Connect with us

تجارت

امریکا روی برنامه‌هایی برای پس از توافق صلح در افغانستان کار میکند

منتشر شده

در

آمریکا برنامه ریزی روی برنامه‌های پس از توافق صلح برای افغانستان را آغاز کرده ‌است.

برخی از دیپلمات‌های کشور به آریانانیوز می‌گویند که واشنگتن می‌خواهد به کمک‌هایش به افغانستان پس از توافق احتمالی صلح با طالبان ادامه دهد و برنامه‌های تازه‌ی انکشافی، زیربنایی، اشتغال‌زایی و اقتصادی را به اجرا بگذارد.

شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی گفته است: "چگونگی زمینه‌ ی کاریابی برای جنگجویان طالب نه تنها در صفوف قوای مسلح بلکه استخدام آن‌ها در پروژه‌های ملی و بین‌المللی اقتصادی بخشی از برنامه‌هایی است که جامعه جهانی دوست دارد در افغانستان سرمایه‌گذاری کند و ببینید که طالبان جز از روند بازسازی باشند."

در همین حال ۱۱۴ میلیارد افغانی پول بودجه ملی امسال در بخش انکشافی و عملیاتی افغانستان را شکل می‌دهد؛ بیش‌تر کمک‌های جهانی در بخش انکشافی و ۸.۱۴ میلیارد آن هم کمک‌های ایالات متحده‌ است.

دولت افغانستان برای رفتن به نشست ژینو در اواخر نوامبر امسال آمادگی می‌گیرد؛ تا هم کمک بیش‌تر مالی جهان را بدست آورد و هم میزان کمک‌ها را برای سال‌های آینده روشن سازد.

شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: "ما تلاش داریم که همه ساله کمک‌ها بیشتر را جلب کنیم. بخاطر چندین سال آینده روی یک‌ کنفرانس جهانی در ۲۰۲۰ کار می شود، فعلا کارها جریان دارد. در ماه نوامبر کنفرانس که برگزار شد، تعهدات کشورهای تمویل کننده بیشتر معلوم خواهد شد."

وزارت دولت در امور صلح هم می‌گوید، روی برنامه‌های پیش، جریان و پسا توافق صلح با طالبان مطالعاتی را روی نیازمندی‌های کشور انجام داده ‌است.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: "متناسب با پیشرفت روند و شرایط به وجود آمده از آن، در هماهنگی با تمام نهادها و ساختارهای مرتبط با روند صلح اقدامات را روی دست می‌گیرد."

پس از توافق صلح، پرداختن به برنامه‌های زیربنایی و اشتغال‌زایی به ویژه در مناطق زیر حاکمیت طالبان که در محرومیت بوده‌ اند، و بیرون ساختن افغانستان از وابستگی اقتصادی یک نیاز جدی پنداشته می‌شود.

شبیر بشیری، رییس شورای عالی صنایع، معادن و سرمایه‌گذاری میگوید: "عمده‌ترین مشکل افغانستان وابستگی اقتصادی کشور است که باید در راستای کاهش وابستگی اقتصادی کار صورت بگیرد و قوت‌های داخل تقویت شود."

در بند آخر توافق‌نامه صلح امریکا و طالبان هم آمده که ایالات متحده کوشش می‌کند برای بازسازی افغانستان با دولت جدید افغانستان همکاری اقتصادی داشته باشد و در امور کاری آن دخالت نکند.

از سوی دیگر شماری از تحلیلیگران اقتصادی و نماینده ارشد بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نگران اقتصاد افغانستان پسا جنگ اند و آنان از کشور های کمک کننده می خواهند که کمک های مالی و نظامی شان را تا برپایی یک نیروی منظم نظامی در افغانستان ادامه دهند.

به باور شماری از آگاهان با نزدیک شدن گفتگوهای میان افغانان و به تفاهم رسیدن حکومت با گروه طالبان ممکن روایت نبرد بیش از دو دهه افغانستان به پایان برسد اما تحلیلگران اقتصادی و سیاسی در انستیتیوت نبرد جدید از اوضاع پسا جنگ افغانستان نیز نگرانی های دارند و افغانستان را حتی پس از رسیدن به صلح نیز نیازمند کمک های دراز مدت مالی و اقتصادی کشورهای کمک کننده می دانند.

دنکن واکر استاد اقتصاد در دانشگاه نظامی امریکا میگوید: "کشورهای مانند افغانستان که در آن چندین دهه جنگ جریان داشته باشد مطمینا به یک مدت طولانی حتی پس از ختم جنگ نیز به کمک و ایجاد زیر ساخت ها در بخش های مختلف نیازمند خواهد بود".

با این حال همه در انتظار آغاز گفتگو های میان افغانان است؛ گفتگویی که ممکن جنگ دو دهه حکومت افغانستان با طالبان را به پایان برساند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!