رویداد های اخیر
اوکراین میتواند به «افغانستان اتحادیه اروپا» تبدیل شود
ویکتور اوربان، صدراعظم هنگری معتقد است جنگ در اوکراین میتواند به «افغانستان اتحادیه اروپا» تبدیل شود، «یک تعامل سخت و پرهزینه بدون راه خروج».

صدراعظم هنگری معتقد است اگر ترمپ هرچه سریعتر راه حلی برای جنگ اوکراین پیدا نکند، اوکراین به سادگی «افغانستان اتحادیه اروپا» خواهد شد.
ویکتور اوربان، صدراعظم هنگری معتقد است جنگ در اوکراین میتواند به «افغانستان اتحادیه اروپا» تبدیل شود، «یک تعامل سخت و پرهزینه بدون راه خروج».
اوربان در گفتگو با مجری سابق فاکس نیوز، تاکر کارلسون در یک برنامه در دوبی، به صدها میلیارد یورو کمک اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین در مقاومت در برابر روسیه، اشاره کرد.
اوربان با اشاره به جنگ ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان گفت: «اگر رئیس جمهور دونالد ترمپ نتواند راه حلی بیابد، آن جنگ میتواند به راحتی به افغانستان برای اتحادیه اروپا تبدیل شود.»
این تشبیه قیاس جدیدی نیست – جنگ در افغانستان از سال ۲۰۰۱ بلافاصله پس از حملات ۱۱ سپتامبر آغاز شد و در سال ۲۰۲۱ با خروج نیروهای امریکایی پایان یافت، جنگ در افغانستان طولانیترین جنگ امریکا در تاریخ باقی مانده است.
صدراعظم هنگری گفت: «جنگ بی پایان، درگیری بی پایان، هیچ راهی برای خروج از درگیری، ائتلاف انرژی، جان انسانها، پول، همه چیز، ویران کردن چارچوب زندگی عادی برای اتحادیه اروپا وجود ندارد. ما در خطر جدی هستیم.»
اوربان که یکی از محدود رهبران اروپایی است که روابطش با پوتین دوستانه باقی مانده، بارها سخنان کرملین مبنی بر حمله روسیه به اوکراین در تلاش برای جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو را تکرار کرده است. او در برابر اتهاماتی مبنی بر اینکه با پوتین متحد است از خود دفاع کرد و گفت: «من طرفدار پوتین نیستم، من طرفدار هنگری هستم. مشکل این است که چگونه میتوان روسها را متقاعد کرد که جنگ را متوقف کنند در حالی که روسها اساساً برنده هستند. این یک سوال بزرگ است.»
او گفت که: «این جنگ در مورد اوکراین نیست، بلکه در مورد گسترش ناتو است». صدراعظم هنگری هشدار داد که روسیه پذیرفته است که کشورهای شوروی سابق در اروپای مرکزی بخشی از ناتو شدهاند، اما هرگز نمیپذیرد که اوکراین در مرزهای غربیاش ناتویی شود.
او استدلال کرد که حمایت غرب از کییف برای همیشه دوام نخواهد داشت و گفت: «قلب من با اوکراینیها است، اما آنها در دردسر بزرگی هستند.»
اوربان مدتهاست که از کییف و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین انتقاد کرده و بارها تهدید کرده است که قبل از عقبنشینی، کمکهای اتحادیه اروپا به اوکراین را مسدود خواهد کرد.
با این حال، او معتقد است، پایان میتواند بسیار نزدیک باشد، و رئیسجمهور پوتین و ترمپ میتوانند ظرف شش ماه آینده به یک قطعنامه آتشبس دست یابند. صدراعظم هنگری گفت: «مردان قوی صلح میکنند، مردان ضعیف جنگ.»
او همچنین گفت که در چهار سال گذشته، «دو ضربه، ضربه بروکسل و ضربه ایالات متحده» بر سینه هنگری فشار آورده، و او از اینکه حداقل با پیروزی دونالد جی ترمپ در انتخابات امریکا، یکی از آنها برداشته شده، احساس آرامش میکند.
اوربان گفت که به اعتقاد او دولتهای قبلی ایالات متحده میخواستند از شر دولتهایی خلاص شوند که به دلایل مالی و ایدئولوژیک بیش از حد بر حاکمیت خود پافشاری میکنند.
وی سپس به بیان نگرانیهای خود در مورد اقتصاد اروپا پرداخت و یادآور شد که ۳۰ سال پیش، اقتصاد اتحادیه اروپا در گذشته رتبه اول را در جهان داشت، اما اکنون در رتبه سوم قرار دارد.
به گفته اوربان اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی یک داستان موفقیت آمیز نیست. وی افزود: «در حال حاضر آنها درگیر جنگ ایدئولوژیک با امریکا هستند و ترمپ، درگیر جنگ تجاری با چین و جنگ انرژی با روسیه است که به نظر نمیرسد کمکی به این قضیه کند.
صدراعظم هنگری فاش کرد که به دلیل جنگ و تحریمها، هنگری سالانه حدود ۷ میلیارد یورو ضرر میکند.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت صحت عامه: کشورهای همسایه تحمل پیشرفت افغانستان را ندارند

