Connect with us

اخبار ساحوی

امریکا طیاره بی‌سرنشین ترکیه را بر فراز سوریه سرنگون کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که اردوی امریکا یک طیاره بی‌سرنشین مسلح ترکیه را که در فاصله ۵۰۰ متری نیروهای امریکایی در شمال شرقی سوریه قرار داشت، سرنگون نمود. این یک مورد نادر استفاده از قوه قهریه توسط یکی از اعضای ناتو علیه دیگری می‌باشد.

به گزارش اسوشیتدپرس، جنرال پتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، آن را یک «حادثه تاسف برانگیز» خواند و گفت که نیروهای امریکایی مجبور شدند برای امنیت به پناهگاه ها بروند در حالی که ترکیه اهدافی را در آن نزدیکی بمباران کرد.

لوید آستین، وزیر دفاع و جنرال سی کیو براون، رئیس جدید ستاد مشترک، پس از این حادثه به سرعت با همتایان ترک خود صحبت کردند تا بر ارزشی که برای روابط خود با ترکیه قائل هستند و همچنین بر لزوم اجتناب از هرگونه حادثه مشابه در آینده تاکید نمایند.

رایدر گفت که تصمیم برای سرنگونی طیاره بی‌سرنشین مسلح ترکیه «بر اساس دقت لازم و حق ذاتی دفاع از خود برای انجام اقدامات مناسب برای حفاظت از نیروهای امریکایی گرفته شده است» و افزود: «ما هیچ نشانه ای نداریم که ترکیه عمداً نیروهای امریکایی را هدف قرار داده است.»

مقامات امریکایی پیشتر به اسوشیتدپرس گفتند که دستور سرنگونی پس از بیش از دوازده تماس با مقامات اردوی ترکیه صادر شده با بیان اینکه نیروهای امریکایی در منطقه حضور دارند و اگر طیاره بی‌سرنشین خارج نشود، اردوی ایالات متحده برای محافظت از آنها اقدام خواهد کرد.

رایدر گفت که نیروهای ایالات متحده طیاره های بدون سرنشین ترکیه را در حال انجام حملات هوایی در اطراف ولایت حسکه در حدود ساعت ۷:۳۰ صبح به وقت محلی مشاهده کردند و برخی از حملات در داخل یک محل به اصطلاح «منطقه عملیاتی محدود» امریکایی که تنها در یک کیلومتری از نیروهای امریکایی بود، انجام شد. او گفت که اندکی بعد یک طیاره بی‌سرنشین ترکیه دوباره وارد منطقه ممنوعه شد «در مسیری که نیروهای امریکایی در آن مستقر بودند.»

رایدر گفت که فرماندهان تشخیص دادند که این یک تهدید است و جت های جنگنده ایف ۱۶ ایالات متحده آن را حدود ساعت ۱۱:۴۰ صبح سرنگون کردند. وی افزود که هیچ نیروی امریکایی آسیب ندیده است.

سوریه بیش از یک دهه است که درگیر جنگ داخلی بوده و این کشور به مناطق تحت کنترول دولت سوریه به رهبری رئیس جمهور بشار الاسد، ستیزه جویان وابسته به القاعده و جنگجویان مخالف تحت حمایت ترکیه در شمال غرب و همچنان نیروهای کرد در شمال شرقی که ایالات متحده با آنها برای انجام ماموریت هایی علیه گروه داعش شریک است، تقسیم شده است.

این جنگ تاکنون نیم میلیون کشته و صدها هزار زخمی برجا گذاشته و بسیاری از مناطق کشور ویران کرده است.

ایالات متحده حدود ۹۰۰ سرباز در سوریه دارد که برای مقابله با شبه‌نظامیان گروه داعش ماموریت‌هایی را انجام می‌دهد.

هنوز هیچ اظهارنظری از ترکیه در مورد سرنگونی طیاره بی‌سرنشین اش منتشر نشده است.

اخبار ساحوی

پاکستان و چین در مورد نگرانی‌های امنیت در باره اتباع چینی گفتگو می‌کنند

سفیر پاکستان تاکید کرده که هر دو کشور از نظر به اشتراک‌گذاری اطلاعات و توسعه روش‌های عملیاتی استندرد همکاری نزدیک دارند.

Published

on

China-Pakistan flags
(Last Updated On: )

خلیل هاشمی سفیر پاکستان در چین صبح امروز (چهارشنبه، ۶ حمل) گفته است که چین قرار است با این کشور درباره نگرانی‌های امنیتی که شهروندان چین در پاکستان با آن مواجه هستند، گفتگو کند.

بر بنیاد گزارش رویترز، او این موضوع را در حاشیه نشست بوآئو در ولایت هاینان چین به خبرنگاران مطرح ساخته است.

سفیر پاکستان تاکید کرده که هر دو کشور از نظر به اشتراک‌گذاری اطلاعات و توسعه روش‌های عملیاتی استندرد همکاری نزدیک دارند.

این در حالی است که حمله بر شهروندان چینی در پاکستان، در طی ماه‌های اخیر افزایش یافته و هر از گاهی هدف انفجارها و حملات قرار می‌‌گیرند.

پیش از این نیز دولت چین از پاکستان خواسته است تا در این باره اقدام کند و گزارش‌هایی را از حمله بر شهروندان چینی در این کشور ارائه دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتش‌بس در غزه ارائه کرد

طرح مصر همچنین شامل زمان‌بندی برای عقب‌نشینی کامل نظامی اسرائیل از غزه است که به‌دنبال تضمین‌های ایالات متحده در آزادی گروگان‌های باقی‌مانده خواهد بود.

Published

on

(Last Updated On: )

مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتش‌بس غزه ارائه کرده که شامل آزادی گروگان‌ها و عقب‌نشینی نظامی اسرائیل می‌شود، اما اسرائیل هنوز پاسخی نداده است.

مقامات امنیتی به رویترز گفته‌اند که مصر یک پیشنهاد جدید برای احیای توافق آتش‌بس غزه ارائه کرده است. این پیشنهاد در پی تشدید خشونت‌ها و پس از آغاز عملیات‌های هوایی و زمینی اسرائیل علیه شبه‌نظامیان حماس در ۱۸ مارچ ارائه شده است که به‌دنبال آن یک دوره دوماهه آرامش نسبی پس از ۱۵ ماه جنگ به پایان رسید. مقامات صحی فلسطینی اعلام کردند که حملات هوایی اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته حداقل ۶۵ کشته بر جای گذاشته است.

پیشنهاد مصر شامل آزادی پنج گروگان اسرائیلی در هر هفته توسط حماس است، در حالی که اسرائیل پس از هفته اول، فاز دوم آتش‌بس را اجرا خواهد کرد. حماس هنوز ۵۹ گروگان را در اختیار دارد که ۲۴ نفر از آنها احتمالاً زنده‌اند. این پیشنهاد مورد توافق ایالات متحده و حماس قرار گرفته است، اما اسرائیل هنوز پاسخی نداده است.

طرح مصر همچنین شامل زمان‌بندی برای عقب‌نشینی کامل نظامی اسرائیل از غزه است که به‌دنبال تضمین‌های ایالات متحده در آزادی گروگان‌های باقی‌مانده خواهد بود.

حماس اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس جنوری متهم کرده، اما اعلام کرده که آماده مذاکره برای تجدید آتش‌بس است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

هشدار رهبر ایران: اگر امریکا سوءنیت نشان دهد، سیلی محکمی خواهد خورد

Published

on

(Last Updated On: )

علی خامنه‌ای، رهبر ایران می‌گوید که تهران نیازی به استفاده از عوامل نیابتی در منطقه ندارد و حوثی‌های یمن که از جمله گروه‌های همسو با این کشور در خاورمیانه هستند، براساس انگیزه‌های خود عمل می‌کنند.

به گزارش رویترز، رهبر ایران این اظهارات را در سخنان روز جمعه خود در تهران بیان کرده است.

دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور آمریکا روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که ایران را در قبال هرگونه حمله انجام‌شده توسط حوثی‌ها مسوول می‌داند.

این در حالی است که اداره ترمپ گسترده‌ترین عملیات نظامی امریکا در خاورمیانه را از زمان بازگشت او به کاخ سفید آغاز کرده است.

در طول سال‌ها، ایران با گروه‌هایی در سراسر منطقه همسو شده که خود را «محور مقاومت» در برابر نفوذ اسرائیل و امریکا می‌نامند. این گروه‌ها شامل حماس، حزب‌الله لبنان و گروه‌های شیعه مختلف در عراق می‌شوند.

خامنه‌ای در این باره گفت: «امریکایی‌ها مرتکب اشتباه بزرگی می‌شوند و مراکز مقاومت منطقه‌ای را عوامل نیابتی ایران می‌خوانند. نماینده یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه‌های خود را دارد و گروه‌های مقاومت در منطقه نیز انگیزه‌های خودشان را دارند. ایران نیازی به عوامل نیابتی ندارد.»

وی افزود: «آنها [امریکا] تهدید می‌کنند، اما ما هرگز آغازگر رویارویی یا درگیری با کسی نبوده‌ایم. با این حال، اگر کسی با بدخواهی اقدام کند و درگیری را آغاز نماید، سیلی‌های محکمی دریافت خواهد کرد.»

کارشناسان امور یمن، جایی که حوثی‌ها در طول سال‌ها جنگ داخلی کنترول خود را گسترش داده‌اند، می‌گویند این گروه عمدتاً توسط دغدغه‌های داخلی و پایگاه حمایتی خود انگیزه می‌گیرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!