رویداد های اخیر

امریکا: سازمان ملل در تلاش پیدا کردن یک راه حل مناسب برای وضعیت افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه امریکا می‌گوید که سازمان ملل در تلاش پیدا کردن یک راه حل مناسب برای وضعیت در افغانستان است، اما ایالات متحد وشریکانش درصورت ناکام شدن این گفتگوها تصمیم خواهند گرفت.

سخنگوی این وزارت می‌گوید که کمک‌های این کشور به معنای حمایت از حاکمان جدید نیست و این کمک‌ها به مردم افغانستان هم‌چنان ادامه دارد.

همزمان رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست شورای وزیران این اتحادیه در بروکسل گفته است که شورای وزیران در ماه فبروری تصامیم قاطع درباره وضعیت افغانستان خواهند گرفت.

وزیرخارجه آلمان هم گفته اگر زنان و دختران اجازه کار و تحصیل نداشته باشند، به افغانستان دیگر کمک نخواهد شد.

ندپرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، می‌گوید :«ما درحال ارزیابی گام‌های مناسب برای آینده هستیم، طالبان (امارت اسلامی) برای هر اقدام خود بها خواهند پرداخت. ما هر گزینه را روی میز داریم ما در هماهنگی بیشتر با شرکا وهمکاران بین‌المللی خود و مقام‌های ارشد سازمان ملل در تماس استیم تا وضعیت افغانستان را با آنچه از طالبان دیده می‌شود، بررسی کنیم.»

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا این موضوع که کمک‌های مالی بشردوستانه در مسیر حمایت از امارت اسلامی انجام می‌شود را رد کرده است.

او خاطرنشان کرده است این کمک‌ها از طریق سازمان‌های غیردولتی مصرف می‌شود و تمام تلاش بر این است تا پول به حاکمان جدید نرسد.

آقای پرایس نیز گفت: «درنتیجه تصامیم اخیر، ۸۳ درصد از سازمان‌های امدادرسان که درافغانستان کار می‌کنند، فعالیت‌های‌شان را دراین کشور متوقف کرده‌اند، این وضعیت برای ما و جامعه جهانی قابل قبول نیست زیرا ۲۰ میلیون نیازمند افغان برای ادامه زندگی به این کمک‌ها نیاز دارند، پول کمکی به طالبان و یا از طریق طالبان پرداخت نمی‌شود این پول‌ها از طریق سازمان‌های غیردولتی و کمک رسان به مصرف می‌رسد.»

همزمان رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست شورای وزیران این اتحادیه در بروکسل به خبرنگاران گفت که شورای وزیران درماه فبروری تصامیم قاطع درباره وضعیت افغانستان خواهند گرفت.

جوزف بورل، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «ما درباره وضعیت و محدودیت‌های که اخیراً ازسوی طالبان برزنان وضع شده بحث کردیم ما پیامدهای اقدامات اخیر را ارزیابی می‌کنیم از جمله از طریق میکانیزم‌های اضافی موجود تا طالبان را در برابر نقض حقوق زنان و دختران پاسخگو بسازیم .»

درعین حال، وزیر خارجه آلمان نیز هشدار می‌دهد اگر امارت اسلامی اجازه ندهد زنان با سازمان‌های کمک‌رسان در افغانستان کار کنند، کمک‌های بین‌المللی به مردم نیازمند افغانستان نخواهد رسید.

آنالینا بربوک، وزیرخارجه آلمان، می‌گوید: «وضعیت برای مردم، به ویژه زنان، فاجعه‌باراست، اگر زنان دیگر نتوانند با سازمان‌های بین‌المللی کار کنند، به افغانستان دیگر کمک نخواهد شد جایی که زنان اجازه کارنداشته باشند ما به‌عنوان جامعه بین‌المللی نمی‌توانیم به کمک ادامه دهیم.»

این درحالی است که منصور احمد خان، سفیر سابق پاکستان در افغانستان، می‌گوید که وضعیت افغانستان مطابق انتظار و منافع اقتصادی بلندمدت اسلام آباد شکل نگرفته است.

او درمقاله‌ای در وبسایت «شبکه خبری بول» نوشته است نه وضعیت افغانستان و نه روابط دوجانبه، آن طور که امید می‌رفت، نتیجه نداده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل