Connect with us

خبرهای تازه

اوباما پس از ۸ سال، قدرت را به ترمپ واگذار می کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

2

بارک اوباما پس از ۸ سال، امروز قدرت را به دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب امریکا واگذار میکند، شماری از اگاهان افغان اداره اوباما در پیکار با هراس افگنی در افغانستان را ناکام خوانده و برنامه خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را اشتباه تاریخی وی میدانند، این اگاهان معتقد اند که این برنامه ناکام اقای اوباما سبب تقویت دوباره گروه های هراس افگن و تشدید ناامنی ها در افغانستان شده است.

در همین حال وزارت دفاع ملی میگوید نظامیان افغان به اهداف شان در پیکار با تروریزم در دوره ۸ ساله بارک اوباما نرسیده اند.

بارک اوباما در سال ۲۰۰۹میلادی میراث دار طولانی ترین جنگ امریکا در افغانستان شد. جنگ را که جورج بوش رییس جمهور پیشین این کشور اغاز کرده بود ، اما این نبرد در زمان حکومتداری هشت ساله بارک اوباما بیشتر شعله ور شد و شکل دیگری پیدا کرد. اقای اوباما در سال دوم ریاست اش برای خاموش ساختن شعله های جنگ افغانستان دستور فرستادن ۳۰ هزار نظامی امریکایی را به افغانستان داد اقای اوباما این اقدام را دشوار ترین تصمیم در ۸ سال کاری اش میداند رییس جمهوری که در روز های پایانی کاری اش اما میگوید امریکا نمی تواند طالبان را از بین ببرد و جنگ در افغانستان را پایان دهد.

بارک اوباما رئیس جمهور امریکا میگوید ” کابل و واشنگتن در سال سوم حکومتداری بارک اوبا پیمان راهبردی امضا کردند اقای اوباما همچنان در سال ۲۰۱۲ بحث انتقال مسوولیت های امنیتی به نظامیان افغان را در دیدار با حامد کرزی رییس جمهور پیشین اعلام کرد و در سال ۲۰۱۴ میلادی به ماموریت رزمی سربازان بین المللی در افغانستان پایا داد و با این کار ماموریت اموزشی و مشوره دهی به نظامیان افغان کلید خورد. هر چند پس از پایان ماموریت رزمی ناتو ، امریکا جنگ سربازان اش در میدان های نبرد افغانستان را پایان یافته میدانست اما نبرد طالبان دوباره جان گرفت و افغانستان پس از ان گواه شدید ترین نبرد ها بود. اما دلیل ناکامی اوباما در پایان دادن به جنگ افغانستان چه بوده است.

مهدی مناددی اگاه روابط بین الملل گفت ” اما کشتن شدن اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در سال ۲۰۱۱ و کشته شدن ملا اختر محمد منصور در سال ۲۰۱۶در خاک پاکستان از کارنامه های درشت بارک اوباما در ۸ سال کاری اش خوانده می شود. نظامیان افغان که امروزه در گرم ترین میدان های جنگ بدون حضور نظامیان بین المللی میجنگند میگویند به اهداف کلیدی شان در پیکار با هراس افگنی در دوران ریاست اوباما نرسیدند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی گفت ” بارک اوباما در زمان ریاست جمهوری اش اوج حضور نظامیان اش در افغانستان را رقم زد. اما در ماه های پایانی کار اش شمار سربازان اش را از ۱۵۰هزار تن به کمتر از ۱۰ هزار سرباز رساند اما جنگ افغانستان که در دوران حکومت هشت ساله اوباما بیش از ۸۵۰ میلیارد دالر در ان هزینه شده و جان نزدیک به ۲۴۰۰ سرباز آمریکایی را نیز گرفته هنوز هم پایان ان نامعلوم است.

اما پس از بارک اوباما حالا دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب امریکا میراث دار طولانی ترین جنگ امریکا در افغانستان شده و لانه های هراس افگنان در پاکستان را تهدید جدی میداند اگاهان افغان معتقد که حمایت قوی اقای ترمپ از برنامه های جنگ و صلح دولت افغانستان میتواند به پایان جنگ افغانستان کمک کند.

گزارشگر: فواد ناصری

Advertisement

تکنالوژی

بنیاد بیات اپلیکیشن “من و کودکم” را برای اطفال افغان منتشر کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۱)

بنیاد بیات (www.bayatfoundation.org)، بزرگترین نهاد خیریه در افغانستان و همچنان عضو گروه بیات (www.bayat-group.com) در ادامه ارتقاء سطح زندگی افغان‌ها که هدف اساسی آن می‌باشد، ابتکار تازه‌ای را زیر نام رشد در دوران طفولیت راه اندازی کرده است. هدف این برنامه افزایش سطح آگاهی درمورد اهمیت سال‌های آغازین یک کودک و همچنان توانمند سازی والدین و اولیاء است تا اینکه به کودکان شان بهترین آغاز در زندگی را فراهم کنند.

این ابتکار که اپلیکشین “من و کودکم” نام دارد والدین و اولیاء را الهام می‌بخشد تا با اطفال شان تعامل بیشتر و با کیفیت تر داشته باشند و رفتار شان را با برجسته سازی افعال مطلوب و مجاز مانند بازی “می‌بینمت” که از نگاه علم ثابت شده است که تاثیر بزرگی بر رشد یک کودک می‌گذارد، اصلاح کنند.

فاطمه لیا بیات، رییس اجرایی بنیاد بیات گفت:”اطفال از همان آغاز زندگی شان نیاز به مراقبت و پرورش و تربیت شوخی ‌آمیزش دارند تا اینکه به رشد مغزی و قابلیت شان در آینده کمک شود. هدف “من وکودکم” فراهم سازی معلوماتی برای والدین و اولیاء افغان است که کودکان در سال‌های آغازین گران‌بهای شان به آن نیاز دارند. علم نشان می‌دهد که این همان لحظات کوچک ارتباط و اختلاط مخصوصا درهنگام سخت ترین شرایط است که تغییر را به میان می‌آورد.”

این اپلیکیشن بطور رایگان در هر دو زبان دری و پشتو در سیستم‌های عامل آی‌اواس (IOS) و اندروید در دسترس قرار دارد و ازآن می‌شود حتی در موبایل‌های قدیمی و با تکنالوژی پایین تر کار گرفت. بخش زیادی از معلومات اساسی همچنان در شبکه‌های اجتماعی، اس‌ ام اس، رادیو، تلویزیون و رسانه‌های چاپی و دیجیتلی در دسترس قرار می‌گیرد.

داکتر احسان‌الله بیات، یکی از بنیان گذاران بنیاد بیات گفت:”هر طفل افغان، صرفنظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، حق بهترین آغاز زندگی را دارد.”

او افزود:”آموزش از دیر زمانی به این سو برای بنیاد بیات یک اولویت بوده است و اپلیکیشن “من وکودکم” والدین و اولیاء را آگاه و توانمند می‌سازد که به اطفال شان کمک کنند تا به ظرفیت کامل شان برسند مخصوصا در جوامعی که سطح آگاهی از اهمیت رشد اوان طفولیت پایین است و یا اینکه دسترسی به چنین معلومات محدود است. این اپلیکیشن معلومات قابل دسترس بطور آسان را که مناسب شیوه زندگی افغان‌هاست برای آن‌ها فراهم می‌سازد.”

محتویات “من و کودکم” مبتنی بر تحلیل‌های عمیق انسان شناسی، نورم‌های جهانی تربیت و جامعه، نقش جنسیت‌ها و والدین و همچنان مبتنی بر عوامل مشخص مذهبی، فرهنگی و محیطی افغانستان است. بنیاد بیات در شراکت با بنیاد مایندروی آسترالیا و در همکاری با مرکز مغزی و ذهنی پوهنتون سیدنی کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که پیشرفته ترین علم اعصاب و شیوه‌های تربیت فرزندان با عنعنات افغانستان یکجا شده محیطی را ایجاد کند که به هر طفل کمک کند تا به قابلیت اعظمی شناختی و احساسی‌اش برسد.

معلومات در مورد بنیاد بیات:

نهاد خیریه بنیاد بیات مستقر در ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۵ به اینسو در بخش ارتقاء رفاه و آسایش مردم افغانستان کار کرده است. بنیانگذاران و رییسان این بنیاد احسان‌الله بیات و فاطمه بیات اند و این بنیاد به ۳۰۰ پروژه ارتقاء سطح زندگی جوانان، زنان، فقرا و سالمندان افغانستان کرده است. این پروژه‌ها شامل اعمار ۱۴ زایشگاه که تا حال سه میلیون مادر و نوزاد را تداوی کرده است می‌باشد.

این پروژه‌ها همچنان شامل اعمار مراکز جدید و زیرساخت‌های پایدار در مناطق نیازمند و ارتقاء برنامه‌های صحی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد. احسان‌الله بیات در کنار ابتکار خیریه‌اش شرکت افغان بیسیم را در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشت، شرکتی که برای نخستین بار در افغانستان خدمات مخابراتی بیسیم جی اس ام (GSM) و انترنت را فراهم کرد. او بعد از مدتی شبکه رادیو و تلویزیون آریانا که شامل رادیو آریانا (۹۳.۵ اف ام) می‌باشد را تاسیس کرد.

برای اطلاعات بیشتر با ایمیل آدرس ذیل به تماس شوید:

info@bayatfoundation.org

Continue Reading

اخبار ساحوی

فرمانده‌ پیشین پولیس ولسوالی تیوره غور در شهر هرات کشته شد

Published

on

(Last Updated On: دلو ۶, ۱۴۰۰)

حبیب الرحمن ملک زاده فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره ولایت غور صبح امروز در مرکز شهر هرات ترور شده است.

نزدیکان آقای ملک زاده می گویند او در دروازه خانه اش در ناحیه اول شهر هرات هدف گلوله قرار گرفته و جان باخته است.

ثابت هروی مسوول مطبوعاتی استخبارات هرات با تایید این رویداد میگوید که مهاجمان دو نفر بودند و پس حمله بالای آقای ملک‌زاده از محل فرار کرده اند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

Continue Reading

خبرهای تازه

وزارت داخله: نزدیک به ۶۰۰ زندانی رها شده طالبان در میدان جنگ دیده شده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲۰, ۱۳۹۹)

وزارت امور داخله امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) به آریانا نیوز گفته است که حدود ۶۰۰ زندانی طالب پس از رهایی در میدان جنگ دیده شده اند.

به گفته این وزارت بیشتر این زندانیان پس از رفتن به میدان جنگ کشته شده اند.

این وزارت همچنان گفته است که طالبان با تغیر رویکرد، حملات شان را افزایش داده اند.

طالبان تاکنون دراین باره چیزی نه گفته اند.

این درحالی است که در ۴۸ساعت گذشته چندین پاسگاه نیروهای افغان را در نقاط مختلف کشور مورد هدف قرار داده اند.

این درحالی است که روز گذشته سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور خواستار بازنگری و  ارزیابی روند مذاکرات صلح افغانستان با گروه طالبان از سوی رهبری حکومت جدید امریکا شد.

سرور دانش، عدم انعطاف پذیری از سوی طالبان را عامل بنبست مذاکرات دوحه میخواند.

دانش گفت:”امیدواریم که در دوره ای رهبری جدید حکومت امریکا روند طی شده مذاکرات صلح با طالبان بازنگری و ارزیابی مجدد صورت بگیرد و مشکلات موجود باید رفع شود.”

به گفته دانش حکومت بیش از ۶۰۰۰ زندانی طالبان را پس از توافقنامه دوحه آزاد کرده، اما شماری این زندانیان دوباره به میدانهای جنگ برگشته اند.

دانش افزود: “اکثریت افراد رها شده بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفته اند، افزایش خشونتها و مخصوصا ترورهای کورکورانه توسط طالبان انجام میشود در ایام که مذاکره در جریان است به هیچ صورت مورد قبول نیست.”

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!