تجارت
انتقال اموال تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزار شریف از سر گرفته شد
پس از حدود یک هفته توقف در انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف، اداره خط آهن افغانستان میگوید که این روند روز جمعه (۲۱ دلو) از سرگرفته شد.
مسئولان اداره خط آهن میافزایند که روز جمعه ۵۰ واگون اموال تجارتی از طریق این خط به بندر حیرتان رسید.
به گفته سخنگوی اداره خط آهن، مقامهای ازبیکستانی در دیدار با هیئت اعزامی امارت اسلامی توافق کرده اند که مدیریت خط آهن حیرتان – مزارشریف را به جانب افغانستان بسپارند.
سمیع دُرانی، سخنگوی اداره خط آهن افغانستان میگوید: «توافق صورت گرفت که مدیریت خط آهن حیرتان – مزار شریف به جانب افغانستان سپرده شود. یک کمیته تخنیکی متشکل از دو طرف برای تهیه مسوده یک قرارداد یا تفاهمنامه ایجاد شده است.»
در همین حال سکتور خصوصی از انتقال مجدد کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف استقبال میکنند و از مسئولان اداره خط آهن میخواهند که برای فعال نگهداشتن راه آهن با کشورهای همسایه و منطقه تلاش بیشتر نمایند.
عبدالنصیر رشتیا، عضو سکتور خصوصی میگوید: «استفاده از خط آهن میتواند تجارت و کاروبار را رونق دهد و نسبت به ترانسپورت جادهای خیلی ارزان تر تمام میشود.»
از سویی هم کارشناسان اقتصادی اهمیت راه آهن در فعالیت های اقتصادی و تجارتی در کشور را مهم میدانند و اما تاکید میکنند که انسداد و تاخیر در بهره برداری از این مسیرها میتواند تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد.
تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی میگوید: «خط آهن تاثیر فوق العاده مثبت بر بازار نفتی افغانستان میگذارد. از یک طرف کشور روسیه بازار پیدا میکند و از سوی دیگر نیاز های افغانستان براورده میشود. علاوه بر این، میتوانیم قیمتها را در سطح خیلی پایین تنظیم کنیم تا اینکه هر افغان بتواند از قیمت مناسب استفاده خوب کند.»
خط آهن حیرتان - مزار شریف به طول ۷۵ کیلومتر است که در سال ۲۰۱۰ با هزینه ۱۲۰ میلیون دالر ساخته شد. پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در کشور، قرارداد نگهداری و نظارت بر راه آهن حیرتان - مزار شریف با یک شرکت ازبیکستانی در دسمبر ۲۰۲۲ لغو شد و در عوض، قرارداد با یک شرکت قزاقستانی منعقد گردید.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند