رویداد های اخیر
امریکا: مشروعیت امارت اسلامی بستگی بهرفتار مقامهای حاکم دارد
وزارت خارجه امریکا اخیراً گفته است که کسب مشروعیت و حمایت جهانی از حکومت جدید در افغانستان بستگی بهرفتار مقامهای حاکم در این کشور دارد.
وزارت خارجه امریکا میگوید تا زمانیکه مقامهای حاکم زنان و دختران را سرکوب کنند انتظار نداشته باشند روابط جامعه جهانی با آنها بهبود پیدا کند.
مقامها در وزارت خارجه امریکا افزودهاند که در این خصوص هماهنگی و توافقنظر میان همه اعضای جامعه جهانی وجود دارد.
ندپرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است: «تا زمانیکه مقامهای حاکم در افغانستان زنان و دختران را سرکوب کنند، جامعه جهانی حاضر نخواهد بود با آنها تعامل کند. این مسأله است که ما در حال گفتگو درمورد آن با تمام کشورهای جهان هستیم؛ مشروعیت و حمایت که مقامهای حاکم در افغانستان در تلاش کسب آن هستند به رفتار آنها بستگی دارد.»
بازشدن مکاتب دختران بالاترازصنف ششم درکنار ایجاد حکومت فراگیر، مبارزه با تروریزم و استفاده نشدن افغانستان برضد کشورهای همسایه، منطقه وجهان ازخواستهای است که مقامهای غربی بارها در سخنرانیهای خود به آن اشاره کردهاند.
آقای پرایس افزود: «ما از مقامهای حاکم در افغانستان خواستهایم موانع را بردارند تا دختران اجازه دسترسی به آموزش در تمام سطوح را پیدا کنند، بههرگونه محدودیت اضافی که مانع حرکت و تحصیل آزادانه آنها میشود، پایان دهند و به تعهداتی که به مردم افغانستان و جامعه جهانی دادهاند، احترام بگذارند.»
با این حال، مولوی هبتالله آخندزاده رهبرامارت اسلامی در پیام تازه صوتی گفته است که خواهان داشتن تعامل و روابط دوستانه با همه کشورها درچارچوب شریعت اسلامی اند وهیچ فشار را برای تعامل که خلاف ارزشها و شریعت اسلامی باشد، نخواهند پذیرفت.
درهمین حال، جاستین ترودو صدراعظم کانادا با وجود پیشنهاد سازمانها و نهادهای کمکرسان، هیچ جدول زمانی برای رفع موانع کمک به افغانستان ارایه نداده است.
جاستین ترودو گفته است هراس دارد با فراهم کردن حمایتهای مالی به افغانستان، قوانین تأمین مالی تروریزم نقض شود.
آقای ترودو گفته است: «ما میدانیم حمایت از مردم افغانستان چقدر مهم است اما ما به بررسی چگونگی کمک به افغانستان ادامه خواهیم داد، ما همچنان قصد نداریم مقامهای حاکم درافغانستان را به رسمیت بشناسیم اما به طور منظم با آنها در گفتگو هستیم تا از همه چیز اطمینان حاصل نشود تعامل با مقامهای حاکم در افغانستان دشوار خواهد بود.»
ایالات متحد امریکا، بریتانیا، آسترالیا و اتحادیه اروپا به سازمانهای امداد رسان اجازه دادهاند تا کمکها را بدون قراردادن آن در اختیارمقامهای حاکم درافغانستان مستقیماً به مردم افغانستان برسانند.
درحال حاضر افغانستان با کمبود مواد غذایی و تجهیزات طبی مواجه است و تحریمهای بینالمللی وخشکسالی وضعیت را برای مردم دشوارتر کرده چنانچه سازمان ملل و نهادهای بشری مرتبط با آن، از یک بحران انسانی و فروپاشی اقتصادی در افغانستان که مردم این کشور قربانی آن خواهد بود، هشداردادهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی2 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند