Connect with us

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا: اقتصاد افغانستان در آستانه سقوط قرار دارد

منتشر شده

در

انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا با نشر گزارشی می‌گوید که اقتصاد افغانستان در آستانه سقوط قرار دارد. این انستیتوت گفته است که بیشتر خانواده‌های افغان برای تأمین نیازهای اولیه خود با مشکل مواجه هستند.

افزایش برگشت مهاجرین، محدود ساختن کار زنان، ممنوعیت کشت کوکنار بدون ارایه کشت‌های بدیل برای دهاقین از فکتورهای مهمی است که در این گزارش به عنوان عامل بدتر شدن اوضاع اقتصادی افغانستان از آن یاد شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «ممنوعیت کشت خشخاش توسط دولت بدون برنامه معیشتی جایگزین برای دهاقین، درآمد آن‌ها را بیش از یک میلیارد دالر کاهش می‌دهد که باعث افزایش فقر و محرومیت می‌شود. با ممنوعیت اخیر فعالیت آرایشگاه‌ها توسط دولت، ۶۰ هزار زن شغل خود را از دست داده‌اند. به طور کلی، جلوگیری و محدودیت کار زنان مشکل جدی دیگری برای اقتصاد افغانستان می‌باشد.»

در همین حال، وزارت اقتصاد گزارش منتشر شده توسط انستیتوت صلح امریکا را رد کرده و گفته است که وضعیت اقتصادی افغانستان در سطح منطقه تحت یک مدیریت سیستماتیک در حال پیشرفت است.

مقامات این وزارت تأکید کرده‌اند که گزارش منتشر شده مبتنی بر واقعیت‌های نظام اقتصادی افغانستان نیست.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، می‎گوید: «وزارت اقتصاد امارت اسلامی افغانستان گزارش انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا را شدیداً رد می‌کند و آن را در این شرایط کاملآً غیرسازنده توصیف می‌کند.»

به گفته آقای نظری، امارت اسلامی در رشد و توسعه اقتصادی افغانستان با آغاز پروژه‌های بزرگ زیربنایی، کنترول نرخ تورم و حفظ ثبات پول ملی در برابر اسعار خارجی یکی از دولت‌های موفق در منطقه محسوب می‌شود.

از سویی هم، شماری از آگاهان مسایل اقتصادی با اشاره به بحران اقتصادی در کشور تأکید می‌کنند که امارت اسلامی باید برای بیرون رفت از مشکلات موجود زمینه اشتغال‌زایی برای مردم و تسهیلات لازم را برای رشد سرمایه‌گذاری فراهم کند.

در گزارش انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا به کمک‌های خارجی به افغانستان نیز اشاره شده و آمده است که این کمک‌ها در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۳ میلیارد دالر بوده و در سال ۲۰۲۳ به نصف کاهش یافته است.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!