Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا در تلاش است تا قونسلگری خود را در افغانستان بازگشایی کند

منتشر شده

در

بخش انگلیسی تلویزیون آشنا صدای امریکا، با استناد به یک سند وزارت امور خارجه ایالات متحده گزارش داده که امریکا بدون به رسمیت شناختن امارت اسلامی، در حال بررسی امکان بازگشایی قنسولگری خود در افغانستان است.

پس ازآنکه رئیس جمهور چین اعتبارنامه سفیر جدید افغانستان را پذیرفت، حالا امریکا نیز در صدد بازگشت به افغانستان است.

در گزارش آمده که این اقدام نشان دهنده تغییر سیاست ایالات متحده به سمت تعامل محدود با امارت اسلامی است، در حالی که هدف آن دست‌یابی به اهداف متعدد امنیتی، سیاسی و اقتصادی گفته شده است.

در بخشی از این سند وزارت خارجه امریکا آمده است: «ما در تعامل با طالبان (امارت اسلامی) از دسترسی به خدمات قونسلی، شفافیت و پاسخگویی برای امریکایی‌ها دفاع می‌کنیم حتی تا هنگامی که امریکا طالبان را به مثابه دولت قانونی افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد، باید روابط کارآمدی با آنها ایجاد کنیم [تا بتواند] اهداف ما را پیش ببرد و درک ما را از آمادگی و توانایی طالبان برای انجام تعهدات‌شان در قبال [واشنگتن] افزایش دهد.»

همزمان با این، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در یک نشست خبری در واشنگتن گفته است اگر حاکمان افغانستان می‌خواهند به مشروعیت جهانی دست یابند، باید خشونت‌ها را توقف دهند و به تعهدات بین‌المللی عمل کنند.

میتو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «ما همواره از طالبان خواستیم تا اقدامات را برای مشروعیت شان از سوی جامعه جهانی انجام دهند، و خشونت را توقف دهند، چون مشروعیت آنها مشروط به رضایت مردم خود آنها است.»

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید مشمول امریکا هر کشوری که خواسته باشد فعالیت دیپلوماتیک خود را در افغانستان از سر بگیرد، از آن استقبال می‌کنند و آماده همکاری‌های لازم به این منظور اند.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «اگر با ما تماس گرفته شود اقدامات خود را خواهیم داشت، امنیت تامین است، هر کشوری که در افغانستان سفارت‌خانه و قونسلگری خود را فعال می‌کند، زمینه برایش مساعد است و ما کدام مشکلی نداریم و هنوز بهتر می‌شود که هر دو کشور افهام و تفهیم نزدیک داشته باشند و از راه‌های دیپلوماتیک تماس داشته باشند و به نفع هر دو کشور تمام می‌شود.»

این سند وزارت خارجه امریکا در حالی از بازگشایی قونسلگری آن کشور در افغانستان پرده برمی‌دارد که هیچ کشوری حکومت کنونی افغانستان را به ‌رسمیت نشناخته است. امارت اسلامی اما بارها تأکید کرده است که تمامی شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده اما کشورها و جامعه جهانی دنبال بهانه جویی اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!