Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی گزارش سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر را رد کرد

منتشر شده

در

دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان امروز (چهارشنبه، ۲۹ سرطان) گزارش مفصلی را از موارد نقض حقوق بشر توسط حاکمان جدید این کشور در ده ماه گذشته منتشر کرد.

در یافته های کلیدی این گزارش موارد نقض حقوق بشر به شمول نقض آزادی های اساسی، حقوق زنان ودختران به کار وآموزش، قتل های غیرقانونی، بدرفتاری، آزار و اذیت، شکنجه، بازداشت های خودسرانه، سرکوب اعتراضات مدنی ومحدودیت ها برکار رسانه ها وآزادی بیان توسط حاکمان جدید برجسته شده است.

درگزارش آمده است با وجود بهبود وضعیت امنیتی؛ ۷۰۰ غیرنظامی دراین مدت کشته و ۱۴۰۶ غیرنظامی دیگر زخمی شده اند. اکثر تلفات افراد ملکی به حملات هدفمند داعش نسبت داده شده است.

مارکس پوتزل، سرپرست یوناما گفت: "زمان این فرا رسیده است که همه افغان ها از یک زندگی مرفه وامن برخوردار باشند. بررسی های ما اما نشان می دهد که باوجود بهبود وضعیت امنیتی، مردم افغانستان به ویژه زنان ودختران از داشتن حقوق کامل انسانی خود محروم اند."

او افزود: "درحالیکه حاکمان جدید اقداماتی را در حمایت از ارتقای حقوق بشر انجام داده اند اما ایشان همچنین مسوولیت طیف وسیعی ازموارد نقض حقوق بشر را برعهده دارند. نقض حقوق زنان ودختران از برجسته ترین جنبه های اداره حاکم است. عدم دسترسی دختران به مکتب یک نسل را ازآموزش محروم کرده وآسیب جدی به آینده مرفه افغانستان وارد کرده است".

یوناما نگرانی ویژه ای را دررابطه به عملکرد دونهاد دولت، وزارت امربه معروف ونهی ازمنکر و ریاست عمومی استخبارات ابراز کرده است.

دراین گزارش آمده که بسیاری از دستورات وزارت امر به معروف ونهی ازمنکر هرچند ماهیت توصیه یی دارد اما حقوق بشر وآزادی های زنان ودختران را محدود می کند.

طبق این گزارش از ماه اگست تاکنون ۱۶۰ مورد قتل غیرقانونی، ۵۶ مورد شکنجه و بدرفتاری و بیش از ۱۷۰ بازداشت خودسرانه مقامات حکومتی و نیروهای امنیتی سابق ثبت شده است.

پنجاه و نه مورد قتل فراقانونی، ۲۲ مورد بازداشت خودسرانه و هفت مورد شکنجه وبدرفتاری با افراد متهم به ارتباط با داعش نیز در این گزارش گنجانیده شده است.

یوناما همچنان از ۵۴ مورد شکنجه وبدرفتاری، ۱۱۳ مورد بازداشت خوسرانه و ۲۳ مورد بازداشت غیرقانونی افراد متهم به وابستگی با جبهه خود خوانده مقاومت ملی گزارش داده است.

علاوه بر این، نقض حقوق ۱۷۳ روزنامه نگارو کارمند رسانه ای شامل ۱۱۲ مورد بازداشت خودسرانه، ۵۸ مورد بدرفتاری، ۳۳ مورد تهدید و ۱۲ مورد بازداشت غیرقانونی نیز ازیافته های این گزارش در ده ماه گذشته است.

فیونا فریزر، رییس بخش حقوق بشر یوناما گفت: "این گزارش براساس بررسی های ده ماهه تیم یوناما واولویت ها انجام شده آزادی های اساسی حقوق بشری را بررسی کرده وکاپی ازآن در اختیار وزارت خارجه نیز گذاشته شده تا حاکمان جدید مکلفیت های خود را در رعایت حقوق بشر در هماهنگی با معیارهای بین المللی انجام دهند."

امارت اسلامی گزارش یوناما درمورد حقوق بشر را رد کرد و آن را "بی اساس و پروپاگند" خواند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در تویتر نگاشته است که "به هیچ گونه گرفتاری‌ها و کشتن های خود سرانه در کشور اجازه داده نمی شود."

وی افزود: "اگر کسی مرتکب قتل ‌و گرفتاری خود سرانه شد، خودش مجرم پنداشته می شود و با برخورد شرعی مواجه خواهد شد."

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!