سرپرست وزارت صحت عامه میگوید که کشورهای همسایه پیشرفت افغانستان را تحمل کرده نمیتوانند، از همین رو مهاجران را آزار و اذیت، اموال شان را مصادره و آنان را به گونه اجباری اخراج میکنند.
نور جلال جلالی در نشستی در کابل گفت: «کسی با توانایی خود خانه و زندگی ساخته است، اما برایش گفته میشود که هیچ حق نداری که آن را با خود ببری. با یک جوره لباس، با ذلت و رسوایی لتوکوب و به موتر انداخته میشود و برایش گفته میشود که برو. برادارن ما اگر پول کمی هم دارند، به کشور خود برگردند.»
دولت پاکستان عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج افغانهای فاقد اسناد قانونی در سراسر آن کشور آغاز کرده است.
مقام های محلی ولایت ننگرهار اعلام کرده اند که با آغاز دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان، طی سه روز گذشته، ۳۱۶ خانواده از طریق بندر تورخم وارد کشور شده اند.
عزیزالله مصطفی، معاون والی ننگرهار میگوید: «تمام کمیتهها آمادگی خود را دارند. در این دو یا سه روز اخیر، ۳۱۶ خانواده اخراج شده اند. کمیته خدمات وجود دارد. با مرکز هم تماس گرفته ایم. ان شاء الله امکانات داریم. با موسسات نیز دیدار میکنیم و با هماهنگی این روند را پیش میبریم.»
قابل یاد آوریست که حدود ۸۴۵ هزار افغان طی ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده اند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر از اخراج مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده اند.
رویداد های اخیر
در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از بلخ دیدن نموده اند

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ میگوید که در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از مکانهای تفریحی و تاریخی این ولایت دیدن کرده اند.
شماری از شهروندان کشور که از مکانهای تفریحی این ولایت دیدن کردهاند، با ابراز خرسندی از تامین امنیت خواهان ایجاد سهولتهای بیشتر تفریحی در این مکانها هستند.
منطقه پسته مزار، در ولسوالی مارمل ولایت بلخ و در ۲۰ کیلومتری شهر مزارشریف یک از مکانهای است که این روزها میزبان هزاران توریست داخلی از مناطق مختلف کشور بوده است.
به گفته ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی به این ولایت سفر کرده اند.
شماری از توریست ها از تأمین امنیت ابراز خرسندی میکنند و خواهان ایجاد سهولتهای بیشتر تفریحی از جمله ایجاد رستورانتها، مسجد، بازار و فرهم نمودن آب آشامیدنی در مکانهای توریستی اند.
با این حال، مسوولان محلی بلخ از تلاشها برای ایجاد سهولتها در مناطق تفریحی در این ولایت سخن میزنند.
افزون بر پسته مزار، کانال قوش تیپه، دشت شادیان، دریای آمو و چشمه خواجه سکندر از دیگر مکانهای تفریحی در ولایت بلخ است که شاهد حضور توریستان داخلی و خارجی بوده اند.
رویداد های اخیر
کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید
حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) باید تا ۳۱ مارچ بهصورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از پاکستان خواستهاند که اخراج و بازگشت اجباری مهاجران افغان از اسلامآباد، راولپندی و دیگر شهرها را متوقف کند.
این گروه از کارشناسان در اعلامیهای گفته اند که «میلیونها افغان در پاکستان، بدون اینکه به خواستهای مشروعشان غور شود، با تهدید بازگردانده شدن روبهرو هستند.»
در اعلامیه آمده که بسیاری از افغانها نگراناند که در صورت بازگشت به افغانستان، تحت فشار و تهدید امارت اسلامی قرار بگیرند.
در ادامه گفته شده که: «زنان، دختران، دگرباشان جنسی، اقلیتهای قومی و مذهبی، مقامهای حکومت پیشین و نیروهای امنیتی، مدافعان حقوق بشر، کارمندان رسانهها و خبرنگاران در این زمینه بیشتر آسیبپذیر اند.»
کارشناسان سازمان ملل، اقدام حکومت پاکستان را نقض آشکار قوانین بینالمللی حقوق بشر و مهاجرت خوانده و از آن کشور خواستهاند تا به نقش مهم خود بهعنوان یک دوست و همسایه در این زمینه ادامه دهد.
این در حالی است که گزارشها از مناطق مختلف پاکستان حاکی از آن است که این کشور عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج دارندگان کارتهای شهروندی افغان (ایسیسی) و مهاجران فاقد اسناد آغاز کرده است.
حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) باید تا ۳۱ مارچ بهصورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.
هرچند بعداً خبرگزاری اسوشیتد پرس بر اساس اسناد دولتی پاکستان گزارش داد که این مهلت تا دهم اپریل تمدید شده است، گزارشها حاکی از آن است که عملیات برای بازداشت مهاجرین افغان در شهرهای مختلف کشور از جمله اسلامآباد و راولپندی از پیش آغاز شده و تلاشی خانهبهخانه توسط پولیس جریان دارد.
براساس گزارش رسانههای پاکستان، در چند روز گذشته دهها خانواده افغان دارای کارت ایسیسی از طریق تورخم به افغانستان بازگردانده شدهاند.
همچنین بهتازگی، روزنامۀ دان به نقل از مقامهای کراچی گزارش داد که روند اخراج افغانها از این شهر آغاز شده است.
بر اساس این گزارش، آنها افغانهایی هستند که کارتهای ایسیسی دارند و تا حالا، پولیس بیش از ۱۵۰ نفر را بازداشت کرده است.
-
جهان5 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت4 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام ارشد خیبرپختونخوا: برای مهاجران افغان در پاکستان اقامت دایمی داده شود