Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: کشورهای منطقه و جهان نباید نگرانی امنیتی از خاک افغانستان داشته باشند

منتشر شده

در

اوگنی سیسوف، رییس مرکز مبارزه با تروریزم سازمان همکاری شانگهای ‌می‌گوید نگران گسترش ناامنی و بی‌ثباتی افغانستان بر امنیت کشورهای مشترک المنافع است.

آقای سیسوف درنشست «امنیت مدرن، چالش‌ها و راه‌های حل» که توسط این سازمان در نشست تاشکند، پایتخت ازبیکستان برگزار شده بود می‌گوید وخامت اوضاع در افغانستان خطر بی‌ثباتی را در کل منطقه به ویژه آسیای میانه افزایش می‌دهد و احتمال گسترش بی‌ثباتی ازافغانستان به کشورهای مشترک المنافع را تقویت می‌کند.

اوگنی سیسوف گفته است: «بدترشدن وضعیت اجتماعی-اقتصادی، مهاجرت دسته‌جمعی افغان‌ها به خارج از کشور، درگیری‌های قومی فزاینده، افزایش جنایات فرا مرزی و قاچاق مواد مخدر، خطر بی‌ثباتی اوضاع در آسیای مرکزی را چند برابر می کند.»

در همین حال، امارت اسلامی بار دیگر تأکید می‌کند که هیچ تهدید از آدرس افغانستان متوجه امنیت منطقه و جهان نیست و کشورهای همسایه نباید نگران گسترش ناامنی از افغانستان به این کشورها باشند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: بعد از آمدن امارت اسلامی، سرحدات و مرزهای افغانستان از هرزمان دیگری مصون‌تر شده و موقف امارت اسلامی این است که به هیچ‌کسی و گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان را نمی‌دهد تا به کشورهای همسایه، منطقه و جهان تهدیدی را متوجه کند.»

این نگرانی‌ها در حالی از سوی رییس مرکز مبارزه با تروریزم سازمان همکاری شانگهای مطرح می‌شود که قراراست نشست «فارمت مسکو» درمورد افغانستان چهارشنبه هفته آینده برگزار ‌شود.

طبق گزارش‌ها، محور بحث اعضای این نشست چگونگی مبارزۀ هماهنگ و منسجم برضد تروریزم، امنیت مرزها و قاچاق مواد مخدر خواهد بود.

از سویی هم، ارزیابی وضعیت سیاسی وامنیتی درافغانستان وچگونگی داشتن تعامل با حکومت افغانستان در کنار تجدید تعهد کمک به مردم افغانستان از مسایل دیگریست که اعضای این نشست روی آن گفتگو خواهند کرد.

گفتنی است که از نماینده‌گان چین، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، ایران، پاکستان، هند، قرغیزستان، قزاقستان و روسیه در این نشست دعوت شده است اما از سوی امارت اسلامی نماینده در این نشست اشتراک نخواهد داشت.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!