Connect with us

رویداد های اخیر

انس حقانی به شاهزاده هری: جنایات شما در حافظه تاریخ بشریت ماندگار می‌ماند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

به دنبال اظهارات شاهزاده هری، عضو خاندان پادشاهی بریتانیا، درمورد کشتار افراد بدست خود‌اش در افغانستان، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی افغانستان، گفته است که این‌گونه جنایات در حافظه تاریخ بشریت ماندگار خواهد ماند.

شاهزاده هری در کتاب خاطراتش نوشته که در دور دوم ماموریتش در ولایت هلمند، ۲۵ تن را که افرادی بدی بودند و می‌خواستند افراد خوب را از بین ببرند، کشته است.

او گفته است که از این قتل‌ها نه احساس افتخار می‌کند و نه شرمنده است، زیرا آن‌ها مردم نبودند، بلکه مهره‌های شطرنجی بودند که از روی تخته برداشته شدند.

انس حقانی در واکنش به این اظهارات در توییتر نگاشته است افرادی که کشته شدند انسان‌ها بودند و آنان خانواده‌هایی داشتند که منتظر بازگشت شان بودند.

حقانی خطاب به شاهزاده هری گفت: «از میان قاتلان افغان‌ها، بسیاری آنان مثل شما نزاکت ندارند تا عذاب وجدان‌شان را برملا و به جنایات جنگی‌شان اعتراف کنند.»

وی افزود: «حقیقت هم این است که مردم افغانستان برای سربازان، رهبران نظامی و سیاسی تان همانند دانه‌های شطرنج بودند. با آنهم، شما در آن ‘بازی’ مربع‌های سیاه و سفید شکست خوردید.»

آقای حقانی همچنین محکمه جنایی بین‌المللی و فعالان حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده و آن‌ها را «کر و کور» خواند.

او گفت: «من از از محکمه جنایی بین‌المللی یا فعالان حقوق بشر توقع ندارم که شما را محکوم کند زیرا آن‌ها درمورد شما کر و کور هستند. اما امیدوارم این جنایات در حافظه تاریخ بشریت ماندگار بماند.»

این نخستین بار است که شاهزاده هری از تعداد کشته شده‌گان بدست خودش در افغانستان پرده بر می‌دارد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی نیز اظهارات شاهزاده هری را محکوم کرده است.

کریمی در توییتر نگاشته است: «بدبختانه، جهان غرب که خود را مدافع حقوق بشر می‌داند در میدان عمل چنین اخلاق را در یک سطح بلند دارد. افغان‌ها به‌عنوان یک ملت مستقل و مسلمان هیچ‌گاه جنایات اشغالگران را از یاد نخواهند برد.»

یک عضو پارلمان اروپا نیز خواهان محاکمه شاهزاده هری شده است.

میک والاس در توییتر نگاشته است: «با آنکه جنگ امریکا و ناتو در افغانستان کاملاً غیرقانونی بود و زنده‌گی میلیون‌ها تن از افراد بیگناه را خراب کرد، چرا رسانه‌های مطرح و سیاستمداران برای محاکمه این آدم پست شاهزاده هری صدا بلند نمی‌کنند؟»

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!