رویداد های اخیر
امریکا و اوکراین بر سر قرارداد مواد معدنی به توافق رسیدند
یک منبع آگاه دیگر نیز گفت که آقای زلنسکی در سفر خود به واشینگتن با نمایندگان کنگره ایالات متحده دیدار خواهد کرد، اما ممکن است که این برنامه تغییر کند.

منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده و اوکراین بر سر پیشنویس قراردادی که زمینه دسترسی واشینگتن به منابع طبیعی اوکراین در بدل حمایت از کییف را فراهم میآورد، به توافق رسیدند.
گزارش این رسانه روز سهشنبه هفتم حوت پس از آن منتشر شد که دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، قصد دارد اواخر این هفته جهت امضای قرارداد به واشینگتن سفر کند.
به گفته دو منبع آگاه، سفر آقای زلنسکی به واشینگتن روز جمعه دهم حوت انجام خواهد شد، حدود یک هفته پس از آن که رهبران دو کشور از یکدیگر انتقاد کردند.
دونالد ترمپ که تلاش میکند به سرعت به جنگ میان روسیه و اوکراین پایان دهد گفته است که اگر توافقی برای پایان جنگ به دست بیاید، بهنوعی لازم است که نیروهای حافظ صلح در اوکراین مستقر شوند. مسکو اما با استقرار نیروهای ناتو به عنوان نیروهای حافظ صلح مخالفت کرده است.
شتاب ترمپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین این نگرانی را پدید آورده که ایالات متحده ممکن است امتیازاتی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بدهد که با امنیت اوکراین و اروپا در تعارض باشد و چشمانداز ژئوبلتیک را تغییر دهد.
رویترز مینویسد که هنوز مشخص نیست اوکراین چنانکه میخواسته است توانسته تضمینهای امنیتی از ایالات متحده بگیرد یا اینکه در بدل منابع معدنی خود صرفا کمکهای نظامی بیشتری از واشینگتن خواهد گرفت.
یکی از منابع آگاه به رویترز گفته است که بحث میان کییف و واشینگتن درباره ارسال کمکهای تسلیحاتی بیشتر برای اوکراین هنوز ادامه دارد و به نتیجه نرسیده است.
ترمپ هفته گذشته زلنسکی را دیکتاتور نامحبوب خواند که یا باید به سرعت به توافقی برای پایان جنگ تن دهد یا کشور خود را از دست بدهد. زلنسکی نیز گفت که رئیسجمهور ایالات متحده در حباب اطلاعات غلط روسیه اسیر شده است.
یک منبع آگاه به شرط عدم انتشار نام خود به رویترز گفت که قصر سفید به زلنسکی پیشنهاد این سفر را داده است. به گفته او، مقامات دو کشور با این پیشنویس موافقت کردهاند و میخواهند که آن را امضا کنند.
ترمپ از اوکراین میخواهد صدها میلیارد دالر کمکهایی را که دولت جو بایدن به کییف کرده است پس بدهد و این توافق میتواند امکان دسترسی ایالات متحده به معادن غنی اوکراین را فراهم کند.
یک منبع آگاه دیگر نیز گفت که آقای زلنسکی در سفر خود به واشینگتن با نمایندگان کنگره ایالات متحده دیدار خواهد کرد، اما ممکن است که این برنامه تغییر کند.
زلنسکی از امضای پیش نویس قبلی توافقنامه مواد معدنی خودداری کرده و گفته بود که این پیشنویس حاوی هیچ تضمین امنیتی برای اوکراین نیست. کییف همچنین اعتراض کرده بود که واشینگتن خواستار دسترسی به ۵۰۰ میلیارد دالر ثروت طبیعی اوکراین است حال آنکه کمکهای ایالات متحده به اوکراین بهمراتب کمتر از این بوده است.
ترمپ نیز در پاسخ به این سوال که اوکراین در بدل قرارداد مواد معدنی چه چیزی دریافت خواهد کرد، گفت که ایالات متحده تاکنون ۳۵۰ میلیارد دالر از جمله تجهیزات نظامی به کییف کمک کرده است.
او همچنین در پاسخ به این سوال که امریکا تا چه زمانی همچنان به اوکراین تسلیحات نظامی خواهد داد، گفت: «ممکن است برای مدتی ادامه پیدا کند یا شاید تا زمانی که با روسیه توافقی داشته باشیم.»
رئیسجمهور ایالات متحده اما دوباره پیشبینی کرد که جنگ میتواند به سرعت پایان یابد. هرچند که او نگفت چگونه ممکن است این اتفاق بیفتد.
اوکراین دارای ذخایر ۲۲ ماده از ۳۴ ماده معدنی است که اتحادیه اروپا آن را موادی حیاتی دانسته. این ذخایر شامل مواد صنعتی و ساختمان، فلزات گرانبها و غیرآهنی و برخی عناصر خاکی کمیاب هستند.
ذخایر گرافیت اوکراین نیز ۲۰ درصد از منابع جهانی را تشکیل میدهد، مادهای که عنصری کلیدی در ساخت باتریهای موترهای برقی و راکتورهای هستهای است.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبهنظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند.
شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاشهای صادقانه و بیدریغ ما، فعالیتهای تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.»
صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»
شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل میباشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبهنظامیان برای حمله به پاکستانیها استفاده شود، این امر نمیتواند اتفاق بیفتد.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت4 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
-
تجارت2 روز ago
معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد