Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا گزارش‌ها در مورد تلاش روسیه برای دسترسی به اسلحهٔ بجامانده در افغانستان را رد کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

قصر سفید گزارش‌هایی را رد کرده که گویا روسیه از امارت اسلامی خواسته است تا تسلیحات نظامی را که پس از خروج قوای خارجی در افغانستان به جا مانده است، در اختیار مسکو قرار دهد.

رسانه‌ها روز پنجشنبه (۶ دلو) گزارش دادند که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه تلاش دارد تا در بدل به رسمیت شناختن امارت اسلامی، تسلیحات به جا ماندهٔ نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان را به دست آرد.

یک مقام قصر سفید روز جمعه (۷ دلو) ضمن رد این ادعاها به صدای امریکا گفت که نمی‌تواند گزارش‌هایی را تایید کند که گویا امارت اسلامی به دنبال ارسال تسلیحات به روس‌ها اند.

این مقام قصر سفید افزود: «اگر طالبان (امارت اسلامی) در مورد خواسته‌های خود برای به رسمیت شناخته شدن در سطح بین المللی و حمایت جامعه بین‌المللی صادق باشند و خواهان دریافت کمک و مساعدت به عنوان نهاد حاکم در افغانستان باشند، باید به تعهدات مندرج در توافقنامه دوحه و زمانی که قدرت را در دست گرفتند، متعهد بمانند، از جمله به نحوهٔ رفتار با زنان و دختران.»

احمد ضیاء تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی نیز در تماس با صدای امریکا گزارش‌هایی را رد کرده که گویا مسکو در تلاش دسترسی به اسلحه و تجهیزات بجاماندهٔ امریکا و ناتو در افغانستان است.

طبق آمار پنتاگون، به ارزش حدود هفت میلیارد دالر تجهیزات نظامی که ایالات متحده به نیرو‌های امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان فراهم کرده بود، پس از خروج نظامیان امریکایی در این کشور به جا مانده است.

مقامات اوکراینی و غربی در این اواخر ادعا کرده اند که روسیه با کمبود تسلیحات مواجه است و تلاش دارد تا از کشورهای منطقه و متحدین خود تسلیحات فراهم کند. روسیه در چند ماه گذشته با طیاره‌های بدون سرنشین ساخت ایران و راکت‌های کروز به زیربنا‌های حیاتی اوکراین حمله کرده است.

مقام قصر سفید به صدای امریکا گفت: «باز هم نمی‌توانم این گزارش را تایید کنم، اما اگر درست باشد، قطعاً در تقابل با آنچه طالبان (امارت اسلامی) می‌گویند و در تقابل با اهداف شان در حال حاضر، قرار می‌گیرد.»

او افزود که هیچ گونه اطلاعاتی در مورد تسلیحات و سیستم‎های بجا مانده در افغانستان ندارند و هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که امارت اسلامی مایل به فراهم کردن آن به روسیه باشد.

این مقام قصر سفید گفت: «اینها سیستم‌ها و سلاح‌های متعلق به افغان‌ها بودند که افغان‌ها، یا آن را رها کرده و یا هم به سادگی به طالبان (امارت اسلامی) تحویل دادند. چیزی که می‌توانم به شما بگویم این است که در ماه آگست ۲۰۲۱ که از افغانستان خارج شدیم، هر یک از تجهیزاتی را که استفاده می‌کردیم و مجبور بودیم در میدان هوایی بگذاریم، غیر قابل استفاده شدند.»

او یکبار دیگر تاکید کرد که اگر امارت اسلامی «در مورد به رسمیت شناخته شدن در سطح بین‌المللی جدی استند و می‌خواهند به عنوان حکومت افغانستان دیده شوند، باید به تعهدات خود عمل کنند.»

رویداد های اخیر

رئیس جمهور ازبیکستان: بازسازی افغانستان به نفع اتحادیه اروپا است

میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.

Published

on

(Last Updated On: )

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبیکستان تاکید کرده که ثبات در افغانستان و بازسازی آن به نفع کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا است.

میرضیایف در مصاحبه با یورونیوز که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، گفت که سیاست کشورش در قبال افغانستان همیشه عمل‌گرایانه و مبتنی بر استراتیژی درازمدت بوده است.

او گفت: «ما هرگز همسایه خود را منزوی نکرده و یا از آن روی گردان نشده ایم. ما همیشه بر این باور بوده ایم که توسعه افغانستان بدون تعامل سازنده با کشورهای همسایه از جمله ازبیکستان به عنوان نزدیک ترین و مهم ترین شریک آن غیرممکن است.»

میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.

رهبر ازبیکستان همچنین از حکومت پیشین در افغانستان به دلیل ناتوانی در امر اداره کل کشور، عدم تمایل به گفتگو با مخالفان و عدم تمایل برای تشکیل یک حکومت همه شمول انتقاد کرد. وی افزود که فساد اداری گسترده در همه سطوح حکومت پیشین وجود داشت.

او گفت: «رهبری کنونی توانسته است وضعیت را در افغانستان باثبات سازد و منابع خود را به سمت توسعه زیرساخت‌ها از جمله میدان‌های هوایی، شبکه های داخلی راه آهن، تاسیسات آب و انرژی و همچنین به سمت کاهش کشت تریاک هدایت کند.»

میرضیایف گفت که افغانستان را باید از دریچه فرصت های استراتیژیک در حال ظهور دید.

او گفت: «ادغام افغانستان در روند های اقتصادی جهانی از جمله از طریق اجرای پروژه های زیربنایی در قلمرو آن بسیار مهم است.»

رئیس جمهور ازبیکستان ضمن ابراز آمادگی برای همکاری مشترک با اتحادیه اروپا در مورد افغانستان، گفت که وظیفه اصلی در این مرحله، تداوم کمک ها در زمینه آموزش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سارنوالی شهر صوفیه بلغاریه اعلام کرده است که پنج نفر در پیوند به قاچاق و جان باختن ۱۸ مهاجر افغان حدود دو سال قبل، محاکمه می‌شوند.

در هفدهم فبروری سال ۲۰۲۳، اجساد ۱۸ مهاجر افغان که ظاهراْ از اثر نرسیدن هوا در یک لاری در نزدیکی شهر صوفیه جان باخته بودند، پیدا شد.

به گزارش خبرگزاری بلغاریه، در صورت دعوای این قضیه آمده است که ۵۲ افغان سوار این لاری بودند.

سارنوالی شهر صوفیه گفته است که دو تن از متهمان دیدند که مهاجران به گونه عادی نفس کشیده نمی‌توانستند زیرا به شدت به هم چسپیده بودند، اما با آن هم کانتینر را بسته و حرکت کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روبیو: تا زمانی که تمام امریکایی‌های بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

به دنبال رهایی فای هال، زندانی امریکایی در افغانستان، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفته است تا زمانی که تمام امریکایی‌های بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهند گرفت.

روبیو در صفحه ایکس خود روز دوشنبه نوشت: «ایالات متحده از استقبال فای هال به وطن خوشحال است. تعهد رئیس جمهور دونالد ترمپ به مردم امریکا روشن است – تا زمانی که همه امریکایی‌هایی که در افغانستان بازداشت شده‌اند و در سراسر جهان گروگان گرفته شده‌اند، به وطن بازگردانده نشوند، آرام نخواهیم گرفت.»

خبر رهایی فای هال سه روز پیش توسط زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان اعلام شد.

گزارش‌ها می‌رسانند که او در ماه فبروری بازداشت شده بود.

تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در یک نشست خبری روز دوشنبه گفت که مهم ترین اولویت دولت ایالات متحده، مصوونیت و امنیت مردم امریکا است در هر جایی که هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!