رویداد های اخیر
امریکا: برخورد امارت اسلامی با زنان افغان یک نگرانی عمده برای واشنگتن است
معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا روزگذشته (دوشنبه، ۲دلو) در نشست خبری گفت که اقدامات امارت اسلامی علیه زنان در حال تبدیل شدن به یک نگرانی بزرگ برای امریکا است.
ودانت پتل گفت امریکا تدابیری برای جلوگیری از دسترسی امارت اسلامی به کمکهای بشری اعمال کرده است.
این درحالی است که یوناما روز گذشته در گزارشی گفت امارت اسلامی زنان و دختران را عمدتا از منطقه هزارهنشین دشت برچی و برخی را در خیرخانه، که ساکنان آن عمدتا تاجیکاند، گرفتار کرده است.
امارت اسلامی بازداشت این دختران را به علت رعایت نکردن حجاب مطابق شریعت دانسته و یوناما را به خاطر این گزارش متهم کرد که احکام اسلامی را خلاف حقوق بشر خوانده و به اعتقادات یک ملت توهین کرده است.
آقای پتل به خبرنگاران گفت که امریکا تلاش کرده تا کمکهای بشردوستانه و پول مالیات دهندگان امریکایی در دسترس امارت اسلامی قرار نگیرد.
او گفت: «اقدامات و راهکارهایی اعمال شده تا اطمینان حاصل کنیم کمک های بشر دوستانه امریکا در اختیار طالبان (امارت اسلامی) قرار نخواهد گرفت.» وی افزود: «حکومت امریکا در ارتباط تنگاتنگ با نهادهای قابل اعتماد خود در افغانستان است و اطمینان دارند که پول مالیات دهندگان امریکایی در اختیار طالبان (امارت اسلامی) قرار نخواهد گرفت»
از سویی هم سخنگوی سرمنشی سازمان ملل نیز از وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و میگوید که مقامهای حاکم به اعمال و اعلام محدودیتها در برابر حقوق زنان برای کار، تحصیل و آزادی گشتوگذار ادامه میدهند و به تنبیه بدنی آنها در مکانهای عمومی میپردازند.
استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که: «گزارشهای جدید در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان همان طور که تصور میکنید خوب نیست. همکاران ما در کابل میگویند که مقامهای حاکم به اعمال و اعلام محدودیتها در برابر حقوق زنان برای کار، تحصیل و آزادی گشتوگذار ادامه میدهند. مقامهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر مانع کار و دسترسی زنان به خدمات، به دلیل مجرد بودن یا نداشتن همراه مرد میشود. آنها به اجرای تنبیه بدنی در مکانهای عمومی ادامه میدهند و معمولاً مجازات و جرایمی را که برای آنها اجرا شده است، در رسانههای اجتماعی اعلام میکنند.»
اما امارت اسلامی امریکا را به سوء استفاده از نام حقوق زنان در افغانستان متهم میکند و میگوید که امریکا از این موضوع به مثابه ابزار فشار کار می گیرد.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند