Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا و ناتو روی چگونگی تامین امنیت میدان هوایی کابل بعد از خروج غور می‌کنند

منتشر شده

در

یکی از نگرانی‌های کشورهای عضو ناتو تامین امنیت دیپلومات‌های این کشورها در افغانستان و حفظ امنیت سفر آنان است. ناتو می‌گوید روی گزینه‌هایی برای تامین امنیت میدان هوایی کابل در آینده کار می‌کند.

تصمیم جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده امریکا برای خروج نیروها تا ۱۱ سپتمبر از افغانستان، واشنگتن و سایر متحدانش را واداشته است تا برای حفاظت کارمندان و دیپلومات هایشان که در افغانستان باقی مانند فکر کنند.

همانطور که بایدن در ماه اپریل پایان جنگ امریکا را اعلام کرد، متعهد شد که دولت وی "مشخص خواهد کرد که حضور دیپلوماتیک امریکا در افغانستان چگونه خواهد بود" و چگونه از آنان محافظت خواهد شد.

مهمترین چالشی که اکنون مقامات غربی با آن روبرو هستند، مسئله تامین امنیت میدان هوایی کابل است – جایی که نقش مهمی بین سفارتخانه‌های خارجی در "منطقه سبز" کابل و دنیای خارج بازی می‌کند.

با ترس از بازگشت طالبان پس از خروج نیروهای امریكا و متحدان ناتو پس از تقریباً دو دهه حضور در افغانستان، یکی از سوالات عمده بی پاسخ چگونگی نگهداری تاسیسات حیاتی مربوط به افغان‌ها و همچنین خارجی‌ها است.

مارک میلی رییس ستاد مشترک نیروهای امریکایی روز سه‌شنبه (۲۸ثور) بعد از بحث با رهبران نظامی ناتو در بروکسل گفت که «یکی از مسایل کلیدی تداوم حضور دیپلوماتیک است. بنابراین ما روی جزئیاتی کار می‌کنیم که چطور امنیت میدان هوایی را تامین کنیم، چگونه نیروهای امنیتی میدان هوایی را حمایت کنیم و کدام کشورها می‌خواهند برای انجام این کار مشارکت کنند.»

میلی تاکید کرد که رهبران ۳۰ کشور عضو ناتو ممکن تصامیم بیشتری در مورد برنامه آینده افغانستان، در نشست سران در ۱۴ جون در بروکسل بگیرند. اما فعلاً این مساله حل ناشده باقی می‌ماند.

یک مقام ناتو به خبرگزاری فرانسه گفت که این پیمان "همچنان به همکاری پایدار خود با افغانستان و حمایت از پایداری نیروهای امنیتی افغانستان متعهد است". او علاوه کرده است که »ما جزئیاتی را بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانیم به حمایت خود ادامه دهیم.»

وزارت دفاع امریکا تخمین زده که برای تامین امنیت میدان هوایی کابل به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سرباز نیاز است. در حال حاضر امنیت میدان هوایی از سوی نظامیان ترکی عضو ناتو با همکاری نیروهای افغان تامین می‌شود.

در حالی که نیروهای خارجی در حال ترک افغانستان اند، نیروهای ویژه افغانستان به عنوان تنها نیروهایی نگریسته می‌شوند که توقع تامین امنیت از آنان می‌رود.

اما اگر عملیات‌های گروه طالبان ادامه پیدا کند به این نیروها احتمالا در بخش‌های دیگر کشور نیاز خواهد شد تا از سقوط دولت جلوگیری کنند.

مقامات امریکایی و اروپایی می‌گویند که چندین گزینه دیگر نیز برای محافظت از میدان هوایی مطرح شده است.

این موارد شامل گماشتن پیمانکاران غیرنظامی برای رسیدگی به امنیت، توافق کشورها به گونه انفرادی برای حضور مستقل از ناتو یا مراجعه به سازمان ملل می‌شود.

هییت امریکایی گفته است که چندین کشور در جلسه سران دفاعی ناتو ابراز تمایل کردند که در تأمین امنیت میدان هوایی برای تامین تداوم حضور در کابل نقش داشته باشند.

یک دیپلومات غربی گفته است که ترکیه مسئله حضورش را بررسی می‌کند، اما تاهنوز چیزی تعهد نشده است.

اعضای ائتلاف هراس دارند که وجود هرگونه نیروهای خارجی - خصوصی یا مربوط به یک کشور - به عنوان ایستادگی در برابر طالبان تلقی شود و به طور قطعی روند متزلزل صلح را با خطر مواجه کند.

واشنگتن تاکید کرده که پس از ۱۱ سپتمبر هیچ نیروهای نظامی و یا پیمانکار امریکایی در افغانستان حضور نخواهد داشت. ناتو نیز باقی گذاشتن نیروها در این کشور در زیر چتر ائتلاف را رد می‌کند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!