Connect with us

تجارت

امریکا: امارت اسلامی اجازه دسترسی به ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را ندارد

منتشر شده

در

وزارت خزانه‌داری امریکا روزگذشته (سه‌شنبه ۲۷میزان) اعلام کرد که امارت اسلامی اجازه دسترسی به ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را که بخش عمده آن در ایالات متحده است، نخواهد داشت.

به گزارش رویترز، امارت اسلامی پس از به قدرت رسیدن، از امریکا خواسته است که بیش از ۹ میلیارد دالر از ذخایر بانک مرکزی افغانستان را که در بیرون از آن کشور نگهداری می‌شود آزاد کند.

اما والی آدیه‌مو، معاون وزارت خزانه‌داری امریکا به کمیسیون بانکداری سنای این کشور گفت:"به اعتقاد ما ضروری است که تحریم‌ها علیه طالبان (امارت اسلامی) برجا بماند، اما در عین حال راه‌هایی برای یاری‌رسانی بشردوستانه مشروع به مردم افغانستان پیدا شود. این دقیقا کاری است که ما داریم می‌کنیم."

رویترز می‌نویسد در حالی که افغانستان دچار بحرانی انسانی است، امریکا و دیگر کشورهای غرب با گزینه‌های دشواری روبرو اند که چگونه با امارت اسلامی وارد تعامل شوند بدون آن که به امارت اسلامی مشروعیتی را که در پی آن است ببخشند، و در عین حال تضمین کنند که کمک‌های بشردوستانه به دست مردم افغانستان می‌رسد.

آدیه‌مو گفت:"هدف این است که اجرای تحریم‌ها علیه طالبان (امارت اسلامی و شبکه حقانی را تضمین کنیم، اما در عین حال بگذاریم کمک‌های بشردوستانه وارد آن کشور شود."

شبکه حقانی گروهی وابسته به امارت اسلامی است که در جوار مرز افغانستان و پاکستان استقرار دارد و برخی از حملات در جنگ افغانستان به آن نسبت داده می‌شود.

به گفته آدیه‌مو، وزارت خزانه‌داری امریکا تمامی اقدامات ممکن در چارچوب تحریم‌ها را انجام می‌دهد که تا دست گروه‌های بشردوستی که می‌خواهند کمک‌ها به دست مردم افغانستان برسد، باز باشد. او اما در عین حال هشدار داد که امارت اسلامی مسئولیت دارد بگذارد کمک‌های بشردوستانه وارد افغانستان شود.

خزانه‌داری امریکا ماه گذشته دو مجوز کلی برای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان در عین ادامه تحریم‌ها علیه امارت اسلامی را صادر کرد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!