Connect with us

تجارت

امیدواری برای بهبود کار رستورانت‌ها در کابل

منتشر شده

در

با وجود کساد کسب و کار در افغانستان و ترس از سقوط اقتصاد کشور، شماری از صاحبان رستورانت‌‌های کوچک امیدوار اند که وضعیت کار آنان بهبود پیدا کند.

تغیر نظام در افغانستان جنبه‌های زیادی از زندگی عام مردم را تحت تاثیر قرار داده اس؛ این تاثیرات در چند روز اول پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کابل، قابل مشاهده بود.

اجمل خان، مسوول یکی از رستوارنت‌ها در کابل می گوید: "ما روزانه ۶۰ تا ۷۰ کیلو گوشت می‌فروختیم. اکنون این مقدار به ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم کاهش یافته است. ما نیمی از تجارت خود را از دست داده ایم. هر وقت از کسی می‌پرسیم، می‌گوید پول ندارد – یا پولش در بانک‌ها گیر مانده است. در روزهای اول حکومت جدید هیچ کاروبار وجود نداشت، اما اکنون کمی بهتر شده است."

بر اساس این گزارش، تغیر نظام کیفیت روی غذا و قیمت غذا در رستورانت‌ها تاثیرات خود را گذاشته است، اما مشتریان از خدمات راضی هستند، با این حال، وضعیت کلی اقتصادی و عدم ثبات به بسیاری از افراد اجازه نمی‌دهد که برای صرف غذا به بیرون بروند.

عبدالرشید، یکی از مشتریان گفت: "هیچ تغییری در قیمت‌ها به میان نیامده است. قیمت‌ها یکسان است و خدمات نیز همینطور. همه چیز مثل قبل است؛ فقط بازار کند شده است. انشالله بهتر شود، من اکنون اغلب نمی‌آیم زیرا اکثر مردم منبع درآمد ثابتی ندارند، بنابراین نمی‌توانند بیرون غذا بخورند و از حضور خانواده و دوستان لذت ببرند."

از سوی هم مقام‌های دولتی، کارکنان بانک‌ها و کارکنان نهادهای خارجی مشتری اصلی رستورانت‌ها بودند. از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی، بسیاری از آنها رفتن به دفاتر خود را متوقف داده اند. با این حال، صاحبان رستورانت‌ها امیدوارند که با بازگشت افراد به شغل خود، وضعیت به حالت عادی بازگردد و بانک‌ها دوباره فعالیت عادی خود را آغاز کنند.

عبدالله، مالک یک رستورانت درشهر کابل می‌گوید:"ما هنوز ۳۰ درصد از مشتریان خود را داریم. جلوی رستورانت ما، بانک‌ها، دفاتر وجود دارد. کارمندان آنها دیگر به اینجا نمی‌آیند. آنها یا در خانه هستند یا کشور را ترک کرده اند."

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!