رویداد های اخیر
امریکا دو مقام سابق حکومت افغانستان را به اتهام فساد مالی تحریم کرد
وزارت مالیۀ ایالات متحده روز دوشنبه (۲۰قوس) بر میر رحمان رحمانی، رئیس ولسی جرگۀ حکومت سابق افغانستان، پسرش، اجمل رحمانی، عضو این مجلس، و اعضای خانوادۀ آنان (جمیله جوشن، حاجی محمد حسین، تمنا میر رحمان، یلدا میر رحمان، لینا میر رحمان و تهمینه تجلی) تعزیرات وضع کرد.
این وزارت دلیل این تحریم را نقش این مقامهای سابق افغان در "فساد انتقالی" عنوان کرده است.
دفتر کنترول داراییهای خارجی وزارت مالیه ایالات متحده در کنار این افراد ۴۴ نهاد مرتبط با آنان را نیز تحریم کرده است.
بر اساس معلومات وزارت مالیۀ امریکا، این افراد از طریق شرکتهای شان "رحمانیها" طرح فساد مالی پیچیده را به راه انداخته بودند که در نتیجۀ آن، میلیونها دالر از قراردادهایی که برای حمایت از نیروهای سابق امنیتی افغان توسط ایالات متحده تمویل میشد، اختلاس صورت گرفته بود.
این وزارت گفته است که تحریم این افراد و شرکتها، تعهد این وزارت را به حسابده قرار دادن افرادی که از موقف شان برای منافع شخصی استفاده میکنند، برجسته میسازد.
وزارت مالیۀ امریکا گفته است که خانوادۀ رحمانی در هر مرحله طرحهای فساد خود، به بهای دیگران فرصت هایی را برای پولدار ساختن خود ایجاد کردند.
بر اساس معلومات وزارت مالیه، رحمانیها متهم اند که در قراردادهای تیل به نیروهای دفاعی و امنیتی ملی افغان، نرخها را بلند حساب میکردند. آنان نفت را به صورت متقلبانه وارد کرده و بدون مالیه به فروش میرساندند.
در اعلامیۀ وزارت مالیۀ ایالات متحده آمده است که میر رحمان رحمانی و اجمل رحمانی با پرداخت رشوت به ولسی جرگۀ افغانستان راه یافتند و از موقف رسمی خود برای پایداری سیستم فاسد خویش استفاده کردند.
میر رحمان رحمانی و اجمل رحمانی چندین شرکت را به گونۀ پنهانی اداره میکردند و با استفاده از آن چندین پیشنهاد را با نرخهای گزاف ارایه کرده و با تقلب در دواطلبی و حذف رقبا، قراردادهای امریکایی را به دست میاوردند.
به گونۀ مثال، در سال ۲۰۱۴، چندین خانوادۀ دخیل در تجارت تیل، به شمول رحمانیها، در قراردادهایی که از سوی امریکا تمویل میشد، در همکاری با همدیگر، قیمت تیل را بیش از ۲۰۰ میلیون دالر بلند بردند و به این گونه رقابت را حذف کرده و قرار داد را به دست آوردند.
بر اساس معلومات وزارت مالیۀ ایالات متحده، گمرگ افغانستان برای برخی از مواد، به شمول تیل برای نیروهای ناتو، امریکایی و افغان، معافی نامه توزیع میکرد، تا مواد بدون مالیه وارد این کشور شود، اما مقدار آن معین بود. نمایندگان شرکتهای نفت رحمانی برای دریافت این معافی نامهها و افزایش مقدار مواد وارداتی به مقامات گمرک پول نقد میدادند.
در یکی از چنین قضایا، اجمل رحمانی معافی نامهای را حاصل کرد که بر اساس آن دوبرابر نفت مجاز را وارد کرد. در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی، یکی از شرکتهای رحمانی حدود یک میلیارد لیتر تیل را وارد کرد در حالی که مصرف یک سالۀ تیل نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ۴۰۰ میلیون لیتر تیل بود.
در اوایل ۲۰۱۹، پس از آن که یک قرار داد تیل طیارۀ یک شرکت رحمانی فسخ شد، این شرکت ۲.۵ هزار تن تیل را بدون پرداخت مالیه وارد کرد. با استفاده از معافی نامهها، رحمانیها میلیون ها دالر عواید مالیاتی را از حکومت افغانستان دزیده اند.
اجمل رحمانی برای به دست آوردن کرسی در ولسی جرگه، به شماری از مقامات کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان ۱.۶ میلیون دالر پول توزیع کرد تا نتایج را به نفعاش اعلام کند. اجمل رحمانی به ولسی جرگه منحیث نمایندۀ مردم کابل راه یافته بود.
به همین ترتیب، میر رحمان رحمانی برای احراز کرسی ریاست ولسی جرگه در سال ۲۰۱۸ میلادی میلیونها دالر به اعضای ولسی جرگه پول پرداخت کرده بود.
رحمانیها با وجود فعالیتهای فاسد در افغانستان، هنوز هم توانسته اند شبکۀ شرکتهای بین المللی را حفظ کنند.
بر اساس حکم وزارت مالیه امریکا، تمامی داراییها و سرمایههای افراد و نهادهایی که به فساد متهم شده اند، در امریکا ضبط می شود.
در نتیجۀ تصمیم امروزی وزارت مالیۀ امریکا، تمام ملکیتها و مقاد ملکیتهای افراد ذکر شده در بالا در ایالات متحده و یا نزد افراد در امریکا منجمد شده و باید در مورد آن به مقامات گزارش داده شود. هر شرکت مالی یا فردی که با این افراد یا شرکتها داد و ستد کند، خود را با خطر تعزیرات یا اقدام اجرایی مواجه میسازد.
میر رحمان رحمانی از ماه جون سال ۲۰۱۹ میلادی تا ماه اگست سال ۲۰۲۱ که دولت افغانستان سقوط کرد٬ به عنوان رئیس ولسی جرگه افغانستان کار میکرد.
میر رحمان رحمانی و پسرش اجمل رحمانی تاکنون در مورد این اقدام وزارت مالیه ایالات متحده چیزی نه گفته اند.
رویداد های اخیر
A new polio vaccination campaign is set to launch in Afghanistan
Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.
The “Afghanistan Polio-Free” organization announced that a new round of polio vaccinations will begin on Monday, December 23, in various provinces of Afghanistan.
The organization did not specify which provinces will be targeted or how long the vaccination campaign will last.
Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.
On December 4, 2023, the World Health Organization (WHO) issued a statement reporting a 283% increase in polio cases in Afghanistan. According to the WHO, the number of positive environmental samples for wild poliovirus type 1 in Afghanistan in 2024 reached 84, compared to 62 cases in 2023.
The Ministry of Public Health claimed in November 2024 that no new cases of polio had been reported in Afghanistan for the year.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند