Connect with us

تجارت

امارت اسلامی: هند به سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های زیربنایی در افغانستان ادامه دهد

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان از کشور هند خواسته است که به سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های زیربنایی در افغانستان ادامه دهد.  

سهیل شاهین، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است که هند به ارزش سه میلیارد دالر روی پروژه‌های مختلف در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده است.

آقای شاهین اخیراً در یک مصاحبه با یک روزنامه هندی از تأمین امنیت شهروندان هند در افغانستان اطمینان داده و از مقامات این کشور خواسته است کار روی پروژه‌های که توسط این کشور نیمه‌کاره باقی مانده است را از سر بگیرند.

رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است: «در افغانستان برای سرمایه‌گذاری هند از جمله زیربناهای شهری زمینه وجود دارد. سرمایه‌گذاری هند در اقتصاد افغانستان سه میلیارد دالر ارزیابی شده است که بزرگترین پروژۀ آن‌ها اعمار بند سلما، استیشن برق آبی ۴۲ میگاواتی، بنادر مهم ایران مانند چابهار و ساختمان پارلمان افغانستان می‌باشد. هند می‌تواند کار روی پروژه‌های که نیمه‌کاره باقی مانده است را از سر بگیرد و در پروژه‌های جدید نیز سرمایه‌گذاری کند.»

از سویی هم، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم در امارات متحده عربی گفته است که افغانستان تازه از حالت جنگ بیرون شده و امنیت برقرار شده است.

آقای حقانی هم‌چنان افزوده که امارت اسلامی روی برنامه‌های طولانی مدت کار می‌کند تا افغانستان را آباد و مترقی سازند.

در همین حال، شماری از کارشناسان اقتصادی از علاقه‌مندی امارت اسلامی برای جلب سرمایه‌گذاری‌های کشورهای منطقه ابراز خرسندی می‌کنند و می‌گویند ادامه سرمایه‌گذاری‌های هند در افغانستان می‌تواند افغانستان را به یک توسعه پایدار نسبی اقتصادی برساند.

گفتنی است امارت اسلامی در حالی خواستار سرمایه‌گذاری و آغاز کار پروژه‌های نیمه‌کارۀ هند در افغانستان شده که بر بنیاد آمارها، اکنون ۴۰۰ پروژۀ این کشور ناتکمیل مانده است.

تجارت

ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.

در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.

وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.

ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.

او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده می‌شود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه‌ کار را فراهم کرده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.

عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی می‌شود.

به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.

آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات می‌باشد.»

او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگ‌های معدنی، کشمش، انواع نوشابه‌ها و دانه‌های کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت می‌باشد.»

ازسویی دیگر، مقام‌های ایرانی نیز گفته‌اند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.

گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱‌درصد افزایش یافته است

ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Published

on

اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.

خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.

در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبه‌ای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.

به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!