Connect with us

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها نیازمند غزنی مساعدت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

بنیاد بیات در ادامه کمک‌های رمضانی‌اش در افغانستان، این‌بار به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت غزنی مواد خوراکی توزیع کرده است.

مسوولان بنیاد بیات می‌گویند که این کمک‌ها پس از انجام سروی دقیق، به مستحقین آن توزیع شده است.

کمک‌های توزیع‌شده مشمول آرد، برنج و روغن می‌باشد.

در همین حال، خانواده‌های که از این کمک‌ها مستفید شده‌اند، از دیگر نهادهای خیریه نیز می‌خواهند که در این شرایط سخت دست نیازمندان را بگیرند.

پیش از این نیز بنیاد بیات به باشندگان نیازمند غزنی کمک‌های قابل توجه داشته است.

گفتنی است که بنیاد بیات همچنان در برخی از ولایات دیگر در تأمین آب آشامیدنی صحی، ساخت مساجد، مراکز صحی و مکاتب کمک‌های چشمگیری داشته است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل: ادامه ممنوعیت‌ها ۴ میلیون دختر افغان را تا ۲۰۳۰ از تحصیل محروم می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد هشدار داده اگر امارت اسلامی به ممنوعیت‌ها ادامه دهد، بیش از چهار میلیون دختر افغان تا سال ۲۰۳۰ از تحصیل محروم خواهند شد.

آقای دوجاریک در یک کنفرانس خبری در نیویورک روز دوشنبه (۲۴ مارچ) گفت که یونیسف گزارش داده است که ۴۰۰ هزار دختر دیگر در سال تحصیلی جدید که این هفته آغاز شده، از تحصیل در مکاتب متوسطه محروم شده‌اند.

او گفت: «یونیسف به ما می‌گوید که سال تحصیلی جدید در افغانستان امروز آغاز شد، اما ۴۰۰ هزار دختر دیگر از حق تحصیل خود محروم شده‌اند، که تعداد کل دخترانی که از این حق اساسی محروم هستند به ۲.۲ میلیون نفر می‌رسد.»

وی افزود: «این یعنی ۲.۲ میلیون دختر امروز از تحصیل محروم هستند. این سه سال از آغاز ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع متوسطه را نشان می‌دهد. یونیسف می‌گوید اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، که ما امیدواریم ادامه نیابد، بیش از چهار میلیون دختر از حق تحصیل پس از مقطع ابتدایی محروم خواهند شد.»

سخنگوی سازمان ملل متحد تصریح کرد: «افغانستان نمی‌تواند نیمی از جمعیت خود را به دلیل این ممنوعیت کنار بگذارد.»

وی اشاره نمود که یونیسف به حدود ۴۴۵ هزار کودک از طریق آموزش‌های مبتنی بر جامعه دسترسی به تحصیل فراهم کرده است که ۶۴ درصد آن‌ها دختر هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد

صادق خان بر تعهد پاکستان به تعامل مستمر با افغانستان تاکید کرد و بر اهمیت حل مسائل باقی مانده برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه تاکید کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

محمدصادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، سفر سه روزه خود به کابل را به پایان رسانده و با شماری از مقامات امارت اسلامی در مورد موضوعات مختلف از جمله تجارت، روابط دوجانبه، ارتباط منطقه‌ای و امنیت گفتگو کرد.

به گفته وزارت خارجه پاکستان، این سفر همچنین منجر به نهایی شدن برنامه زمانی روابط نهادی شد و توافق شد که جلسه کمیته هماهنگی مشترک (JCC) قبل از 15 اپریل برگزار شود.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، صادق در جریان این سفر با امیرخان متقی سرپرست وزیر امور خارجه افغانستان دیدار و در مورد منافع دوجانبه، صلح و امنیت، تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو طرف تبادل نظر کردند.

صادق خان بر تعهد پاکستان به تعامل مستمر با افغانستان تاکید کرد و بر اهمیت حل مسائل باقی مانده برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه تاکید کرد.

دو طرف بر افزایش تعاملات و گفتگوها در سطح بالا برای ارتقای همکاری بین دو کشور توافق کردند.

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد وزرای تجارت افغانستان و پاکستان قبل از عید فطر برای گفتگو با یکدیگر دیدار خواهند کرد و نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت قرار است بعد از عید به پاکستان سفر کند تا امور مربوط به تجارت را نهایی کند.

پاکستان و افغانستان همچنین توافق کردند که یک نشست عالی رتبه کمیته هماهنگی مشترک (JCC) را قبل از ۱۵اپریل در کابل تشکیل دهند. رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که صادق به همراه مقامات ملکی و نظامی در نشست JCC شرکت خواهند کرد.

صادق همچنین با نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان دیدار کرد و در آن دو طرف در مورد تجارت دوجانبه، روابط اقتصادی و همکاری در دهلیزهای تجاری و ارتباط منطقه‌ای گفتگو کردند.

نماینده پاکستان بر لزوم استفاده کامل از ظرفیت تجارت منطقه‌ای و مسیرهای ترانزیتی به نفع هر دو کشور تاکید کرد.

رسانه‌های محلی پاکستان گزارش داده اند که صدیق پس از بازگشت به پاکستان، اسحاق دار، معاون صدراعظم را در جریان دیدارهای خود با مقامات افغانستان قرار داد و بر نتایج و زمینه‌های پیشرفت در تعامل دوجانبه و همکاری های منطقه‌ای تاکید کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!