جهان
امریکا از اسرائیل در مورد تلفات غیرنظامیان در غزه انتقاد کرد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در شدیدترین انتقاد علنی خود از عملیات اسرائیل در جنگ با حماس در جنوب غزه، گفت بین ادعای اسرائیل مبنی بر حفاظت از غیرنظامیان و آنچه که اتفاق میافتد، تفاوت وجود دارد.
به گزارش رویترز، بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه در واشنگتن گفت: «در حالی که تقریباً یک هفته پس از آغاز این جنگ به طرف جنوب اینجا ایستادهایم... ضروری است که اسرائیل برای حفاظت از غیرنظامیان اهمیت قائل شود.»
وی افزود: «تفاوتی بین قصد محافظت از غیرنظامیان و نتایج واقعی که ما عملاً میبینیم وجود دارد.»
اسرائیل میگوید که باید گروه شبهنظامی حماس را پس از حمله دو ماه پیش به اسرائیل از بین ببرد و هر کاری که ممکن است انجام میدهد تا غیرنظامیان را از خطر دور کند، از جمله هشدارهایی در مورد عملیات نظامی.
جو بایدن، رئیسجمهور امریکا روز پنجشنبه جداگانه با بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل و ملک عبدالله، پادشاه اردن، تیلیفونی گفتگو کرد. قصر سفید گفت، بایدن «بر نیاز حیاتی برای محافظت از غیرنظامیان و جدا کردن جمعیت غیرنظامی از حماس از جمله از طریق راه های که به مردم اجازه میدهد تا از مناطق جنگ به طور مصئون حرکت کنند، تاکید کرد.»
به گفته وزارت صحت در غزه، از ۷ اکتوبر تا اکنون بیش از ۱۷ هزار و ۱۷۰ فلسطینی کشته و ۴۶ هزار تن دیگر زخمی شده اند. بر اساس آمار اسرائیل، در حمله حماس ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۴۰ نفر اسیر گرفته شدند.
اردوی اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که از زمان آغاز حمله زمینی اسرائیل در ۲۰ اکتبر، ۹۲ تن از سربازانش در درگیریهای غزه کشته شده اند.
به گفته اشرف القدره، سخنگوی وزارت صحت در غزه، ۳۵۰ فلسطینی دیگر در جریان جنگ اسرائیل با شبه نظامیان حماس در بزرگترین شهرهای نوار غزه در روز پنجشنبه کشته شدند. اسرائیل گفت نیروهایش تعدادی از افراد مسلح را در خان یونس کشتند، از جمله دو نفر که از یک تونل فیر کردند.
کشورهای عربی تلاش خود را برای آتش بس فوری بشردوستانه در غزه تجدید کرده اند و امارات متحده عربی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا صبح جمعه در مورد مسوده قطعنامه رای گیری کند.
امریکا و متحد آن اسرائیل مخالف آتش بس هستند و میگویند که این فقط به نفع حماس است. بلینکن قرار است روز جمعه در واشنگتن با دیپلوماتهای ارشد کشورهای عربی از جمله مصر دیدار کند.
این مسوده اصلاح شد تا گفته شود «جمعیت غیرنظامی فلسطینی و اسرائیلی هردو باید مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی محافظت شوند» و اسرا به طور فوری و بدون قید و شرط آزاد گردند.
یک قطعنامه برای تصویب حداقل به ۹ رأی موافق و بدون رد پنج عضو دائمی - ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه یا بریتانیا - نیاز دارد. ایالات متحده در حال حاضر از هیچگونه اقدام بیشتر شورا حمایت نمیکند.
به گزارش بلومبرگ، همزمان با افزایش فشار بر اسرائیل بر سر تلفات غیرنظامیان در جنگ برای نابودی حماس، تشکیلات خودگردان فلسطین با مقامات امریکایی روی طرحی برای اداره غزه پس از پایان جنگ کار میکند.
بلومبرگ به نقل از محمد شتیه، صدر اعظم فلسطین، گفت که نتیجه مطلوب این است که حماس به یک شریک در سازمان آزادیبخش فلسطین تبدیل شود و به ایجاد یک کشور مستقل جدید شامل کرانه باختری، غزه و بیت المقدس شرقی کمک کند.
شتیه با بیان اینکه هدف اسرائیل برای شکست کامل حماس غیرواقع بینانه است، گفت: «اگر آنها (حماس) آماده توافق و پذیرش پلتفرم سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین هستند، در آن صورت مجال برای گفتگو وجود خواهد داشت. فلسطینیها نباید تقسیم شوند.»
جهان
زلنسکی میگوید اوکراین باید کوشش کند جنگ در سال آینده پایان یابد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که اوکراین باید تمام تلاش خود را برای پایان یافتن جنگ با روسیه در سال آینده، از طریق دیپلوماسی انجام دهد.
در یک مصاحبه رادیویی که روز شنبه پخش شد، زلنسکی پذیرفت که وضعیت جنگ در شرق اوکراین دشوار است و روسیه در حال پیشرفت است. او گفت که ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش علاقه ای به موافقت با یک توافق صلح ندارد.
زلنسکی گفت که قوانین ایالات متحده مانع ملاقات او با دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب این کشور قبل از مراسم تحلیف در ماه جنوری آینده شده است. رهبر اوکراین گفت که فقط با خود ترامپ صحبت خواهد کرد، نه با کدام نماینده یا مشاور او.
او گفت: «من بهعنوان رئیسجمهور اوکراین، با تمام احترامی که برای همکاران و مردم قائل هستم، گفتگو با رئیسجمهور ایالات متحده امریکا را جدی خواهم گرفت.»
زلنسکی گفت: «از طرف خود، ما باید هر کاری انجام دهیم تا این جنگ در سال آینده به پایان برسد و از راه های دیپلوماتیک به پایان برسد.»
جهان
نخستین تماس تیلیفونی ترمپ با پوتین
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
دونالد ترمپ در یک تماس تیلیفونی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که نباید جنگ در اوکراین را تشدید کند.
واشنگتن پست روز یکشنبه (۲۱عقرب) به نقل از برخی منابع که نامشان در گزارش گرفته نشده، گزارش داد که ترمپ و پوتین این گفتگو را به تاریخ ۷ نوامبر انجام داده اند.
ترمپ همچنین پس از پیروزی در انتخابات ۵ نوامبر با ولودیمیر زیلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز گفتگوی تیلیفونی داشته است.
بر اساس این گزارش، ترمپ به پوتین گفته است که مایل است دربارۀ "پایان زودهنگام جنگ در اوکراین" بیشتر با او صحبت کند.
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
استیون چونگ، مدیر ارتباطات کمپاین ترمپ، در پاسخ به سؤال واشینگتن پست در رابطه با این تماس گفت: «ما درباره تماسهای خصوصی ترمپ و دیگر رهبران جهان نظر نمیدهیم.»
ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، پس از پیروزی بر کامالا هریس، معاون رئیسجمهور امریکا، در انتخابات ۵ نوامبر، در ۲۰ جنوری به قصر سفید میرسد. به گزارش قصر سفید، بایدن از ترمپ دعوت کرده که روز چهارشنبه به دفتر بیضی مراجعه کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، روز یکشنبه گفت که پیام اصلی بایدن، تعهد او به تضمین انتقال مسالمتآمیز قدرت است و قصد دارد که درباره وقایع اروپا، آسیا و خاورمیانه با ترمپ گفتگو کند.
سالیوان در گفتگو با برنامه «رودررو با ملت» در سیبیاس گفت: «بایدن طی ۷۰ روز آینده فرصت دارد که به کنگره و دولت بعدی بگوید که امریکا نباید از اوکراین فاصله بگیرد و ثابت کند که خروج از اوکراین به منزله بیثباتی بیشتر در اروپا خواهد بود.»
اظهارات سالیوان درحالی مطرح شد که اوکراین روز یکشنبه در بزرگترین حمله طیاره بدون سرنشین خود به پایتخت روسیه از زمان آغاز جنگ، با دستکم ۳۴ طیاره بدون سرنشین به مسکو حمله کرد.
سالیوان از پاسخ به این سؤال که آیا بایدن از کنگره میخواهد قانونی را تصویب کند که به موجب آن بودجه بیشتری در اختیار اوکراین قرار بگیرد، خودداری کرد.
سالیوان گفت: «من برای پیشنهاد قانونی خاصی به اینجا نیامدهام. بایدن توضیح خواهد داد که ما بعد از پایان دولت او نیز باید به تأمین اوکراین ادامه دهیم.»
در روزهای اخیر رسانهها گزارش دادند که تمرکز دولت ترامپ بر «پایان جنگ» خواهد بود و نه «پس گرفتن سرزمینهای از دست رفته».
جهان
دونالد ترمپ پیروز انتخابات امریکا شد
ترمپ در انتخابات گذشته در سال ۲۰۲۰ مقابل جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات فعلی امریکا شکست خورده بود.
نامزد جمهوریخواهان با شکست نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ امریکا، بار دیگر راهی قصر سفید میشود.
با شمارش نهایی آرای الکترال در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، دونالد ترمپ توانست با کسب ۲۷۷ رای رسما پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا شود. کامالا هریس نیز ۲۲۴ رای را از آن خود کرد.
انتخابات ریاست جمهوری امریکا روز سهشنبه (۱۵عقرب) برگزار شد و دونالد ترمپ، نامزد جمهوریخواهان امریکا توانست مقابل رقیب دموکراتش به پیروزی دست یابد.
دونالد ترمپ توانسته از حد نصاب ۲۷۰ رای الکترال لازم برای ریاست جمهوری عبور کند و کامالا هریس، معاون رئیس جمهور کنونی امریکا و نامزد دموکراتها را در این رقابت شکست دهد.
این دومین دوره ریاست جمهوری ترمپ خواهد بود که از جنوری آغاز میشود.
او در انتخابات گذشته در سال ۲۰۲۰ مقابل جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات فعلی امریکا شکست خورده بود.
ترامپ ۷۸ ساله در پایان دوره ریاست جمهوری خود ۸۲ ساله خواهد بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است