Connect with us

تجارت

ایجاد بازار مشترک میان افغانستان و ازبکستان

منتشر شده

در

مسؤولان در ولایت بلخ می‌گویند که قرار است این بازار مشترک تا دو ماه دیگر در منطقه مرزی ولایت بلخ و ولایت سرخان دریا در ۱۲۰ جریب زمین با هزینه ۷۵ میلیون دالر امریکایی ساخته خواهد شد.

طرح ایجاد بازار مشترک از سال‌ قبل میان حکومت افغانستان و ازبکستان جهت گسترش روابط اقتصادی و حمایت‌ از بازرگانان افغان به امضا رسیده است.

کار روی ایجاد این بازار جریان دارد، این بازار برای گسترش روابط تجارتی میان افغانستان و ازبکستان به منظور فراهم سازی فرصت‌های تجاری ایجاد می‌شود.

صفی الوغ‌بیک، رییس بازار مشترک تجارتی افغان – ازبک می‌گوید که:" ما به هدایت رییس جمهور ما و تفاهم با حکومت افغانستان تلاش داریم یک بازار مشترک را در بین خط مرزی دو کشور بخاطر بیشتر شدن روابط اقتصادی، افزایش واردات و صادرات میان دو کشور و هم‌چنان برای فراهم سازی معرفی تولیدات داخلی افغانستان به بیرون ایجاد کنیم".

در این بازار افغان‌ها می‌توانند بدون ویزه بیایند و به کار وبار تجارتی بپردازند.

با ایجاد این بازار زمینه‌ی به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی کشور در ازبکستان فراهم می‌شود و تاجران افغان می‌توانند از دکان‌های این بازار خریدار وفروش کنند.

درهمین حال، شماری از تاجران در بلخ ایجاد این بازار را روزنه‌ی امید برای رشد اقتصادی کشور میدانند‌.

میوند ضیایی، سرمایه گذار گفت:" ایجاد این بازار به دو کشور خوب است، همچنان باعث رونق کاروبار تاجران دوکشور می‌شود، و همچنان با ایجاد این بازار روابط دو همسایه خوب می‌شود".

افضل دولت‌زی، سرمایه گذار گفت:"بسیار خوشحالم استم که بازار مشترک ایجاد می‌شود و این نشان دهنده روابط نیک بین کشورهای همسایه است و کوشش میکنیم که این روابط را رُشد بدهیم چون ایجاد این بازار برای تجارای ملی هر دوکشور خوب است".

سلطان‌محمد توخی، باشنده ولایت بلخ گفت:"از لحاظ اقتصادی نقش مهم و اساسی را در عرصه تجارت دارد و ما می‌توانیم تولیدات را که داریم در این بازار به فروش برسانیم. در هر جای که فعالیت اقتصادی صورت گیرد، این طبیعی است که مفاد آن به هر دو کشور ، مردم و اقتصاد می‌رسد."

مقام‌های محلی بلخ هم می‌گویند ایجاد بازار مشترک به توسعه تجارت میان دو کشور می انجامد.

ذبیح‌الله نورانی، رییس اطلاعات و فرهنگ بلخ گفت:" در میان سرحد افغانستان و اوزبیکستان یک بازار مشترک ایجاد میشود که این بازار مشترک بالای فرهنگ، ارتباطات اجتماعی و همچنان در بخش اقتصادی تاثیرات خوبی دارد".

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی این نُخستین بازار مشترک میان کشورهای همسایه است که قرار است تا دو ماه دیگر ساخته شود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!