Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا بخشی از پول مردم افغانستان را به صندوق وجهی افغان در سویس منتقل می‌کند

منتشر شده

در

وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید که ۳،۵ میلیارد دالر که تازه در مورد آن تصمیم گرفته شده، ‌به هیچ عنوان به دست امارت اسلامی نخواهد رسید، زیرا به‌گفتهٔ این وزارت امارت اسلامی بخش این راهکار مالی نیستند.

ند پرایس سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری (۲۳سنبله) تأکید کرد، این پول هرچه زودتر از طریق صندوق وجهی افغان برای کمک با مردم افغانستان استفاده خواهد شد.

وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید، آن‌ها برای انتقال دارایی‌ها تلاش‌ها را با حکومت فدرال سویس آغاز کردند.

آقای پرایس می‌افزاید: «طالبان (امارت اسلامی) بخش این راهکار مالی نیستند و آزاد شدن این پول‌ها به سود افغان‌ها است، از این دارایی‌ به گونهٔ واضح حفاظت خواهد شد و از آن در برابر مصرف بی‌جا و سوء استفاده از آن بررسی خواهد شد.»

سخنگوی وزارت امور خارجهٔ امریکا همچنان گفت که افزون بر آزاد سازی این دارایی‌ها، امریکا تلاش‌ها را با بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی برای فراهم کردن کمک‌های بشردوستانه یک میلیارد دالر به مردم افغانستان نیز آغاز کرده‌است.

آقای پرایس می‌گوید: «در کنار نقش رهبری ما در آزادسازی این دارایی‌، ایالات متحده به‌عنوان یک کشور کمک کنندهٔ بزرگ به کمک‎‌‌هایش با افغانان ادامه خواهد داد، این کمک‌ها در چند بخش ادامه خواهند داشت، افزون بر ۸۱۴ میلیون دالر کمک‌های بشری امریکا به افغانان، ما با بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی کار می‌کنیم، تا در زمینهٔ کمک‌های بشری و برآورده ساختن نیاز‌های نخستین افغانان یک میلیارد دالر را فراهم کنند.»

هرچند این مقام امریکایی تاریخ دقیقی را در مورد انتقال دارایی منجمد شدهٔ افغانستان مشخص نمی‌کند،‌ اما به‌گفتهٔ او، آن‌ها برای انتقال ۳،۵ میلیارد دالر از دارایی منجمد شدهٔ افغانستان با ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس (اف‌دی‌اف‌ای) کار می‌کنند و این اداره دارایی منجمد شدهٔ بانک مرکزی افغانستان زیر حاکمیت امارت اسلامی را از طریق بانک جهانی به افغانان باز می‌گرداند.

اما ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس در یک اعلامیه تأکید می‌کند که بانک مرکزی افغانستان نیز می‌تواند در دراز مدت از این پول استفاده کند، اما این زمانی ممکن است که بر این بانک نفوذ سیاسی نباشد.

در بخشی از این خبرنامه آمده است: « پیشنهاد بنیاد در دراز مدت این است که دارایی‌های مصرف ناشده می‌توانند به بانک مرکزی افغانستان منتقل شوند و این زمانی ممکن است که بانک مرکزی افغانستان با اعتماد و اطمینان ثابت بسازد که نفوذ سیاسی بر آن وجود ندارد و برای جلوگیری و از تمویل ترورستان و پول‌شویی کنترول مشخصی را ایجاد کند و یک راه‌کار ویژه نظارتی برای ارزیابی نیازهای خارجی داشته باشد.»

ادارهٔ امور خارجهٔ فدرال سویس یک حساب را در بانک جهانی تصفیوی (بی‌آی‌اس) به پیش می‌برد. «بی‌آی‌اس» یک سازمان جهانی تأسیس شده‌است که در سویس موقعیت دارد.

این سازمان به بانک‌های مرکزی،‌ مقام‌‎های پولی و نهاد‌های مالی جهانی در کنار خدمات بانکی خدمات مالی نیز ارائه می‌کند.

امریکا با گذشت بیش از یک سال، در حالی "صندوق وجهی افغان" را برای دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد که همین اکنون بنا بر منجمد شدن همین دارایی‌ها، افغانستان در بحران شدید اقتصادی قرار دارد و برای مدیریت این بحران هیچ پشتوانهٔ اقتصادی ندارد.

بانک مرکزی افغانستان روز چهارشنبه (۲۳سنبله) در یک اعلامیه گفته است، ذخایر ارزی ملکیت افغان‌ها است و آن‌ها می‌خواهند که محدودیت‌های وضع شده بر این دارایی‌ها برداشته شوند.

بانک مرکزی افغانستان که تحت حاکمیت امارت اسلامی قرار دارد گفته است، تخصیص این دارایی‌ها به بخش‌های نا مرتبط قابل پذیرش نیست و خواستار تجدید نظر در این مورد هستند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!