Connect with us

صحت

ایجاد نرم افزار صحی از سوی یک جوان ننگرهاری

منتشر شده

در

یک جوان در ولایت ننگرهار یک اپلیکیشن یا نرم افزاری را ساخته است که تسهیلات را در بخش صحت عامه به مردم و داکتران فراهم می‌کند که با استفاده از این نرم افزار می‌توانند در شش بخش به زبان‌های دری ، پشتو و انگلیسی به ویژه در باره شفاخانه‌های دولتی، داکتران متخصص، دواخانه‌ها و لابراتوارها معلومات بدست آورند.

این جوان که حبیب‌الله جبارخیل نام دارد می‌گوید که هرگاه از سوی حکومت به ویژه وزارت صحت عامه حمایت شود می‌تواند کارهای بزرگتری را دراین بخش انجام دهد.

این اپلیکیشن در حال حاضر در برخی از سایت‌های انترنتی قابل دسترس است.

جبارخیل می‌گوید با استفاده از این اپلیکیشن می‌توان به گونه آنلاین از داکتران وقت گرفت، معاینات خون را دریافت کرد و در باره داکتران و شفاخانه‌ها معلومات بدست آورد.

آقای جبارخیل برای ساخت این اپلیکیشن دونیم سال زحمت کشیده است، دوسال برای تحقیقات و بررسی و شش ماه هم برای ساخت این نرم افزار.

ساخت این اپلیکیشن هم بی‌هزینه نبوده و برای او ۱۵۰هزار افغانی هزینه برداشته است.

در این اپلیکیشن شفاخانه‌های کابل، ننگرهار و برخی ولایات دیگر ثبت و همچنان نام حدود ۱۰۰ داکتر هم درج شده است.

شماری از شفاخانه‌ها، داکتران، لابراتوارها و دواخانه‌ها در ننگرهار با آقای جبارخیل توافق کرده اند که هرگاه مردم از طریق این اپلیکیشن به آنان مراجعه کنند سی فیصد تخفیف خواهند داشت.

هرچند تا کنون جوانان دیگر هم به ساخت وسایل الکترونیکی و یا تخنیکی موفق شده اند، اما این نخستین بار است که یک نرم افزار برای خدمات صحی در ننگرهار ساخته می‌شود.

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

صحت

نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود

Published

on

نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت‌ عامه در سفر به چین در کنفرانس بین‌المللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.

این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقه‌مندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.

او همچنان بر همکاری‌های دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربه‌ها و فراهم‌شدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.

گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت‌ عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسی‌ها و رهنمودها در این اداره کار می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!