Connect with us

تغییرات اقلیمی

انتشار کاربن دای اکساید در سال ۲۰۲۳ به بالا ترین حد خود رسید

منتشر شده

در

اداره بین‌المللی انرژی پنج‌شنبه اعلام کرد که انتشار گاز کاربن دای ‌اکساید در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید که بخشی از آن ناشی از افزایش استفاده از مواد سوخت فسیلی در کشورهایی می‌باشد که خشکسالی در آن تولید برق آبی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش رویترز، دانشمندان می‌گویند که اگر قرار باشد به اهداف جلوگیری از افزایش درجه حرارت در سطح جهان و تغییرات نامساعد اقلیمی دست یافت، نیاز است تا انتشار کاربن دای اکساید به‌گونه قابل ملاحظه کاهش یابد.

تجزیه و تحلیل اداره بین المللی انرژی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۳ انتشار کاربن دای اکساید در سطح جهان ۴۱۰ میلیون تُن یا ۱.۱ درصد افزایش یافته و به ۳۷.۴ میلیارد تُن رسیده است.

اداره بین المللی انرژی در گزارش خود گفت که افزایش استفاده از تکنالوژی پاک مانند وسایط نقلیه بادی، خورشیدی و برقی به مهار رشد انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کرد. اما فعالیت دوباره اقتصاد چین، استفاده از مواد سوخت فسیلی را در کشورهایی با تولید کم انرژی آبی افزایش داد.

اقدامات برای جایگزینی تولید برق آبی از دست رفته به دلیل خشکسالی شدید، عامل ۴۰ درصد افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای گفته شده است.

بر اساس گزارش، انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با انرژی در ایالات متحده ۴.۱ درصد کاهش یافته است.

در اتحادیه اروپا انتشار گازهای گلخانه‌ای از انرژی در سال گذشته تقریباً ۹ درصد کاهش یافت که دلیل آن افزایش تولید برق تجدیدپذیر و کاهش تولید برق از زغال سنگ و گاز می‌باشد.

در این گزارش آمده است که در چین، انتشار گازهای گلخانه‌ای از انرژی ۵.۲ درصد افزایش یافته است.

اداره بین‌المللی انرژی اعلام کرده است که با این حال چین حدود ۶۰ درصد از وسایط نقلیه خورشیدی، بادی و برقی جهان را در سال ۲۰۲۳ تولید کرده است.

در سال گذشته، از هر پنج موتر جدیدی که فروخته شده، یکی آن برقی بوده و شمار مجموعی موترهای برقی فروخته شده در این سال به ۱۴ میلیون موتر می‌رسد که ۳۳ درصد بیشتر از رقم سال ۲۰۲۲ می‌باشد.

تغییرات اقلیمی

ستانکزی: کشورهای صنعتی باید به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی کمک کنند

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای صنعتی جهان مشمول امریکا خواسته است تا به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی که به گفته وی عامل اصلی آن هستند، کمک و همکاری نمایند.

شیرمحمد عباس ستانکزی این مطلب را همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان، در نشستی در کابل زیر نام «تجرید تا ادغام» بیان کرده است.

او همچنان از سازمان ملل متحد خواست که در نشست های بین المللی تغییر اقلیم، جایگاه رسمی افغانستان را محفوظ بدارد تا از طریق این نشست ها صدای مردم افغانستان به گوش جهانیان رسانیده شود.

ستانکزی گفت: «تقاضای ما از ملل متحد، قدرت‌های بزرگ، کشورهای ثروتمند و کشورهای که از آن گاز به سوی ما می‌آید، اینست که با ما کمک کنند تا محیط زیست خود را بهبود بخشیم و به مردم خود خدمت کنیم.»

رئیس برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان که نیز در این نشست حضور یافته بود، گفت که افغانستان پس از سه سال دوباره توانسته به میکانیزم های مالی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی دسترسی پیدا کند و برخی موسسه ها آماده از سرگیری پروژه های خود در این بخش اند.

ستیفان رودریگز گفت: «من در دو سال گذشته به مناطق مختلف افغانستان سفر کردم و تمام زیان های تغییرات اقلیمی برایم معلوم است. تغییرات اقلیمی سبب شده که برخی از افغان ها در زیر خیمه زندگی کنند و متاسفانه وقایع طبیعی در افغانستان به گونه دوامدار اتفاق افتاده است، اما این جای خوشحالی است که بعد از ۳ سال افغانستان به میکانیزم های مالی در بخش محیط زیست دسترسی پیدا می‌کند و برخی موسسه ها که پروژه های خود را در بخش محیط زیست توقف داده بودند حالا ابراز آمادگی کرده اند تا پروژهای خود در افغانستان را از سر بگیرند.»

برگزار کنندگان این نشست تاکید کردند که با گذشت هر روز، اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بیشتر دامنگیر افغانستان می‌شود و خشک سالی های که قبلا هر ۳۰ سال در افغانستان اتفاق می افتاد حالا به ۱۰ سال رسیده و این نشان می‌دهد که اگر جهان در برابر افغانستان بی تفاوت بماند، پیامدهای آن ناگوار خواهد بود.

اشتراک کنندگان این نشست همچنان از اشتراک کنندگان نشست بین المللی تغییر اقلیم در آذربایجان خواستند که موضوع مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان را از مسایل سیاسی دور نگهدارند و با همکارهای مالی و تخنیکی شان مانع گسترش اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در کشور شوند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

اشتراک هییت امارت اسلامی در نشست تغیر اقلیم در آذربایجان

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.

Published

on

رییس اداری ملی حفاظت از محیط زیست در رأس یک هیأت برای اشتراک در نشست بین‌المللی تغییر اقلیم عازم آذربایجان شد.

بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل قرار است فردا (۲۱عقرب) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان برگزار می‌شود.

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست، این نشست را فرصت خوبی می‌داند تا مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده به گوش جهانیان رسانیده شود تا وضعیت افغانستان از چشم جامعه جهانی دور نماند.

این نخستین بار است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی هیأت افغانستان در نشست بین‌الملل تغییر اقلیم اجازه حضور را پیدا می کند.

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور، صبح روز یکشنبه در رأس یک هیأت برای اشتراک در بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل عازم آذربایجان شد. این نشست که قرار است فردا در شهرباکو برگزار شود در آن نمایندگانی از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی اشتراک خواهند کرد.

مطیع الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی این نخستین بار است که هیأت امارت اسلامی در نشست تغییر اقلیم سازمان ملل اجازه حضور را پیدا می کند. حکومت سرپرست امیدوار است که افغانستان بر میکانیزم‌های مالی جهانی در بخش مبارزه با تغیریات اقلیمی دسترسی پیدا کند.

به باور کارشناسان محیط زیست اشتراک افغانستان در چنین نشست‌های بین‌المللی می‌تواند فرصت خوبی برای جلب حمایت‌های جامعه جهانی در راستای مبارزه با اثرهای منفی تغییرات اقلیمی باشد.

هرچند افغانستان نقش اندکی در تغییرات اقلیمی دارد اما در عین حال یکی از کشورهای آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود که بربنیاد گزارش اخیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد افغانستان در ردیف ششمین کشور آسیب پذیر جهان قرار گرفته است.

پیشتر مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور از جامعه جهانی خواسته بودند که در راستای مبارزه با اثرهای منفی تتغییرات اقلیمی با افغانستان برخورد سیاسی نکنند و افغانستان را در این راستا تنها نگذارند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

رئیس یوناما: تلاش می‌کنیم تا در کنفرانس آینده تغییر اقلیم، تصامیم مفید در مورد افغانستان اتخاذ گردد

کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد روز دوشنبه هفته آینده در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز خواهد شد.

Published

on

رزا اوتنبایوا، رئیس یوناما در دیدار با مسوولان اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفته است که یوناما تلاش خواهد کرد تا در کنفرانس آینده تغییر اقلیم که تا یک هفته دیگر در آذربایجان برگزار خواهد شد، تصامیم مفید در باره افغانستان اتخاذ شود.

در این دیدار که امروز (دوشنبه) صورت گرفت، اوتنبایوا کنفرانس بیست و نهم تغییر اقلیم را یک فرصت ارزشمند دانسته و گفته است که این نشست زمینه را برای اشتراک هیات افغانستان در کنفرانس‌های بین المللی در آینده فراهم خواهد کرد.

وی افزود که یوناما تلاش می‌کند تا کمک‌های بین المللی را به افغانستان جلب نماید.

در این دیدار، مطیع الحق خالص، رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که مردم از اثرات منفی تغییر اقلیم آسیب می‌بینند و به این موضوع باید از نظر بشری نگریسته شود نه از نظر سیاسی.

وی افزود که اگر در این عرصه گام‌های مشترک برداشته شود، زمینه برای اقدامات عملی فراهم خواهد شد.

آقای خالص از مسوولان یوناما خواست تا به همکاری شان با اداره ملی حفاظت از محیط زیست ادامه دهند.

قابل یادآوریست که کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد روز دوشنبه هفته آینده در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!