Connect with us

اخبار ساحوی

امریکا طیاره بی‌سرنشین ترکیه را بر فراز سوریه سرنگون کرد

منتشر شده

در

پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که اردوی امریکا یک طیاره بی‌سرنشین مسلح ترکیه را که در فاصله ۵۰۰ متری نیروهای امریکایی در شمال شرقی سوریه قرار داشت، سرنگون نمود. این یک مورد نادر استفاده از قوه قهریه توسط یکی از اعضای ناتو علیه دیگری می‌باشد.

به گزارش اسوشیتدپرس، جنرال پتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، آن را یک «حادثه تاسف برانگیز» خواند و گفت که نیروهای امریکایی مجبور شدند برای امنیت به پناهگاه ها بروند در حالی که ترکیه اهدافی را در آن نزدیکی بمباران کرد.

لوید آستین، وزیر دفاع و جنرال سی کیو براون، رئیس جدید ستاد مشترک، پس از این حادثه به سرعت با همتایان ترک خود صحبت کردند تا بر ارزشی که برای روابط خود با ترکیه قائل هستند و همچنین بر لزوم اجتناب از هرگونه حادثه مشابه در آینده تاکید نمایند.

رایدر گفت که تصمیم برای سرنگونی طیاره بی‌سرنشین مسلح ترکیه «بر اساس دقت لازم و حق ذاتی دفاع از خود برای انجام اقدامات مناسب برای حفاظت از نیروهای امریکایی گرفته شده است» و افزود: «ما هیچ نشانه ای نداریم که ترکیه عمداً نیروهای امریکایی را هدف قرار داده است.»

مقامات امریکایی پیشتر به اسوشیتدپرس گفتند که دستور سرنگونی پس از بیش از دوازده تماس با مقامات اردوی ترکیه صادر شده با بیان اینکه نیروهای امریکایی در منطقه حضور دارند و اگر طیاره بی‌سرنشین خارج نشود، اردوی ایالات متحده برای محافظت از آنها اقدام خواهد کرد.

رایدر گفت که نیروهای ایالات متحده طیاره های بدون سرنشین ترکیه را در حال انجام حملات هوایی در اطراف ولایت حسکه در حدود ساعت ۷:۳۰ صبح به وقت محلی مشاهده کردند و برخی از حملات در داخل یک محل به اصطلاح «منطقه عملیاتی محدود» امریکایی که تنها در یک کیلومتری از نیروهای امریکایی بود، انجام شد. او گفت که اندکی بعد یک طیاره بی‌سرنشین ترکیه دوباره وارد منطقه ممنوعه شد «در مسیری که نیروهای امریکایی در آن مستقر بودند.»

رایدر گفت که فرماندهان تشخیص دادند که این یک تهدید است و جت های جنگنده ایف ۱۶ ایالات متحده آن را حدود ساعت ۱۱:۴۰ صبح سرنگون کردند. وی افزود که هیچ نیروی امریکایی آسیب ندیده است.

سوریه بیش از یک دهه است که درگیر جنگ داخلی بوده و این کشور به مناطق تحت کنترول دولت سوریه به رهبری رئیس جمهور بشار الاسد، ستیزه جویان وابسته به القاعده و جنگجویان مخالف تحت حمایت ترکیه در شمال غرب و همچنان نیروهای کرد در شمال شرقی که ایالات متحده با آنها برای انجام ماموریت هایی علیه گروه داعش شریک است، تقسیم شده است.

این جنگ تاکنون نیم میلیون کشته و صدها هزار زخمی برجا گذاشته و بسیاری از مناطق کشور ویران کرده است.

ایالات متحده حدود ۹۰۰ سرباز در سوریه دارد که برای مقابله با شبه‌نظامیان گروه داعش ماموریت‌هایی را انجام می‌دهد.

هنوز هیچ اظهارنظری از ترکیه در مورد سرنگونی طیاره بی‌سرنشین اش منتشر نشده است.

اخبار ساحوی

حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت

Published

on

ندیم اسلم چودری، یک مقام ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرده که افراد مسلح روز پنجشنبه به موترهای مسافربری در این ایالت تیراندازی نمودند که در نتیجه آن حداقل ۳۸ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدند.

چودری گفت که در میان کشته شدگان این حمله که در منطقه قبایلی کرم رخ داد، یک زن و یک کودک نیز شامل اند. وی افزود: «این یک فاجعه بزرگ است و احتمال افزایش تعداد کشته ها وجود دارد.»

هیچ گروهی مسوولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.

زیارت حسین، یکی از ساکنان محلی پاراچنار به رویترز گفت: «دو کاروان موترهای مسافربری، یکی حامل مسافران از پیشاور به پاراچنار و دیگری از پاراچنار به پیشاور بودند که مردان مسلح به سوی آنها تیراندازی کردند.»

آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان در بیانیه ای این حمله را به شدت محکوم کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

هند یک راکت مافوق‌صوت آزمایش کرد

به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشان‌دهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته.

Published

on

به نقل از رویترز، رسانه‌های هندی امروز یک‌شنبه (۲۷عقرب) با انتشار تصاویری اعلام کردند که این کشور یک راکت مافوق‌صوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کرده است.

دولت هند با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر اینکه آزمایش این راکت موفقیت‌آمیز بوده اعلام کرد که این راکت مافوق‌صوت ساخته و طراحی «سازمان دولتی تحقیق و توسعه دفاعی» و شرکای صنعتی است و برای حمل کلاهک‌هایی با برد بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر برای نیروهای مسلح هند طراحی شده است.

در بیانیه دولت هند آمده، اردوی این کشور این راکت مافوق صوت دوربرد را در جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا آزمایش کرده است.

به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشان‌دهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته و هم‌اکنون در گروه کوچک کشورهایی قرار دارد که دارای چنین تکنالوژی‌های پیشرفته‌ای هستند.

هم‌اکنون تلاش‌ها و کوشش‌های جهانی برای دست‌یابی به تسلیحات مافوق‌صوتی در برخی کشورها مانند هند در جریان است و تلاش دارند به کشورهایی مانند چین، روسیه و امریکا نزدیک شوند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد

این تکذیب‌ها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، به‌خصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت می‌گیرد.

Published

on

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دو روز پس از انتشار گزارش‌هایی درباره دیدار نمایندهٔ ایران در سازمان ملل متحد با ایلان ماسک، این خبر را تکذیب کرده است.

او شامگاه شنبه (۲۶ عقرب) در برنامه گفت که هیچ‌یک از مقامات ایرانی با ایلان ماسک دیدار نداشته و این موضوع را «خبرسازی امریکایی‌ها» خواند.

آقای عراقچی مدعی شد انتشار این خبر شاید «فضاسنجی رسانه‌های امریکایی باشد تا ببینند زمینه برای انجام چنین دیدارهایی وجود دارد یا آنکه «هیاهوی تبلیغاتی» است تا ببینند پس از آمدن رئیس جمهور جدید امریکا، ایران به دنبال تماس با ایالات متحده است یا خیر؟

آقای عراقچی افزود: «قطعا هیچ یک از سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام نخواهد داد.»

ساعاتی پیش‌تر نیز خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، نوشت که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در گفتگو با خبرگزاری، «ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی‌ گستردهٔ رسانه‌های امریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد».

این تکذیب‌ها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، به‌خصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت می‌گیرد.

خبر این دیدار را ابتدا نیویارک تایمز روز پنجشنبه (۲۴ عقرب) منتشر کرد و به‌نقل از برخی مقام‌های ایرانی نوشت که محور گفتگوی دو طرف «چگونگی کاهش تنش» بین ایران و امریکا بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!