رویداد های اخیر
امارت اسلامی روند تخلیه را متوقف کرد
متوقف شدن روند تخلیه و اجازه نیافتن شهروندان برای سفر به بیرون از کشور از سوی امارت اسلامی واکنشهای زیادی را به دنبال داشته است.
شماری از مدافعان حقوق بشر با انتقاد از این تصمیم امارت اسلامی، داشتن حق سفر را جزی از حقوق اساسی شهروندان میدانند و تاکید میکنند که نباید بر آزادیها مردم محدودیت وضع شود.
این درحالی است که سخنگوی دولت میگوید تا زمانیکه سرنوشت پناهجویان افغان در خارج از کشور مشخص نشوند روند تخلیه از افغانستان متوقف است.
آقای مجاهد همچنان خاطر نشان میسازد که مردان بدون عذر موجه و زنان بدون محرم اجازه سفر به بیرون از افغانستان را ندارند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:" وقتی افغانها مطمین نمیباشند که با چی سرنوشت مواجه میشوند هنگامی که از اینجا میروند ما این روند را بند میکنیم تا زمانی که اطمینان حاصل کنیم همین حالا بیش از ۵۰ هزار افغان در یک کمپ در قطر بی سرنوشت و در حالت بد قرار دارند و همچنان در ترکیه خانوادهها و اطفال افغان بی سرنوشت استند."
بر بنیاد آمارها در جریان عملیات تخلیه از ۱۵ تا ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۲۰ هزار تن از شهروندان کشور از افغانستان بیرون شده اند که بیشتر آنان به ایالات متحده امریکا منتقل شده اند.
اما یک شمار زیادی از این شهروندان هنوز در کمپهای مهاجرین، قطر، ابوظبی، آلبانیا و برخی کشورهای دیگر منتظر سفر به مقصد نهایی اند، انتظاری که صبر این مهاجران را لبریز ساخته است.
سونیا، پناهجوی گیرمانده در کمپ ابوظبی، در این باره گفت:" بیشتر از چهار ماه است که ما را اینجا به کمپ ابوظبی انتقال داده اند و تا هنوز در حالت بی سرنوشتی قرار داریم مردم در وضعیت خوبی قرار ندارد از کشورهای مربوط میخواهیم که بر وضعیت مهاجرین توجه جدی نمایند."
بابر آیدین، پناهجوی گیرمانده در کمپ ابوظبی، در این باره گفت: "کارهای پناهجویانی که در کمپها به سر میبرند متاسفانه به بسیاری کُندی پیش میرود کسانی که اینجا استند تا هنوز موفق نشده اند که انتقال یابند حتی خبرنگاران اینجا هم استند."
اما شماری از مدافعان حقوق بشر تصمیم امارت اسلامی برای منع سفر شهروندان به بیرون از کشور را انتقاد میکنند و تاکید دارند که سفر جزی از حقوق اساسی شهروندان است و نباید بالای مردم محدودیت وضع شود.
محمد عیسی اسحاقزی، رییس کنگرس ملی افغانستان، در این باره گفت:" به جز مواردی که قانون ممانعت نکرده باشد یعنی شهروند مترکب کدام جرم و جنایت نباشد باید از حقوق اساسی خود که آزادی بیان است، حق سفر است آزادی عقیده است حقوق شهروندی و مدنی است کاملنا رعایت شود و دولتها باید به این حقوق اساسی آنان حرمت بگذارند و جامعه جهانی و نهادهای بین المللی مهاجران افغان را که در وضعیت بسیار بد قرار دارد از آنها مواظبت نماید."
این درحالی اسست که هم اکنون شماری از مهاجران و محصلان افغان پس از حملات روسیه بر اوکراین در آن کشور گیر مانده و امارت اسلامی اعلام کرده است که تلاشهای شان برای حفظ مصوونیت شهروندان کشور در اوکراین ادامه دارد و ممکن آنان به افغانستان و یا کشور دیگری منتقل شوند.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد