد.

اس جی شنکر    وزیر امور خارجه‌ هند میگوید: "اگر ما به تاریخ افغانستان نگاه کنیم، متاسفانه‌ همسایه‌های افغانستان بیش‌تر نقش منفی بازی کرده است. همان‌گونه که من در دوشنبه گفتم، افغانستان به یک صلح دوگانه نیاز دارد، صلح با خود  و صلح با همسایه‌هایش. همسایه‌های افغانستان هم باید بگذارند هر آن‌چی که منافع مردم افغانستان در آن نهفته است آن را انجام دهند.

در کنار خروج نیروها و نگرانی ها از یک جنگ نو در افغانستان، وزیر خارجه ایران می‌گوید، تهران سندهای انکار ناپذیری در دست دارد که نشان می دهد، حلقات مشخص، داعش را از عراق و سوریه به افغانستان می‌برند.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!