رویداد های اخیر
امریکا در تلاش پلانهای مختلف برای مبارزه با هراس افگنی است

جنرال کنت مکنزی، رییس ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای امریکایی روز گذشته (سه شنبه، ۷ ثور) گفته که وی در حال توسعه پلانهای مختلف است که توانایی امریکا را حفظ میکند تا افغانستان دوباره به پناهگاه امن هراس افگنان مبدل نشود.
جنرال مکنزی گفت که این پلانها کمک خواهد کرد تا امریکا تواناییهای خود را تقویت و با شرکاء منطقهیی در این باره سرمایه گذاری کند.
وی افزوده که فرماندهی زیر امر وی با نیروهای امریکا و ناتو در افغانستان کار میکند تا خروج هماهنگ و مصون از افغانستان صورت گیرد.
این جنرال امریکایی گفته که امریکا کمکهای اش را با نیروهای امنیتی و دفاعی افغان ادامه میدهد.
او در این باره گفت:”وزارت دفاع در این باره کار میکند که چگونه میتوانیم بدون حضور این را مدیریت کنیم. برای اینکه کمکهای امنیتی را مدیریت کنیم، ما از تلاشهای دیپلوماتیک برای ختم جنگ طولانی در افغانستان حمایت میکنیم و همچنان از طالبان نیز میخواهیم تا به تعهدات خود در توافقنامه دوحه پابند بمانند و با گروه گروه القاعده روابط خود را قطع کند و همچنان از راه اندازی حملهها از خاک افغانستان بر امریکا و متحدین اش جلوگیری کند.”
این درحالی است که شماری از سناتوران امریکایی از خروج زود شتاب زده نیروهای خارجی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
باب منندز، یک سناتور دیموکرات امریکایی، که مخالف تصمیم بایدن برای خروج سربازان از افغانستان است میگوید که” اینکه چگونه ما خارج میشویم و چه اساس سیاسی را میراث گذاشتیم این مهم است.”
او افزوده است که ” اگر طالبان دوباره قدرت را در دست گیرد، آینده زنان و دختران به نظر من ویران خواهد شد.”
خلیلزاد به سناتوران امریکایی گفته که حمایت از حکومت آینده امریکا که طالبان نیز در آن دخیل باشد مشروط به شرایط است.
او در این باره گفت:”اگر آنها کمکهای امریکا را میخواهد، اگر آنها خواهان پذیرش بین المللی استند، این مربوط میشود که آنها چگونه با مردم خود به ویژه با زنان، اطفال و اقلیتها رفتار میکنند.”
جیم ریش، یک سناتور جمهوری خواه، از خروج زودهنگام نیروهای امریکایی از افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
او افزوده است که” من آرزو میکنم تا درست نباشد. مگر من نگران استم که تصمیم این اداره در باره خروج باعث سقوط حکومت توسط طالبان میشود.”
اما خلیلزاد گفته است که حکومت افغان بدست طالبان سقوط نخواهد کرد.
او در این باره افزود: “من باور ندارم که حکومت بدست طالبان سقوط کند و یا طالبان قدرت را در دست گیرد.”
زلمی خلیلزاد افزوده که دولت جمهور جو بایدن برای “مشارکت معنیدار” زنان و اقلیتها در گفتگوهای صلح تلاش خواهد نمود.
آقای خلیلزاد، با حضور در کمیته روابط خارجی به سوالها و نگرانیهای سناتورهای امریکایی پاسخ داد. سناتورها مشخصا از این نگران بودند که با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، طالبان بار دیگر بتواند بر این کشور چیره شود.