تجارت
امارت اسلامی: هند به سرمایهگذاری روی پروژههای زیربنایی در افغانستان ادامه دهد
امارت اسلامی افغانستان از کشور هند خواسته است که به سرمایهگذاری روی پروژههای زیربنایی در افغانستان ادامه دهد.
سهیل شاهین، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است که هند به ارزش سه میلیارد دالر روی پروژههای مختلف در افغانستان سرمایهگذاری کرده است.
آقای شاهین اخیراً در یک مصاحبه با یک روزنامه هندی از تأمین امنیت شهروندان هند در افغانستان اطمینان داده و از مقامات این کشور خواسته است کار روی پروژههای که توسط این کشور نیمهکاره باقی مانده است را از سر بگیرند.
رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است: «در افغانستان برای سرمایهگذاری هند از جمله زیربناهای شهری زمینه وجود دارد. سرمایهگذاری هند در اقتصاد افغانستان سه میلیارد دالر ارزیابی شده است که بزرگترین پروژۀ آنها اعمار بند سلما، استیشن برق آبی ۴۲ میگاواتی، بنادر مهم ایران مانند چابهار و ساختمان پارلمان افغانستان میباشد. هند میتواند کار روی پروژههای که نیمهکاره باقی مانده است را از سر بگیرد و در پروژههای جدید نیز سرمایهگذاری کند.»
از سویی هم، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی در دیدار با شماری از افغانهای مقیم در امارات متحده عربی گفته است که افغانستان تازه از حالت جنگ بیرون شده و امنیت برقرار شده است.
آقای حقانی همچنان افزوده که امارت اسلامی روی برنامههای طولانی مدت کار میکند تا افغانستان را آباد و مترقی سازند.
در همین حال، شماری از کارشناسان اقتصادی از علاقهمندی امارت اسلامی برای جلب سرمایهگذاریهای کشورهای منطقه ابراز خرسندی میکنند و میگویند ادامه سرمایهگذاریهای هند در افغانستان میتواند افغانستان را به یک توسعه پایدار نسبی اقتصادی برساند.
گفتنی است امارت اسلامی در حالی خواستار سرمایهگذاری و آغاز کار پروژههای نیمهکارۀ هند در افغانستان شده که بر بنیاد آمارها، اکنون ۴۰۰ پروژۀ این کشور ناتکمیل مانده است.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مکرون: برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود