رویداد های اخیر
انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد
انستیتوت صلح امریکا در تازهترین گزارش خود که روز سهشنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیتهای گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.
این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»
این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید میتواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.
در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران میتوانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»
انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروههای تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیتهای رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.
انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریستها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غمانگیز میشود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»
بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار میسازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف میکند». که این انحراف میتواند تلاشها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالشهای استراتژیک جهانی را تضعیف کند.
این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان میگوید که تلاشهای ناکام ضد تروریسم میتواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.
در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».
در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حملهها میتواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.
در این گزارش در مورد پیامدهای منطقهای گسترده تر فعالیتهای تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار میدهد.
انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند میتواند جرقه بحرانهای خطرناک منطقهای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین بهطور قابل توجهی منحرف میکند».
این انستیتوت میافزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده میتواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.
در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژیهای پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرتهای بزرگ جهانی است.
رویداد های اخیر
روسیه طرحی را برای به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی و رهبری جدید سوریه تصویب کرد
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
پارلمان روسیه روز سهشنبه (۲۷ قوس)، قانونی را تصویب کرد که امکان تعلیق ممنوعیت سازمانهایی که مسکو آنها را گروه تروریستی میداند، فراهم میکند. این اقدام راه را برای عادیسازی روابط با حکومت امارت اسلامی در افغانستان و شاید با حاکمان جدید سوریه هموار میسازد.
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
رویترز نوشته است که قانونی در پارلمان روسیه به تصویب رسیده که راه را برای به رسمیت شناختن دولتها یا گروههایی که مسکو آنها را تروریستی مینامد، هموار کرده است. این قانون میتواند به روسیه اجازه دهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان و همچنین گروه تحریرالشام سوریه را به رسمیت بشناسد.
رویترز با اشاره به وعده امارت اسلامی برای مبارزه با داعش در افغانستان گزارش داده است که روسیه نگران تهدیدات داعش در آسیای میانه و قفقاز است و به امارت اسلامی بهعنوان متحدی در مبارزه با تروریسم نگاه میکند.
پوتین چندی پیش گفته بود که امارت اسلامی قادر است نقش اساسی برای مقابله با تروریسم بازی کند. این یک چراغ سبز از سوی رهبری روسیه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی تعبیر شده است.
در همین حال، رمضان قدیروف، رهبر منطقه مسلمان نشین چچن روسیه نیز چند روز پیش خواستار خروج هیات تحریرالشام از فهرست تروریستی روسیه شده بود. این گروه توانست بشار اسد رییس جمهور سوریه را سرنگون کند.
رویداد های اخیر
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند.
در ادامه کمکهای زمستانی بنیاد بیات به نیازمندان در افغانستان، اینبار صدها خانواده بیبضاعت از بستههای کمکی این بنیاد در ولایت کندز مستفید شدند.
نماینده بنیاد بیات در زون شمالشرق میگوید، این کمکها شامل آرد، برنج و روغن بوده که پس از یک سروی دقیق برای نیازمندان توزیع شده است.
خیر محمد سلجوقی در این مورد گفت: «بنیاد خیریه بیات به ادامه توزیع کمکهای همه ساله زمستانی خود امسال برای نیازمندان ولایت کندز بسته کمکی زمستانی را در نظر گرفته که ما امروز شاهد توزیع آن هستیم.»
در همین حال، دریافتکنندگان از توزیع به موقع بستههای کمکی بنیاد بیات ابراز خرسندی میکنند و خواستار مساعدت سایر نهادهای امدادرسان به خانوادههای بیبضاعت اند.
علی الله، دریافتکننده کمک با ابراز خرسندی گفت: «از بنیاد بیات زیاد تشکر میکنیم.»
رحم خدا، دریافتکننده کمک گفت: «بنیاد بیات که همرای مردم غریب کمک کردند، بسیار خوش هستیم. خداوند بنیاد بیات را قوت بدهد که همرای مردم غریب بیشتر کمک بکنند چون زمستان است، هوا سرد است، کار نیست.»
با این حال، شماری از زنان که سرپرست خانواده ندارند و نانآور خانوادههای شان هستند، میگویند در فصل زمستان برای خوراک و پوشاک چیزی ندارند و بیشتر از هر وقت دیگر نیازمند به کمکهای بشری دارند و از دریافت کمکهای بنیاد بیات استقبال میکنند.
رخشانه، دریافتکننده کمک بیان نمود: «به ما کمک کنند، نانآور خانه نداریم. اولادهای کوچک دارم. تاجران برای ما کمک کنند، نه چوب داریم نه زغال. تشکر از بنیاد بیات که برای ما کمک کرد.»
گفتنی است که بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند. مسوولان این بنیاد گفتهاند که با افزایش فقر و ناداری در کشور، روند توزیع کمکهای زمستانی بنیاد بیات به دیگر ولایات همچنان ادامه دارد.
رویداد های اخیر
هند میخواهد از افغانستان زغال سنگ و سنگ مرمر وارد کند
رئیس اتاق تجارت ایالت گجرات هند برای وارد نمودن زغال سنگ و سنگ مرمر از افغانستان ابراز علاقهمندی کرده است.
او در دیدار با اکرام الدین کامل، سرپرست قونسلگری افغانستان در شهر ممبی هند همچنان برای سرمایه گذاری در معادن زغال سنگ افغانستان علاقهمندی خود را ابراز کرده است.
آقای کامل اطمینان داد که زمینه برگزاری یک نشست آنلاین را در سطح تخنیکی با ادارات مربوطه افغانستان فراهم خواهد کرد.
او گفت که در افغانستان امنیت تامین بوده، فساد اداری پایان یافته و زمینه سرمایه گذاری برای تاجران هندی فراهم شده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمعآوری شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند