تجارت
امریکا روی برنامههایی برای پس از توافق صلح در افغانستان کار میکند

آمریکا برنامه ریزی روی برنامههای پس از توافق صلح برای افغانستان را آغاز کرده است.
برخی از دیپلماتهای کشور به آریانانیوز میگویند که واشنگتن میخواهد به کمکهایش به افغانستان پس از توافق احتمالی صلح با طالبان ادامه دهد و برنامههای تازهی انکشافی، زیربنایی، اشتغالزایی و اقتصادی را به اجرا بگذارد.
شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی گفته است: “چگونگی زمینه ی کاریابی برای جنگجویان طالب نه تنها در صفوف قوای مسلح بلکه استخدام آنها در پروژههای ملی و بینالمللی اقتصادی بخشی از برنامههایی است که جامعه جهانی دوست دارد در افغانستان سرمایهگذاری کند و ببینید که طالبان جز از روند بازسازی باشند.”
در همین حال ۱۱۴ میلیارد افغانی پول بودجه ملی امسال در بخش انکشافی و عملیاتی افغانستان را شکل میدهد؛ بیشتر کمکهای جهانی در بخش انکشافی و ۸.۱۴ میلیارد آن هم کمکهای ایالات متحده است.
دولت افغانستان برای رفتن به نشست ژینو در اواخر نوامبر امسال آمادگی میگیرد؛ تا هم کمک بیشتر مالی جهان را بدست آورد و هم میزان کمکها را برای سالهای آینده روشن سازد.
شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: “ما تلاش داریم که همه ساله کمکها بیشتر را جلب کنیم. بخاطر چندین سال آینده روی یک کنفرانس جهانی در ۲۰۲۰ کار می شود، فعلا کارها جریان دارد. در ماه نوامبر کنفرانس که برگزار شد، تعهدات کشورهای تمویل کننده بیشتر معلوم خواهد شد.”
وزارت دولت در امور صلح هم میگوید، روی برنامههای پیش، جریان و پسا توافق صلح با طالبان مطالعاتی را روی نیازمندیهای کشور انجام داده است.
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: “متناسب با پیشرفت روند و شرایط به وجود آمده از آن، در هماهنگی با تمام نهادها و ساختارهای مرتبط با روند صلح اقدامات را روی دست میگیرد.”
پس از توافق صلح، پرداختن به برنامههای زیربنایی و اشتغالزایی به ویژه در مناطق زیر حاکمیت طالبان که در محرومیت بوده اند، و بیرون ساختن افغانستان از وابستگی اقتصادی یک نیاز جدی پنداشته میشود.
شبیر بشیری، رییس شورای عالی صنایع، معادن و سرمایهگذاری میگوید: “عمدهترین مشکل افغانستان وابستگی اقتصادی کشور است که باید در راستای کاهش وابستگی اقتصادی کار صورت بگیرد و قوتهای داخل تقویت شود.”
در بند آخر توافقنامه صلح امریکا و طالبان هم آمده که ایالات متحده کوشش میکند برای بازسازی افغانستان با دولت جدید افغانستان همکاری اقتصادی داشته باشد و در امور کاری آن دخالت نکند.
از سوی دیگر شماری از تحلیلیگران اقتصادی و نماینده ارشد بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نگران اقتصاد افغانستان پسا جنگ اند و آنان از کشور های کمک کننده می خواهند که کمک های مالی و نظامی شان را تا برپایی یک نیروی منظم نظامی در افغانستان ادامه دهند.
به باور شماری از آگاهان با نزدیک شدن گفتگوهای میان افغانان و به تفاهم رسیدن حکومت با گروه طالبان ممکن روایت نبرد بیش از دو دهه افغانستان به پایان برسد اما تحلیلگران اقتصادی و سیاسی در انستیتیوت نبرد جدید از اوضاع پسا جنگ افغانستان نیز نگرانی های دارند و افغانستان را حتی پس از رسیدن به صلح نیز نیازمند کمک های دراز مدت مالی و اقتصادی کشورهای کمک کننده می دانند.
دنکن واکر استاد اقتصاد در دانشگاه نظامی امریکا میگوید: “کشورهای مانند افغانستان که در آن چندین دهه جنگ جریان داشته باشد مطمینا به یک مدت طولانی حتی پس از ختم جنگ نیز به کمک و ایجاد زیر ساخت ها در بخش های مختلف نیازمند خواهد بود”.
با این حال همه در انتظار آغاز گفتگو های میان افغانان است؛ گفتگویی که ممکن جنگ دو دهه حکومت افغانستان با طالبان را به پایان برساند.
تجارت
محصولات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی «حلال» کازان به نمایش گذاشته میشوند
The forum will run from May 13 to 18 and will bring together experts from Russian regions; OIC member states; and other countries

وزارت صنعت و تجارت نشست مشورتی را به هدف حضور فعال افغانستان و به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با کیفیت کشور، در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان، روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو با بخش خصوصی برگزار کرد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت از اشتراک کنندگان خواسته است که طرحها و پیشنهادهای شان با این وزارت شریک سازند تا چگونه بتوانند در این دو نمایشگاه حضور فعال داشته باشند.
برگزاری نشست مشورتی در مورد حضور فعال افغانستان در دو نمایشگاهی که قرار است در روسیه برگزار شود. در این نشست در مورد به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با ارزش کشور و بازاریابی به آنها، هزینههای مالی و مساحت مدنظرگرفته شده به محصولات و تولیدات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان کشور فدراتیف روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو بحث شده است.
اشتراک کنندگان نیز خواهان حضور پررنگ افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو شده و گفته اند که یک سیمینار آگاهیدهی برای مسوولان شرکتهای اشتراک کننده در این نمایشگاهها ترتیب گردد و همچنین بروشورهای شرکتها بررسی و استندردسازی شود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به اشتراک فعال افغانستان در نمایشگاهها جهت معرفی محصولات و تولیدات کشور و بازاریابی برای آنها، از اعضای بخش خصوی خواسته که برای اشتراک هرچه بهتر هیأت افغانستان در این نمایشگاه پیشنهادات شانرا با این وزارت شریک سازند.
این در حالی است که پیش از این نیز افغانستان در برخی از نمایشگاه های منطقهای اشتراک داشته و در این نمایشگاهها تولیدات کشور به نمایش گذاشته شده اند.
تجارت
ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.

رسانههای ایرانی به نقل از مقامهای این کشور گزارش دادهاند که ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادرات داشته است.
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.
در همین حال حسین روستایی، مشاور تجارتی ایران برای افغانستان، در نشست فرصتها و چالشهای بازار افغانستان که توسط اتاق تجارت، صنایع، معادن و رزاعتی ایران برگزار شد، گفته است: «افغانستان بیش از ۸۰ درصد نیاز بازار خود را از طریق واردات تامین میکند و واردات از ایران نیز ۲۵ درصد این میزان را تشکیل میدهد.»
او با اشاره به اولویتهای وارداتی افغانستان از جمله مواد غذایی، زراعتی، سوخت، کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، تخم مرغ، مرغ یک روزه، دارو، تجهیزات صحی و تجهیزات ساختمانی، افزوده است که ایران در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۰ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است.
مشاور تجارتی ایران برای افغانسان تاکید کرده است: «بنابراین روابط سنتی اقتصادی ایران با افغانستان باید وارد مدلهای جدید همکاری شود.»
آقای روستایی با تاکید بر اینکه ایجاد منطقه مشترک اقتصادی بین دو کشور باید هر چه سریعتر اجرایی شود، گفت: «با توجه به درگیریهای اخیر افغانستان و پاکستان، افغانستان میخواهد از فرصت بندر چابهار به بهترین شیوه استفاده کند. ایران میتواند نقش ترانزیتی خود را در واردات و صادرات افغانستان از ۵۰ درصد فعلی افزایش دهد.»
تجارت
ترمپ از کارت طلایی اقامت ۵ میلیون دالری رونمایی کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا از کارت طلایی اقامت در این کشور رونمایی کرد. این کارت ۵ میلیون دالر قیمت دارد و دارندگان آن میتوانند اقامت دایمی امریکا را بهدست آورند.
براساس گزارشها، ترمپ شام پنجشنبه (۳ اپریل) در جریان سفر خود به ایالت فلوریدا، از این کارت رونمایی کرد.
این کارت تصویر ترمپ را نیز روی خود دارد و قرار است در کمتر از دو هفته دیگر به طور رسمی در دسترس قرار گیرد.
ترمپ با نشان دادن این کارت به خبرنگاران گفت: «برای ۵ میلیون دالر، این کارت میتواند مال شما باشد. کارت طلایی است؛ کارت ترمپ!».
وی همچنان تأکید کرد که خودش نخستین شخص بوده که این کارت را خریداری کرده است.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تهران خواستار مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن است و هشدار به همسایگان درخصوص مشارکت در اقدام نظامی امریکا
-
جهان5 روز ago
تظاهرات ضد ترمپ در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید
-
تجارت5 روز ago
ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایالات متحده در پی قطع کامل کمکهایش به افغانستان است
-
صحت4 روز ago
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
-
جهان3 روز ago
ترمپ: مذاکره با ایران به صورت مستقیم و عراقچی میگوید غیرمستقیم دیدار میکنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خواست ملل متحد از تمویل کنندگان برای ادامه پشتیبانی از افغانستان