جهان
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
وزارت خزانهداری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس میشود که عضو شورای روابط بینالملل حماس هستند.
امریکا روز سهشنبه (۲۹ عقرب) شش مقام بلند پایهای حماس از جمله نمایندههای این گروه در خارج، یک عضو بلند پایهاگردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس و افرادی را که در جمعآوری کمک ملی و قاچاق سلاح به غزه مشارکت داشتهاند تحریم کرد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری امریکا (اوفاک) در بیانیهای تأکید کرد که حماس هنوز به مقاماتی وابسته است که نقشهایی آشکار و به ظاهر مشروع در داخل گروه دارند ولی در اصل فعالیتهای تروریستی آنها را تسهیل کرده و یا منافع شان در خارج از کشور را حفظ میکنند و در هماهنگی برای انتقال پول و کالا به غزه نقش دارند.
برادلی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانهداری در امور مالی و تروریسم گفت که این وزارتخانه همچنان متعهد به ایجاد اختلال در تلاشهای حماس برای کسب درآمد اضافی و پاسخگو کردن کسانی است که فعالیتهای تروریستی این گروه را تسهیل میکنند.
یکی از افراد تحریمشده عبدالرحمن اسماعیل غنیمت، از اعضای قدیمی شاخه نظامی حماس است. بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری امریکا، این فرد که در حال حاضر در ترکیه مستقر است، قسمتی از حماس را که مسئولیت حمایت از منافع این گروه در کرانه باختری را بر عهده دارد بنیانگذاری کرده و در حملات تروریستی موفق و ناکام متعددی از جمله بمبگذاری سال ۱۹۹۷ میلادی در کافهای در تلآویو نقش داشته است.
یکی دیگر از مقامات تحریمشده حماس که او نیز مستقر در ترکیه است در تسهیل مالی این گروه مشارکت داشته است و پیشتر به خاطر نقشش در حمله سال ۱۹۹۳ در کرانه باختری که منجر به کشته شدن یک سرباز اسرائیلی شد، زندانی شده بود.
وزارت خزانهداری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس میشود که عضو شورای روابط بینالملل حماس هستند.
غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس که به نمایندگی از این گروه صحبت میکند نیز از دیگر افراد تحریمشده توسط امریکا است.
این اقدام نهمین اقدام تحریمی اوفک از زمان حمله هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل است که این گروه و حامیان آن را هدف قرار میدهد.
پیش از این، در نخستین سالگرد این حمله در هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۴، امریکا کسانی را که نقشهای مهم در جمعآوری کمکهای خارجی تحت عنوان «کارهای خیریه» برای تأمین مالی حماس و فعالیتهای تروریستی آن داشتند تحریم کرد.
حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، جاپان و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.
جهان
امضای نسخه جدید دکترین هستهای روسیه
همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.
به نقل از رویترز همزمان با تصمیم واشنگتن مبنی بر صدور مجوز برای اوکراین جهت استفاده از راکتهای دوربرد امریکای برای حمله به عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور نسخه جدید دکترین هستهای مسکو را تأیید و امضا کرد.
بر اساس این دکترین، در صورتی که روسیه با تسلیحات متعارف تحت حمایت یک قدرت هستهای هدف حمله راکتی قرار بگیرد، آنگاه مسکو میتواند به سلاح هستهای متوسل شود. تصمیم تغییر دکترین هستهای رسمی روسیه، پاسخ کرملین به گزارش اخیر نیویارکتایمز درباره چراغ سبز جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد امریکایی در عمق خاک روسیه است.
در این دکترین جدید که در آن تهدیدهای منجر به استفاده احتمالی روسیه از سلاح هستهای تشریح شده، حمله به این کشور با راکتهای متعارف، طیاره بدون سرنشین یا سایر طیارهها از جمله معیارهای توسل مسکو به سلاح هستهای تلقی میشود.
همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.
پوتین چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا دستور تغییرات در دکترین هستهای روسیه را صادر کرد.
جهان
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است.
حزب الله لبنان با طرح پیشنهادی امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرد.
یک مقام ارشد لبنانی به رویترز گفت دولت لبنان و حزبالله با پیشنهاد امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرده اند. البته آنها درباره محتوای این پیشنهاد، برخی ملاحظات را دارند.
هنوز اسرائیل به این خبر واکنش نشان نداده است.
وی این پیشنهاد امریکا را جدی ترین تلاش برای پایان دادن به جنگ توصیف کرد.
حملات گسترده ارتش اسرائیل به لبنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون منجر به جان باختن چند هزار نفر در لبنان و آوارگی حدود ۱.۵ میلیون نفر از اهالی جنوب و ضاحیه بیروت شده است.
علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است. همچنین فرستاده قصر سفید آموس هوکشتاین هم در مسیر سفر به بیروت برای ادامه مذاکرات است.
آموس هوکشتاین، میانجیگر امریکایی میان اسرائیل و لبنان است. او ، یهودی و متولد شهر قدس است. قبل از این هم با میانجیگری هوکشتاین، لبنان و اسرائیل مذاکرات غیرمستقیم موفقیت آمیزی برای تعیین مرزهای دریایی انجام دادند. این مذاکرات باعث شد اسرائیل و لبنان مرزهای دریایی را ترسیم کنند.
پیش از این حزبالله لبنان موافقت کرده بود نبیه بری رهبر گروه شیعه اَمل و رئیس مجلس لبنان از طرف حزب الله مذاکره داشته باشد.
خلیل به رویترز گفت: «لبنان، ملاحظات خود را در یادداشتی در فضای مثبت، تحویل سفیر امریکا در بیروت داد.»
او از بیان جزییات خودداری کرد اما گفت: «همه ملاحظاتی که ارائه کردیم تاکیدی بر پایبندی دقیق به قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد با همه جزئیات آن است.
قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به جنگ قبلی حزب الله لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.
این قطعنامه تاکید می کند حزب الله نباید هیچ حضور نظامی در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل تا دریایی لیطانی (جنوب لبنان) داشته باشد. این به معنی فاصله ۳۰ کیلومتری عمق مرزهای لبنان با اسرائیل است.
خلیل با اشاره به طرح پیشنهادی امریکا برای اتش بس میان اسرائیل و لبنان گفت، موفقیت این ابتکار هم اکنون در انتظار اسرائیل است. اگر اسرائیل خواهان راه حل نباشد میتواند ۱۰۰ مشکل ایجاد کند.
رویترز نوشته است اسرائیل قبلا گفته بود قطعنامه ۱۷۰۱به دلیل حضور نیروهای نظامی حزب الله و تسلیحات حزب الله در مرزهای لبنان با اسرائیل، به خوبی اجرا نشد.
لبنان هم اسرائیل را به نقض قانون از جمله پرواز جیتهایش در حریم هوایی این کشور متهم میکند.
خلیل دستیار رئیس مجلس لبنان افزود: «اسرائیل تلاش می کند زیر آتش و برای فشار بر ما، مذاکره کند.»
اشاره او به افزایش حملات اسرائیل به بیروت و حومه جنوبی آن (ضاحیه) مرکز فعالیتهای حزب الله است.
بعد از حزب الله لبنان، جنبش امل مهمترین گروه شیعی لبنانی است گرچه بزرگی و دایره فعالیتهای گسترده حزب الله قابل مقایسه با امل نیست.
جهان
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
این تصمیم پس از درخواستهای مکرر ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، برای دریافت این نوع سلاحها به منظور هدف قرار دادن اهداف نظامی روسیه اتخاذ شده است.
رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد دولت جو بایدن به اوکراین اجازه خواهد داد از سلاحهای امریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند، و افزود کییف قصد دارد در روزهای آینده اولین حملات خود را با برد بلند انجام دهد.
در این گزارش که به نقل از دو مقام و یک منبع در روز یکشنبه (۲۷ عقرب) منتشر شده، این اقدام تغییر سیاستی قابلتوجه در جنگ اوکراین و روسیه توصیف شده است.
این تصمیم پس از درخواستهای مکرر ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، برای دریافت این نوع سلاحها به منظور هدف قرار دادن اهداف نظامی روسیه اتخاذ شده است.
گفته شده این تغییر سیاست در واکنش به استقرار نیروهای زمینی کوریای شمالی از سوی روسیه است، که نگرانیهایی را در واشینگتن و کییف ایجاد کرده است.
زلنسکی در سخنرانی عصر یکشنبه خود اعلام کرد که راکتها «خودشان حرف خواهند زد» و گفت: «امروز در رسانهها گفته میشود که اجازه انجام اقدامات مناسب به ما داده شده است، اما حملات با کلمات انجام نمیشود. چنین مسائلی اعلام نمیشوند.»
واشینگتن و وزارت خارجه امریکا از اظهارنظر در این مورد خودداری کردهاند، اما در مقابل، کرملین درباره این تغییر سیاست هشدار داد و گفت این اقدام ممکن است به تشدید تنشها منجر شود.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از یک نماینده پارلمان این کشور نوشت تصمیم ایالات متحده برای اجازه به اوکراین جهت استفاده از سلاحهای امریکایی در حمله به خاک روسیه گامی بیسابقه است که میتواند منجر به جنگ جهانی سوم شود و گفت واکنش مسکو به این اقدام «فوری» خواهد بود.
این تصمیم دو ماه پیش از ورود دونالد ترمپ، رییسجمهوری منتخب امریکا، به قصر سفید گرفته شده و معلوم نیست که آیا ترمپ پس از به عهده گرفتن مقام ریاستجمهوری، این سیاست را تغییر دهد یا خیر.
در حالی که برخی از مقامهای ایالات متحده ابراز تردید کردهاند که حملههای دوربرد مسیر کلی جنگ را تغییر دهد، این تصمیم میتواند در زمانی که نیروهای روسیه در حال پیشروی هستند به اوکراین کمک کند، و احتمالا کییف را در موقعیت بهتری در مذاکرات آتشبس قرار دهد.
از زمان پیروزی ترمپ در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴، مقامهای ارشد دولت بایدن بارها گفتهاند که از زمان باقیمانده استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود اوکراین میتواند سال آینده هم به طور موثر از خود دفاع کند، یا از «موقعیت قدرت» با روسیه مذاکره کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
انستیتوت صلح امریکا: سیستم بانکی افغانستان ناکارآمد است
-
ورزش4 روز ago
هجده بازیکن کریکت افغان برای داوطلبی لیگ برتر هند شارت لیست شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
-
ورزش5 روز ago
افغانستان تیم زیر ۱۹ سال پاکستان را شکست داد
-
جهان4 روز ago
زلنسکی میگوید اوکراین باید کوشش کند جنگ در سال آینده پایان یابد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
لوی درستیز پاکستان: امارت اسلامی نگذارد از خاک افغانستان برای فعالیتهای تروریستی استفاده شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر و ترکیه بر تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان تاکید کردند