تجارت
امضای قراردادها برای تقویت خدمات در فرودگاه های کشور
قراردادهای خدمات امنیتی، مدیریت عملیاتی، خدمات زمینی، سیستم سازی و فناوری میدان های هوایی کشور، به امضا رسید.
این قراردادها روز گذشته با حضورداشت محمد اشرف غنی رییس جمهوری، حمدالله محب مشاور امنیت ملی و عبدالهادی ارغندیوال سرپرست وزارت مالیه توسط منصور المنصوری رییس شرکت G42 امارات متحدهی عربی و محمد قاسم وفاییزاده رییس اداره هوانوردی ملکی امضا گردید.
در این مراسم رییس جمهور غنی با استراتیژیک خواندن این قراردادها گفت که روابط نیک تاریخی و سیاسی میان افغانستان و امارات متحده عربی را می توان مشارکت کامل همکاری های اقتصادی نام گذاشت.
رییس جمهوری افزود که افغانستان سرمایه های بزرگی در میدان های هوایی خویش دارد، اما متاسفانه این ظرفیت ها شناسایی نشده اند.
به گفته وی: "ما با امارات متحده عربی این همکاری ها را بخاطر ایجاد کردیم که شما بهترین تجربه را در زمینه های خدمات امنیتی، خدمات زمینی و سیستم سازی و تکنالوژی میدان های هوایی دارید."
آقای غنی تصریح کرد: "من یقین دارم که مسئولین و پرسونل خدماتی میدان های هوایی، مشتریان و مردم ما تغییرات متفاوت را احساس خواهند کرد."
رییس جمهور گفت: ""ما به میدان های هوایی منحیث زیربناهای مهم نگاه می کنیم و در میدان های هوایی خود خدمات استندرد و معیاراتی را که از نگاه مدیریت عملیاتی و خدمات زمینی مهم است، نیاز داریم و انتقال محصولات افغانستان از طریق دهلیز هوایی نیز باید بر اساس این استندردها، انجام شود."
رییس جمهور غنی خاطرنشان کرد که فرودگاه بین المللی حامد کرزی ظرفیت های زیاد دارد که به بستری برای انتقال محموله ها و مسافران مبدل می گردد و فرودگاه های کندهار و هرات فاصله کوتاه به امارات متحده عربی دارند و میدان هوایی بین المللی مولانا جلال الدین بلخی می تواند به نقطه وصل با آسیای مرکزی مبدل گردد و با همدیگر یک شبکه را می سازند که با استفاده از این شبکه می توان خدمات بیشتر را ارایه کرد.
در همین حال منصور المنصوری رییس شرکت جی-۴۲ امارات متحده عربی صحبت گفت: "جای افتخار است که به افغانستان آمده ام و در حضور رییس جمهور غنی، قراردادهای همکاری میان شرکت G42 امارات متحده عربی و اداره هوانواردی ملکی افغانستان را به امضا رساندیم."
وی در رابطه به تجارب شرکت G42 در زمینه های مدیریت و ارایه خدمات هوانوردی معلومات ارایه کرد و افزود که امضای این قراردادها آغاز فرصت های بیشتر همکاری نهادهای امارات متحده عربی و افغانستان می باشد.
منصوری گفت که افغانستان و امارات متحده عربی روابط دوستانه و تاریخی دارند و این مناسبات در سال های اخیر بیشتر تقویت شده است.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد