Connect with us

تجارت

اولویت وزارت صنعت تجارت مجهز کردن بنادر کشور به تجهیزات اسکنر است

وزارت صنعت و تجارت، روز سه‌شنبه (۵ سرطان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که نخستین نشست حمایت از سکتور خصوصی در کابل برگزار شد.

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد که سرپرست این وزارت در نخستین نشست کمیته رهبری صندوق حمایت از سکتورخصوصی بر نصب اسکنر در بنادر کشور تأکید کرد.

وزارت صنعت و تجارت، روز سه‌شنبه (۵ سرطان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که نخستین نشست حمایت از سکتور خصوصی در کابل برگزار شد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این نشست، با تأکید بر فعالیت‌های عملی در این کمیته، اظهار داشت که اولویت ما خریداری و نصب اسکنرها در بنادر کشور می‌باشد تا سهولت‌ در عرصه واردات و صادرات کالاها ایجاد گردد.

در این نشست پیرامون میکانیزم تمویل مالی و نحوهء مصارف صندوق حمایت از سکتورخصوصی، ایجاد کُد مشخص در گمرکات برای جمع‌آوری فیس از واردات و صادرات و افتتاح حسابات بانکی برای صندوق نیز بحث صورت گرفت.

هم‌چنان در این جلسه با تأکید بر عضویت دائمی اعضای معرفی شده به کمیته رهبری از سوی ادارات ذیربط و اتاق‌های سکتوری و راه‌اندازی پروژه‌ها فیصله‌ صورت گرفت.

در پایان خبرنامه آمده است که میکانیزم تمویل مالی و نحوه مصارف صندوق حمایت از سکتورخصوصی در چهار فصل و ۱۷ماده ترتیب و نهایی گردیده است.

 

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

 

 

صندوق حمایت از سکتور خصوصی افتتاح شد

 

 

 

طرح نصب اسکنرهای برقی در ۱۲ بندر گمرکی کشور منظور شد

تجارت

بخش‌های خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده که در جریان سفر هیات آن به قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر بین بخش‌های خصوصی دو طرف امضا شده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه ایکس خود نوشته است که این توافقات شامل صادرات بیش از ۲ هزار تن میوه خشک، صادرات میوه تازه از جمله انار، و همچنین صادرات پنبه می‌باشد.

آقای مجاهد گفت که هیات امارت اسلامی در سفر اخیرش به قزاقستان «نقشه راه همکاری‌ها میان افغانستان و قزاقستان در عرصه‌های تجارت، صنعت، معادن، انرژی، لوجستیک، زراعت، مخابرات، صحت، تحصیلات عالی و کمک‌های بشردوستانه» را با طرف قزاقستانی به امضا رساند.

به گفته وی، قزاقستان همچنین اطمینان داد که تسهیلات بیشتری برای ترانزیت اموال وارداتی و صادراتی افغانستان به چین و سایر کشورها ازطریق قزاقستان فراهم کند.

اختصاص یک ساحه «منحیث مرکز لوجستیکی برای اموال افغانستان» در بندر خارگوس نیز بخشی از توافق دو طرف به منظور تسهیل در تخلیه و بارگیری اموال تاجران افغان بود.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان گفت که قزاقستان در پروژه ساخت خط آهن تورغندی ـ هرات، قندهار ـ سپین‌بولدک و مزارشریف ـ خرلاچی مشارکت خواهد کرد.

ذبیح الله مجاهد افزود که قزاقستان همچنین درایجاد مرکز تجارتی وترانزیتی در ولایت هرات که قرار است برای ذخیره و تمویل اموال تجارتی و ترانزیتی استفاده شود، مشارکت خواهد کرد. در همین حال، قزاقستان موافقت کرده که برای فروش اموال افغانستان در شهرهای مختلف قزاقستان، مراکزی از جمله نمایشگاه‌های دایمی ایجاد کند.

قابل یاد آوریست که هیات امارت اسلامی به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در نمایشگاه سه روزه تولیدات داخلی افغانستان که ۲۱ اکتوبر (۳۰ میزان) در شهر آلماتی، پایتخت قزاقستان برگزار شده بود، شرکت کرد.

وزارت صنعت و تجارت اخیراً اعلام کرد که ۲۳ تُن انار ولایت کندهار از طریق بندر تورغندی به شهر آلماتی صادر شد.

Continue Reading

تجارت

چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه ‌اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.

وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»

نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.

هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر می‌شوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.

Continue Reading

تجارت

قرارداد اعمار فابریکه تولید سمنت در ولایت جوزجان امضاء شد

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم و شرکت ۷۷ ترکی، قرارداد اعمار فابریکه بزرک تولید سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان را طی مراسمی امضاء کردند.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا امروز (سه‌شنبه، ۸ عقرب) در خبرنامه‌ی گفته است که در این مراسم ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزر، سفیر ترکیه و دیگر مقام‌های بلندرتبه اشتراک کرده بودند.

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

در همین مسوولان وزارت معادن و پترولیم می‌گویند، این قرارداد که بر اساس آن شرکت ترکی در زمینه‌های اکتشاف، استخراج، تولید و خدمات اجتماعی سمنت سرمایه‌گذاری خواهد کرد، برای ۳۰ سال در نظر گرفته شده است.

با اعمار این فابریکه سمنت برای حدود ۱۲۰۰ تن به طور مستقیم زمینه کار مساعد می‌گردد.

این درحالیست که وزارت معادن و پترولیم به منظور خودکفاء ساختن کشور در عرصه سمنت، قبل از این به ارزش حدود ۴۷۶ میلیون دالر قرارداد پروژه‌های سمنت جبل السراج، کندهار و هرات با شماری از شرکت‌های داخلی و خارجی امضاء نموده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!